Jump to content

marijans

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. marijans

    prijevara

    Kao jamac otplatio sam putem ovrhe kredit za dužnika u iznosu od 3500€ te sam mu još posudio 3000€ koje mi je obećao vratiti,ali do danas ništa od obećanja Koja su moja prava i dali mogu svoj novac vratiti putem suda.Kome da se obratim.
  2. Rješenjem hzmo priznata mi je profesionalna nesposobnost za rad,prema čl.34.stavak 1.zakona o mirovinskom osiguranju jer mi je radna sposobnost trajno smanjena za više od polovice prema tjelesno i psihičko zdravom osiguraniku, kojoj komisiji se trebam obratiti za procjenu preostale radne sposobnosti,a koja bi ocjenila dali je to naprimjer 60% ili više.
  3. Zbog profesionalne nesposobnosti za rad prebačen sam na drugo radno mjesto,poslodavac mi je smanjio plaću,iako zakon o radu kao i temeljni kolektivni ugovor govore da je poslodavac dužan radiku isplačivati plaću koju je ostvarivao u vrijeme pravomočnosti rješenja hzmo o nastanku profesionalne nesposobnosti za rad.Kako ostvariti svoja prava.
  4. rješenjem hzmo dobio sam profesionalnu nesposobnost za rad uz kontraindikacije dizanje i prenošenje teških tereta,rad u prignutom i sagnutom položaju kralježnice. temeljem članka 54. temeljnog kol.ugovora za službenike i namještenike,kao i čl.51.kolektivnog ugovora za djelatnost soc. skrbi kojima se poslodavac obvezuje ,u slučaju kada tjekom radnog vijeka radnika dođe do smanjenja radne sposobnosti,a pored ostaloga radniku nedostaje 5 god. pred starosnu mirovinu,poslodavac je dužan osigurati povoljniju normu bez smanjenja plaće koju je ostvarivao prije nastupa spomenutih okolnosti.(sve navedeno ispunjavam) moj poslodavac prema meni nije ispunio niti jedan uvjet iz navedenoga u kolektivnim ugovorima,već me raspoređuje na radno mjesto na kojem je uslijed obavljanja poslova došlo do ponovne povrede kralježnice koju sam operirao,a i smanjio mi je i koeficjent za obračun plaće. Što mi je dalje činiti,mogu li sudskim putem tražiti od poslodavca odštetu jer je direktno svojim postupanjem utjecao na pogoršanje moga zdravstvenog stanja. Dali je netko imao sličan slučaj i kako je to rješio.
  5. Dali je za raskid ugovora o doživotnom uzdržavanju dovoljna izjava primatelja uzdržavanja ovjerena od strane Javnog bilježnika,ili stranke moraju obvezno na sud koji je taj ugovor ovjerio i proglasio pravovaljanim,ili je ta potvrda dovoljna da sud raskine ugovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija