Jump to content

Pandemic

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, imam jedno pitanje u vezi ovrhe te zakonitosti iste... Naime u ožujku 2020-te godine Odvjetničko društvo Hanžeković je poslao Ovršni prijedlog i Rješenje o ovrsi na Finu koja mi je blokirala račun. U istom tom mjesecu (ožujak) 2020 Odvjetničko društvo Hanžeković šalje na Finu obustavu/opoziv duga (opoziv djelomično prema specifikaciji u privitku) uz obrazloženje u tom privitku da je došlo do djelomičnog podmirenja duga. Na današnji dan 03.veljače 2022 EOS Matrix šalje mom poslodavcu nalog za pljenidbu sa istim Rješenjem o ovrsi koju je Odvjetničko društvo Hanžeković poslao prije dvije godine poslao na Finu i opozvao. Moje pitanje je dali je Eos Matrix zakonito postupio poslavši Rješenje o ovrsi koju je poslao Hanžeković i opozvao ili su morali pokrenuti novu? Unaprijed puno hvala
  2. Pozdrav svima! Imam jedno pitanje koje me zbunjuje. Prije nešto više od mjesec dana preminula mi je majka koja je plaćala punih 20 godina Posmrtnu Pripomoć (Gajeva). Samim time stekla je pravo na grobno mjesto na Markovom Polju. Dan nakon njezine smrti otišao sam srediti cjelokupnu proceduru u Gajevu gdje sam platio 2000 kuna za iskop groba. Rečeno mi je da sam sada ja VLASNIK grobnog mjesta... Nakon mjesec dana stiže mi rješenje sa uprave Gradskih groblja da sam ja samo KORISNIK! Samomalo, nakon 20 godina plaćanja po 80 kn mjesečno, i moje nadoplate 2000 kn, ja ne posjedujem to grobno mjesto već sam samo korisnik? Kako je to moguće i molim Vas za savjet kako da to riješim? Imam pravo na žalbu u roku od 15 dana (od 09.08.). Unaprijed hvala!
  3. Hvala Vam svima na savjetima! Nadam se da će sve proći bez poteškoća... Kad završi cijela prića javim se... Pozdrav svima!
  4. Pozdrav! Sprovod je bio na Krematoriju, a ukop na Markovom polju dva dana kasnije... Još uvijek nemam snage otići u matični ured po Smrtni list...
  5. Pozdrav svima! Na moju najveću žalost i bol preminula mi je majka prije 10 dana nakon duge i teške bolesti. Mrvicu sam se smirio po bih imao samo par pitanja ukoliko mi može netko pomoć... 1.Nema oporuke, jedini sam nasljednik i mislim da tu nebi trebalo biti problema... 2.Čuo sam da kada se podigne Smrtni list u općini, oni automatski predmet šalju javnom bilježniku na ostavinsku raspravu te da ta igra košta cca 5000kn troškova i poreza (ukoliko vrijednost nekretnine/a prelazi ukupnu vrijednost 45000E) - ovo će mi biti prva nekretnina te zar nebih trebao biti oslobođen plaćanja bilo kakvih poreza i jel to procedura po ps-u (FRKA ME JE DA ME NE IZRADE I S...U NA BILO KOJI NAČIN), interesiraju me i cake kojima se mogu zeznuti ili si pak pomoć. 3.Koja imam još prava (npr. još jednu mirovinu, ili nekakvu financijsku pomoć) Znam da sad djelujem da mi je bitna samo lova (pogreb uz otplaćenu premiju od 20 god. uz sve nadoplate da to bude pristojno me koštao oko 5000kn), al nije tako - moram prvo misliti na svoju obitelj te da sve uspješno odigram i otplatim, pa onda na svu svoju golemu tugu i bol.
  6. @Prekaljen hvala na odgovoru i pomoći! Pozz
  7. Pozdrav! Bio sam dužan na American Express kartici cca 9.500kn. Kartica mi je oduzeta, a pošto nisam mogao uplatiti iznos u cjelosti plaćao sam u ratama. Dug sam sveo na 700kn. Sada je to dugovanje preuzela firma za naplatu dugovanja EOS Matrix. Gospođa koja me zove svako malo zbog tog "ogromnog" duga i doslovce maltretira (znam da joj je to posao, ali je stvarno pretjerala) je na kraju rekla da ovo više nema smisla i da pokreće postupak... Mene interesira dali ona to zaista može proslijediti javnom bilježniku (ja i dalje imam svaki mjesec uplate cca 300-400kn), dali prvo mora meni poslati opomenu pred ovršni postupak ili štogod već, i u principu me interesira kako me može zeznuti da mi sad pred kraj poveća dugovanje dodatnim troškovima? Vremenski period preko kojeg se to plaćanje duga rasteže je cca godina dana. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija