Jump to content

tamina

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na žalost, platila sam kreditnom karticom, nije preko Paypala. I na sve moguće adrese sam im već pisala.
  2. Situacija je ovakva: online sam iz španjolske renomirane trgovine (http://www.elcorteingles.es/) naručila cipele koje su mi po dolasku ispale premale. Kontaktirala sam njihovu službu, dobila odmah odgovor na koju adresu da pošaljem i da će mi nakon toga vratiti novce. Poslala sam preporučeno paket, preko trackinga mogu vidjeti da su ga preuzeli 14.7., a od njih ni traga ni glasa. Slala sam im nekoliko mailova, na španjolskom i engleskom, jedino sam na jedan dobila odgovor da će moj upit proslijediti nadležnoj službi (prije mjesec dana). Ima li uopće načina na koji mogu pravno ishoditi povrat novaca?
  3. Kako? Pa piše lijepo na računu od Zagrebparkinga da se mogu žaliti u roku 8 dana, ali da žalba ne odlaže pravo plaćanja. Činilo mi se besmisleno da se žalim na "razlog premještanja vozila" ako taj razlog nikad nisam napismeno ni dobila. Zagrebparkingu sam odlučila platiti jer sam vidjela ovdje na forumu kako većina kaže da nalog za ovrhu stigne prije nego sudsko rješenje o prekršaju, ali od žalbe na prekršaj (zasad) ne odustajem.
  4. Još jedno pitanje, kad sam preuzimala automobil dobila sam zapisnik/račun sa uplatnicom od Zagrebparkinga koji sam preuzela. Kad sam došla do kućice s policajcem i objasnila mu zašto je automobil odvezen rekao mi je "OK, ja vam neću pisati kaznu ali doći će Vam na kućnu adresu pa se možete žaliti". Pretpostavljam da je to što (još uvijek) čekam da stigne na kućnu adresu prekršajni nalog i na njega se planiram žaliti. Ali sad se pitam nisam ni žalbu trebala možda pisati u roku 8 dana od preuzimanja zapisnika? Zagrebparkingu sam ionako idući dan platila, pa mi se činilo glupo pisati žalbu ako još nemam prekršajnog naloga...U zapisniku piše samo broj naredbe od MUP-a (PV i 6-znamenkasti broj), nemam naloga na koji se mogu pozvati...
  5. Pozdrav svima i molim za savjet. Pauk mi je uzeo auto i premjestio ga u Strojarsku. Automobil je bio parkiran na autobusnoj stanici, označenoj žutim oznakama na kolniku i prometnim znakom. Problem je u tome što je to bila privremena autobusna stanica (za vrijeme obavljanja radova na cesti), a isti su završili 7 dana prije i autobus je počeo redovno voziti (ne stajući na toj stanici) 6 dana prije nego što sam tamo nesretno parkirala. Kroz to vrijeme ljudi su se nesmetano tamo parkirali, a pretpostavljam da je moj auto uklonjen kada su brisali oznake s kolnika. Moje pitanje je isplati li se žaliti? Postoji li zakon koji obvezuje uklanjanje nevažeće prometne signalizacije u određenom roku? Zanimljiva činjenica je da je to mjesto također bilo privremena stanica prije otprilike godinu dana i nakon završetka tadašnjih radova nitko nije uklonio znak za autobus do sada, dakle VIŠE OD GODINU DANA. Naravno, sada kad su imali akciju sa paukom prepilili su i znak pa je teško uopće išta više dokazati. Mislila sam jedino probati isposlovati od ZETa potvrdu kada je autobus počeo voziti redovnom rutom. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija