Jump to content

lorea35

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ispricavam se nisam imao dovoljno informacija, otac je imao konkretno 200 poslovnih udjela u firmi tj. trgovačkom društvu, koje kako vidim na njihovim službenim stranicama djeluje kao Grupa, kupac je pravna osoba odnosno to trgovačko društvo čije je poslovne udjele otac imao i prodao. Inače veći dio radnika je prodao svoje poslovne udjele, ali prema nekim naknadnim informacijama nitko nije naplatio ugovorenu cijenu vec nekoliko godina.
  2. Prije godinu dana otac je prodao i prenio poslovni udio firmi u kojoj je do tada radio. Firma kao kupac se obvezala isplatiti kupoprodajnu cijenu do 31.12.2019. god., što naravno do danas nisu učinili. Što otac može napraviti kako bi mu isplatili kupoprodajnu cijenu (firma odmah po potpisu ugovora o prodaji i prijenosu poslovnog udjela u sudskom registru i u knjizi udjela izvršila prijenos tih poslovnih udjela).
  3. natak moze i meni pitanja na meja.35@gmail.com. hvala puno!
  4. ja sam isto mag. iure, ispit prijavljen u prosincu jos nisam dobila termin..radila sam u czss-u..
  5. molila bih dobru dusu za informaciju..situacija je slijedeca. majka je dobila rjesenje za mirovinu (prijevremenu starosnu, 56 godina, 36 godina radnog staža) koja je pocela teci 1.1.2010. u 12 mjesecu 2009. potpisala je prestanak ugovora o radu u kojem je glede otpremnine navedeno da ce se primjenjivati odredbe Zakona o radu. Kako je od tada proslo vise od 9 mjeseci, a od otpremnine niti o, nazvala je poslodavca koji joj je rekao kako po novom Zakonu o radu nema pravo na otpremninu. E, sad meni neka pravna logika nalaze da se na nju ne odnosi novi ZOR vec stari ZOR buduci da je do prestanka doslo u 12 mj. prosle godine. znaci niti stari, niti novi zor nema konkretnih odredaba o otpremnini pri odlasku u mirovinu vec se upucuje na kolektivne ugovore, pravilnike o radu, ugovore o radu..Zanima me sto bih trebala napraviti? Poslati zahtjev za zastitu prava poslodavcu u kojem se trazi isplata otpremnine, prijaviti ga inspektoru rada ili nesto trece?? hvala svima na odgovorima.(cigo 1 pomagaj vidim da si strucan).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija