Jump to content

dano

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala svima na trudu! Ma nitko meni nije dao nikakve račune na uvid iz kojih bi bilo jasno vidljivo da moja p.j. posluje s gubitkom.Što se tiče pravilnika,ja neznam niti dali ga imamo u firmi,a niti mi ga je itko ikada dao na uvid.Također nemamo niti radničko vijeće,a ni sindikat. Osim toga,neznam znači li uopće išta ta činjenica da radim s sredstvima za zaštitu,dakle s otrovima,što svakako može imati posljedica na zdravlje.
  2. Ne vjerujem da su uopće vodili računa o tome dali ja uzdržavam ikoga ili ne.Eto primjer,znaju da imam kredit za vratom,ali naravno,kao da se to ikoga tiče,već je to u svakom slučaju moj problem.Osim toga,kada sam šefici rekao da im je to nezakonit otkaz,još mi se počela prjetiti da ako nešto učinim,da će mi vrata svugdje biti zatvorena,jer je riječ o dosta velikoj firmi,koja svugdje ima poslovnih veza.U ovoj poslovnici radim sam,tako da ovdje nemaju kom drugom dati otkaz,osim meni. To je realna slika današnjih poslodavaca,dok im trebaš dobar si,a čim im postaneš teret,gledaju da te se riješe na bilo kakav način.Općenito,odmah sam izgubio i volju za rad,jer nisam očekivao baš ovakav razvoj situacije.
  3. Stvar je u tome,da mi imamo više poljoprivrednih ljekarni,u nekoliko mjesta i da su u sklopu onih,koje i dalje posluju,zaposleni djelatnici s Ugovorom na određeno radno vrijeme,dok sam ja osobno imao Ugovor na neodređeno.Međutim,to radno mjesto je oko 40km udaljeno od mog mjesta stanovanja,pa se to vjerojatno poslodavcu niti ne isplati,jer bi mi u slučaju,da me prebaci tamo,morao platiti putne troškove.
  4. Eto,tko je rekao da je ovo nezakonit otkaz,ako sam ga ja danas upravo dobio?! Molio bih savjet,što sad da učinim? Da pišem zahtjev za zaštitu radničkih prava,kad su mi rekli da će me u tom slučaju poslat na radno mjesto,koje mi je udaljeno 50km od kuće i na koje mi se uopće ne isplati niti odlaziti?!Da tražim da mi poslodavac isplati prekovremene sate za ovu i prošlu godinu,kada su mi rekli da to uopće neće proći na sudu jer nemam dokaza da sam radio prekovremeno. Ako se nađe netko dovoljno pametan i mudar,neka mi se javi!
  5. Puno hvala na odgovoru! Zanima me još nešto,dali je moguče da mi poslodavac,s obzirom na promjenu radnog mjesta ponudi i novi izmjenjeni ugovor,odnosno,da mi umjesto ugovora na neodređeno,da ugovor na određeno?
  6. Kod mene se ipak ne radi o tako maloj firmi.Ipak naša PZ broji preko 200 stalno zaposlenih i oko 50 zaposlenih na određeno vrijeme.Osim toga mislim da niti nema nikakvog kolektivnog ugovora,jer nema niti predstavnika sindikata.
  7. Molio bih Vas za Vaš savjet iz radnog prava. Trenutno radim u jednoj poljoprivrednoj-ljekarni,koja se nalazi u sklopu jedne PZ,koja se osim sa maloprodajom i veleprodajom bavi i raznim drugim poslovima.Nedavno mi je najavljeno da će se ljekarna u kojoj radim zatvarati krajem 10.mjeseca,te da bi meni u tom slučaju uslijedio otkaz.Mađutim,želim napomenuti,da ja imam ugovor na neodređeno,te me zanima dali je poslodavac u slučaju zatvaranja ljekarne u kojoj radim,dužan ponuditi mi neko drugo radno mjesto,u sklopu PZ,s obzirom da ima i veliki broj djelatnika koji rade na ugovor na određeno.Isto tako,jedan određeni broj djelatnika u ljekarnama koje se za sada ne zatvaraju,također ima ugovor na određeno.Zanima me dali poslodavac u takvom slučaju ima pravo dati mi otkaz i dali bi on onda bio zakonit. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija