Jump to content

ivano_007

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru G-man! Kako nije prošlo više od godinu dana, mislio sam da se vodi u prekršajnoj evidenciji, al izgleda da sam se prevario
  2. Još samo jedno pitanje s obzirom da sam pri kraju pisanja prigovora. U 6. mjesec prošle godine sam dobio opomenu (ili upozorenje?!) policijskog službenika zbog navodnog ne vezanja kacige na skuteru (iako je bila zavezana). Mene sad zanima da li u prigovoru na visinu izrečene kazne za prolazak kroz crveno mogu navesti dosadašnju nekažnjavanost? Il opomena spada u kaznu, pa da ipak navedem da do sada imam opomenu jednu?
  3. Super. Tražit ću u firmi kopiju porezne kartice il platnu listu. A jel ima smisla prilagat tu visinu plaće il je samo u tekstu dovoljno navest njen iznos? Kakva je vaša praksa s tim? Jel to sa slanjem potvrde "must have" il spada u 1% upućenih žalbi?
  4. Ja sam PK izvadia i odnia direktoru firme. Al bi mi je oni trebali vratit il mogu izvadit kopiju te kartice?
  5. Sinoć stojim prvi na semaforu minut dvi i čekam da mi se upali zeleno i nešto se zamislim jer vidim da su iz drugog smjera stali auti i krenem 5-10 sekundi ranije nego se upalilo zeleno. Policija bila 2 auta iza mene i s rotacijom za menom i napisali obavezni prekršajni prijedlog 2000kn+3 mjeseca zabrane upravljanja. I sad bi trebao podnijeti prigovor u policijsku postaju i imam par pitanja. Žalba bi se temeljila na nekažnjavanosti do sad, rad na minimalcu i potrebe vozačke dozvole za odlazak na posao, pa me zanima. Da li se podnošenje žalbe odnosi na 8 dana od prekršaja il na 8 radnih dana od prekršaja (konkretno na prijedlogu piše 0:05h), do kad mogu podnijet prigovor? Druga stvar je gdje da podignem potvrde o plaći (da pokažem da sam na minimalcu) i da je firma udaljena 25km od mjesta prebivališta? Tražit od firme il na poreznoj? Može savjet u vezi ovih priloga. Hvala
  6. a šta ja znam, samo sam pitao, toga makadama ima možda metar ipo-dva..stvarno glupost velika, ugl. hvala
  7. ako može tko pogledat moj slučaj bio bih mu zahvalan..samo da mi kaže da li sam kriv il nisam što sam skrenuo prije semafora?!
  8. Dakle malo sam se potrudio i nacrtao skicu te prometne zgode. http://img20.imageshack.us/img20/1791/najvanijaslika1.jpg Dakle žuto svijetlo je bilo i policija se ispred mene počela zaustavljati, ja sam vozio izad njih, ja sam skrenuo na makadam i odvozio metar- dva na makadamu kako bih ušao u svoju ulicu jer nema smisla čekati crveno svjetlo kad je ulica samo metar dalje od semafora, uz to da naglasim da nije bilo crveno već žuto svjetlo (o tome sam več čitao da će sud prije njima vjerovati nego meni). Kad sam to učinio policija za menom, rotacija, kazna za prolazak kroz crveno..2000kn, 3 mjeseca bez vozačke bla bla bla, ja mu nisam potpisao zapisnik naravno. Sad moje pitanje glasi da li sam ja kriv?! Jer nisam prošao kroz crveno i isključio sam se sa ceste (skrenuo na makadam), što reći pri usmenom izjašnjavanju na sudu, moje mišljenje je da nisam počinio nikakav prekršaj, e sad ako jesam, spreman sam snositi odgovornost. Nadam se da će mi netko probati pomoći što se tiče ovog pitanja, unaprijed hvala i lijep pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija