Jump to content

Sepolco

Korisnik
  • Broj objava

    566
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je Sepolco objavio

  1. Jer je to bila opomena, a nije pokrenut sudski (ovršni) postupak! Ubuduće da znate, kad vam dođe opomena od nekog odvj. društva, ako nije preporučena, a znate da ste dužni,platite dug, ail posebnom uplatnicom, a odvj. trošak zanemarite jer i da pokretnu ovrhu ne mogu dokazati da ste vi zaprimili opomenu, a to što ste platiti općom uplatnicom ( a ne onom koju su vam poslali) ide vam u prilog jer ste vi samo ispunili svoju oibvezu. Odvj. onda znaju tražiti trošak pozivajući se na opomene koje su 250 kn + pdv, a bez dokaza sud im ga nikad neće dodijeliti!
  2. To je opomena, nije još ovrha. Zastara je. Prigovor poslati tijelu koje ga je poslalo, navesti da nemate nikakvog duga, niste upoznati s nikakvim dugom, pozvati se na zastaru i zamoliti da vas ne maltretiraju sa nečim s čime niste upoznati i što niste potrošili. Poslati preporučeno s povratnicom kao dokaz slanja ako dodje do ovrhe, al neće jer love u mutnom!
  3. Nazvati Hrvatsku odvjetničku komoru reći će vam sve detalje i uvjete!
  4. Nedavno je min. financija najavio da će se omogućiti poreznim dužnicima otplata duga bez kamata na rate. Da li spadate u kategoriju koja će to moći vidjet ćete. Trebate otići u nadležnu poreznu upravu i pokušati se dogovoriti!
  5. da,može. Ako je ispod prosječne plaće izuzeto je od ovrhe 2/3. Otvoriti zaštićeni račun!
  6. Ovako, kad placate naplaćuje se obrnutim redoslijedom. Prvo trošak odvjetnika, pa kamata na svaki neplaćeni iznos od dan dospijeća do isplate (14%) godišnje, pa onda glavnica. Treba izračunati koliko vam je tada bila kamata i jeste li već počeli otplaćivati istu. Prema mojoj računici jeste. E sad, na taj iznos koji je ostao i dalje je tekla kamata sve ove godine. 14% godišnje. Dakle, 500 kn odvj. troška je plaćeno, kamata je plaćena, ostao je dio glavnice koji niste otplatili i na koji je nastavila rasti kamata sve ove godine jer niste ispoštovali nagodbu! To trebate izračunati da vidite koliki je točno iznos, kamata da vam nisu preračunali! Dakle ako je bio prijedlog za ovrhu, vi ste sklopili nagodbu (usmenu, ali ipak nagodbu), 10 godina je izvršenje ovrhe, ali ste to prekinuli priznanjem duga! Izračunati, platiti i tražiti potvrdu sa pečatom i potpisom ovlaštenog odvjetnika da je dug podmiren! Ako je bila samo OPOMENA iz 2006 godine, a ne prijedlog za ovrhu sve je već bilo davno zastarjelo (godinu dana od pojedinog računa), a vi ste priznanjem duga prekinuli zastaru!
  7. Nije tako lako isključiti nužne nasljednike, trebali bi se "ogrjiešiti" teško da bi bili isključeni. A ako ih ne isključi, a povrijeđen je nužni nasljedni dio, nasljednici će imati pravo vraćanja!
  8. Niste upoznati sa sadržajem i okonostima tih predmeta i 6-7 biljaka već dugi niz godina NIJE beznačajno djelo. Posadite ih pa ćete vidjeti jel beznačajno djelo!
  9. ako ste je isplatili za njezin dio sastavati ugovor o kupoprodaji njezinog dijela! možete i ugovor o darovanju,ali kad ste joj već platili bolje je ug. o kupoprodaji, jače je pravne snage, a svakako ćete i na jedan ili na drugi morati platiti 5% poreza na promet nekretnina! Majka može raspolagati samo svojim dijelom, ali i ako prepiše nekome trećem, vi i sestra možete tražiti svoj nužni dio (pola od onoga što bi naslijedili da nije raspolagala nekretninom) Sestra vam ne možete dati što nije njezino, a kod nas se ne priznaje unaprijed odricanja od nasljedstva! jedino s majkom možete regulirati da napravi oporuku pa vama sve ostavlja nakon smrti!
  10. Ortaci solidarno odgovaraju za obveze ortaštva!
  11. Presuda je pravomoćna! spor je male vrijednosti. Moguća je jedino Ustavna tužba! Evenutalno prijedlog za ponavljanje postupka, razloge tražite u Zakonu u parničnom postupku, al neće se to dogoditi. Ako ne platite ovršit će vas, dobit ćete dodatne troškove.
  12. rok potrazivanja za naknadu stete iznosi 3 g. i tece od kad je ostecenik doznao za stetu i za osobu koja je stetu ucinila (to je subjektivni rok). u svakom slucaju potrazivanje zastarijeva za pet godina od kada je steta nastala (objektivni rok).
  13. Prijava nadležnoj liječničkoj službi radi provođenja disciplinkog postupka. Kaznena prijava nadležnom DO. i tužba za naknadu štete. Svakako će se morati provesti vještačenje. Angažirati odvjetnika jer je postupak kompliciran. Ako i nije kd, a utvrdi se da postoje disciplinske povrede i to parnični sud cijeni kod postupka naknade štete! Sretno, pozdrav!
  14. 4 biljke nisu beznačajno djelo. Jedino ako su imale manje od 0,3 % thc onda nije ni kazneno djelo!
  15. Ne savjetujem da to potpisujete! 5 godina je dugo razdoblje, puno se može dogoditi, a najmodavac će vas moći ovršiti odmah čim smatra da niste podmirili neki dug. Za više detalja trebalo bi imati uvid u ugovor. Predlažem ako već stavljate klauzulu stavite na manje vrijeme npr. 1 godinu s mogućnošću produženja aneksom (ne automatski, nego isključivo aneksom ugovora), to treba posebno navesti ako želite da vam ide u korist!
  16. To vam je najbolje savjetovati se sa geodetom koji će doći vršiti izmjeru prostora. Možda se prostor moža navesti i kao tavan i sl.
  17. Kupac ima pravo na naknadu stvarne štete koju je pretrpio! a može ga i prijaviti zbog kaznenog djela prijevare ako je prodavatelj imao kakve koristi od toga! sud ne može prodavatelju odrediti da proda nekretninu jer on može odustati u bilo koje trenutku dok ne potpiše ugovor!
  18. Morali bi dokazati da je baš ta osoba baš s tog maila to poslala! a to je teško dokazivo osim ako nije službeni mail te osobe kojom se ona korisiti redovno u poslovanju, posebno ako ima službenu domenu koja se plaća preko CARNETA! svakako teško dokazivo!
  19. Zabrana se može ugovoriti najviše na dvije godine, više od toga je ništetno! Zabrana je dopuštena ako se time opravdava poslovni interes poslodavca, ali se ne smije ograničiti pravo radnika na napredovanje inače je ništavna. Ako ste u vrijeme sklapanja ugovora bili maloljetni ili je plaća manja od prosječno bruto plaće u RH u vrijeme sklapanja ugovora zabrana je ništavna! Kaznu sami ugovarate, u vašem slučaju je 50 000 kn. Ako vam poslodavac otkaže mora vam plaćati naknadu plaće. Pogledajte oko članka 60 Zakon o radu glede naknada! Međutim,ZOR regulira ugovor o radu, a ugovor o djelu se odnosi isto ovo jer se uzima ono što je najpovoljnije za radnika!
  20. A kakvu bi vi tužbu, naknadu štete, kaznenu prijavu, disciplinski postupak?
  21. Radilo se o općem upravnom postupku i nije bila potrebna osobna dostava te je poštar ispravno postupio. Sutkinja vam je išla na maksimalno ublažavanje kazne i išla vam je u korist. Prihvatite kaznu, niste izvršili prijavu u zakonskom roku i napravili ste prekršaj. Istjerivanje neke pravde nećete dobiti ništa već samo dodatne troškove, a i odvjetnik će vas koštati! pozdrav
  22. da niste to rekli išli biste u prekršajni postupak i dobili bi novčanu kaznu za 1 gram marihuane. a niste morali reći Predlažem priznanje krivnje, naći neke olakotne okolnosti, pokajati se, dobit ćete uvjetnu!
  23. Pisati žalbu ako želite, al žalba ne odgađa izvršenje jer je ovrha na temelju ovršne isprave! Morat ćete joj ustezati dio plaće zbog ovrhe! drugog rješenja nema! Samo mi nije jasno kako samohranu majku ovršava razvedeni muž?! možda bi gospođa trebala iznijeti svoj problem nekome pravniku pa da se vidi što se može učiniti!
  24. Ako je u tih 10 godina bilo kojom radnjom ovrhovoditelja pokušana prisilna naplata zastara je prekinuta i počinje iz početka! Ako nije, na ovršni broj suda koji je donio rješenje staviti prijedlog za obustavu ovrhe zbog proteka roka u kojem se ovrha može prisilno izvršiti tj. izjaviti zastaru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija