Jump to content

sused

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Molim vas za savjet i odgovor. Doktorica opće prakse mi je zaključila bolovanje koje se vodilo kao ozljeda na radu zbog ozlljede nožnog zgloba nakon 72 dana. Dva puta prije zaljučenja bolovanja žalio sam se na bolove u križima koji su posljedica operacij i sada su prisutni. Tjekom bolovanja obavio sam pregled neurokirurga koji preporuća pregled fizijatra,terapije , MR i poštedni rad. Sve sam joj to priložio ,sve pretrage dogovorio i to u narednih 2 tjedna. Međutim ona veli da je njezina procjena da ja mogu u takvom stanju ići na posao i da nema razloga više da me drži na bolovanju. Isti dan kada mi je zaključila bolovanje otišao sam u bolnicu na hitnu neurologiju te se opet požalio na bolove u križima i grčeve u nozi. Neurolog me pregledao te preporućio obaviti dogovorene pretrage, mirovanje i terapiju. S tim nalazom javljam se drugi dan svojoj doktorici i ona dalje tvrdi da nema indikacija za nastavak bolovanja. Kad sam joj rekao što je u ovom slučaju vjerojatnije njezina procjena ili preporuka specijaliste neurokirurga i neurologa pocela je vikati na mene i savjetuje me da promenim svog doktora. Otvorila mi je novo bolovanje odma sa narednim danom tako da nije bilo prekida u datumima osim administrativnog. Po obavljenim pretragama MR i fizijatra ustanovljeeno je da u takvom stanju nisam mogao obavljati poslovne obveze te da je trebalo odmirovati dok se bolovi smanje ili nestanu. Pošto je prekinula bolovanje od 72 dana i 73 dan odobrila novo na kojem sam bio još 25 dana imam li pravo tražiti pomoć od poslodavca nakon 90 dana? Smatram da nisam bio ustrajan nanjela bi mi štetu zdravlju, a i financijsku u kolio mi ne priznaju kao neprekidno bolovanje. Što poduzeti?
 2. Obrađujem vinograd koji se nalazi na dvije čestice gdje ima više suvlasnika. S jednim od njih radila se zamjena prije 50 i više godina. Vinograd uživamo od 1983.g. moja ga je otac stekao kupovinom od čovjeka koji ga je stekao zamjenom. Nitko ne polaže pravo na taj dio čestica niti nas smeta. U razgovoru sa ostalim suvlasnicima došao sam do informacije s kim je u povijesti bila zamjena ali taj je čovjek mrtav preko 40 godina. Nitko ne zna ima li nasljednike ili ne. U gruntovnici i katastru se sve još vodi na njega. Pošto se mrtav čovjek ne može tužiti tako su mi rekli na sudu ne znam što mi je za činiti dalje ? Molim nekoga da mi pomogne , hvala.
 3. Molim za pomoć, a vezano za razvrgnuće suvlasničke zajednice. Predmetna čestica zove se pašnjak i ona se godinama ne obrađuje i postala je divlje smetlište. Radi se o površini 3000 čhv koja je bila podijeljena na dva brata svakome 1500 čhv. Naknadnom diobom dijelilo se na njihove potomke itd. U tim diobama i kupnjom stekao sam 750 čhv od kojih 375 čhv obrađujem, a ostalih 375 čhv koje sam kupio stoji pusto. U namjeri da taj pusti dio stavim u funkciju tj. da počistim i nešto zasadim počeli su se protiviti ostali suvlasnici (2/10). Nitko od njih ništa ne obrađuje već i sami bacaju smeće svud uokolo po toj čestici. Za razvrgnuće suvlasničke zajednice nitko nije zainteresiran osim mene zato me zanima što napraviti da se ta trakavica jednom riješi?
 4. Ometanje posjeda

  Vlasnik sam čestice 1/1 na kojoj je izgrađena izgrađena kuća gospodarski objekt. Uz navedene objekte nalazi se okućnica i voćnjak. Do prije 1,5 godine kroz moj voćnjak pješice je prolazila susjeda do svoje kuće i ponekad bi prošao traktor dovoziti joj drva za ogrjev. Nakon smrti susjede koja je sama živjela u svojoj kući na ulaz moje čestice navezao sam šoder kako ne bi nitko dalje mogao tu prolaziti vozilima. Nakon toga kći i zet moje susjede podižu tužbu za ometanje posjeda te navode da je njihova majka taj dio dvorišta koristila dugo godina i da je to njihov dio dvorišta, a da se na mene samo vodi u gruntovnici i katastru. Prolaz kroz voćnjak dopustio je moj otac to su oni znali, ali se sad ničega više ne sjećaju. Pošto sam im predočio svu dokumentaciju od toga kako je moj otac stekao nekretninu, a nakon njega ja, podižu vlasničku tužbu. Održano je prvo ročište za ometanje posjeda zatim očevid na terenu, odluka se još čeka. Ročište za vlasničku tužbu još nije zakazano od strane suda. Sporni dio od uvijek koristim na način kao i moji predci i nikad nije bilo problema između nas i susjede. U travnju ove godine navozio sam drva za ogrjev te ih istovario na sada sporni dio i tako su stajala do srpnja kada sam ih usitnio i složio u drugom smjeru tj, u smjeru međe , a paralelno sa šoderom za koji su podnijeli tužbu. U međuvremenu (3.7.2017) je bio očevid i ta su drva stajala na dvorištu što su vidjeli sudac i sve stranke u postupku i nitko od prisutnih nije imao prigovora. Ponovno su podnjeli tužbu za ometanje posjeda zbog tih drva te navode da su ih primijetili 10.7.2017.g. i da im je zaprečen put u "njihovo" dvorište. Angažirao sam odvjetnika koji mi sugerira da ne ulazim s njima u nikakve odnose pošto je već nekoliko puta dolazila policija na moj i njihov poziv da se utvrdi trenutno zatečeno stanje. Nisu za nikakav dogovor nego samo prijetnje i verbaliziranje pogrdnim riječima. Kakav bi mogao biti ishod iz svega toga ?
 5. Molim vas za savjet na koji način kupiti zemljište. Čestica se sastoji od više suvlasnika u omjerima tako da se 4/8 vode na tri osobe koje su žive, a 4/8 na njihovog pradjeda. Sva trojica su jedini nasljednici svog pradjeda i samo jedan od njh tu česticu uživa. Čestica nema tereta i rado bi ju prodali samo ne znamo dali je to moguće kupoprodajnim ugovorom ili treba na neki drugi način. Hvala !
×