Jump to content

-luna-

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sigurno se oslanjao na podatke iz zemljišne knjige gdje je kao vlasnica bila upisana mama, jer je taj dio sporne nekretnine bio i kupljen na njeno ime.
  2. Ugovor je znači složio odvjetnik mog oca a sada problemi.
  3. Ne samo da je otac znao za ugovor, već je to bila njegova i mamina želja.On je i otišao odvjetniku da se složi taj ugovor o dosmrtnom uzdržavanju.U jednoj točci ugovora je navedeno da u posjed nekretnine koje su predmet ovog ugovora davateljica uzdržavanja tj. ja stupa nakon smrti primateljice uzdržavanja i njezinog supruga-mog oca-koji je naveden imenom i prezimenom.
  4. U trenutku smrti nije postojao nikakav spor o bračnoj tečevini. Spor je pokrenut nakon očeve smrti- jedan od nasljednika.
  5. Pozdrav! Ovih dana je prva rasprava u vezi gornjeg predmeta. Molim da mi malo pojasnite pojam aktivne legitimacije i da li bi se u mom slučaju moglo pozvati na povjerenje u zemljišnje knjige - samo se mama vodila kao vlasnica, a sada se tvrdi da nije imala pravo raspolagati tim svojim dijelom, jer tvrde da je on bračna tečevina. Puno hvala!
  6. Tužba je pokrenuta od jednog od zakonskih nasljednika prije neki dan, sud zna da je tata umro, bila je ostavinska rasprava i u ostavini nije bila ova nekretnina, nego se sada nastoji poništiti ugovor, jer kao mama nije mogla raspolagati bračnom tečevinom.
  7. Ja sam se temeljem ugovora o dosmrtnom uzdržavanju između mene i majke uknjižila još za vrijeme života moga oca, 2010.g. Sada je protiv mene i majke pokrenuta tužba da je ugovor djelomično ništetan obzirom da je mama raspolagala zajedničkom imovinom.Meni se sada nalaže izdati tabularna izjava podobna za upis vlasništva navedene nekretnine na ime mog oca .
  8. Zaključila sam sa majkom ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. Nakon očeve smrti traži se proglašenje tog ugovora ništavnim jer se tvrdi da majka nije imala pravo raspolaagati svojim dijelom kuće koji glasi i kupljen je na njeno ime, jer tvrde da je to bračna tečevina i sada traže tabularnu izjavu na ime mog oca inače će se ugovor smatrati djelomično ništavnim. Pošto je moj otac sada pokojni, a inače se slagao sa tim uhgovorom što da učinim i kako da se zaštitim? Hvala na pomoći!
  9. Poštovani! Zaključila sam sa ocem ugovor o dosmrtnom uzdržavanju još 2003. godine. Prije par mjeseci otac je preminuo i bila je ostavinska rasprava na kojoj pobijaju ugovor tvrdeći da je ništavan jer nije solemniziran kod javnog bilježnika . Ugovor je potvrđen kod javnog bilježnika u smislu ovjere potpisa a javni bilježnik nas nije upozorio da treba solemnizirati ugovor. Da li se tada to nije trebalo ili je bilježnik propustio tako važnu stvar ,te šta sada napraviti? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  10. Otac je bio u bolnici na pretragama i nakon jedne pretrage dobio neizdržive bolove praćene povraćanjem i mučninom.Mama mu je tadada došla u posjet i iznenadila se jako lošim tatinim stanjem koje je odavalo veliku patnju. Na pitanje dežurnom liječniku šta se tati dešava i da li je to stanje opasno po život on je odgovorio da tati nije ništa-bolovi su bili prestrašni, nije mogao ni govoriti -da su to samo plinovi u crijevima. Dobio je injekcije za bolove , koje nisu sasvim ni djelovale.Odveli su ga i na snimanje i isto tako rekli da to nije ništa, Kasnije je došao i kirurg koji je potvrdio riječi ovog prvog dr. i inzistirao na stavljanju sonde u nos da tako izbaci plinove iz crijeva. Mama je otišla kući tražeći da ga obilaze i paze. Ujutro smo mama i ja otišli tati koji je bio jako loše žmirio je i govorio da ga još uvijek boli i tad dolazi medicinski brat da ga prevezu na intenzivnu njegu . Tamo saznajemo da tata ima akutnu upalu gušterače od koje dobiva niz komplikacija otkazali bubrezi itd.doktor mi nešto objašnjava da se možda zaštopao zajednički vod a na mje pitanje šta ako mu bude loše ona kaže da će ga hitno poslati za zagreb .Taj dan zovemo više uta i stalno govore da je stanje isto. Iduće jutro tata umire a ni sat vremena prije mi kažu da je stanje isto kao prethodni dan. Dobijam samo papirić na kojem je istipkano 9 dijagnoza-pretpostavljam komplikacija od kojih je umro. Cijelo popodne i noć nisu prepoznali bolest i sada tata više nije među nama. Neutješna sam . Da li imam osnove za tužbu protiv dežurnog liječnika i šta da poduzmem.
  11. molim za savjet! unazad par godina susjedi su postavili pravi rukometni gol u svoje dvorište tj. u prostor širok cca 3 m .prostor je s jedne strane omeđen zidom njihove kuće a sa druge strane je zid naše kuće koja s te strane nema ogradu jer je dogovorno napravljena na međi a oni su tim dogovorom proširili taj prostor koji sada koriste kao igralište.njihova djeca skoro svakodnevno nabijaju u gol, igraju rukomet...buka je nepodnošljiva, susjed je taj prostor i betonirao a lopte udaraju u beton, naš zid ( kada je vani kiša i blato na zidu su desetine prljavih otisaka) proletaju u naše dvorište i udaraju u ulazna vrata s prednje strane kuće, proletaju u vrt sa zadnje strane kuće...roditelji im uopće ne reagiraju niti ih opominju.naše spavaće sobe su udaljene svega par metara od igrališta na kojem se zna skupiti još njih tri četiri dječaka iz susjedstva i onda počinje veselje. niti ko pita da li se kod nas spava, uči ili boluje, tak svejedno. zanima me da li imaju pravo svoje dvorište koristiti na taj način i da li mi možemo zahtijevati da sklone gol iz dvorišta. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija