Jump to content

foler

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam kupca za nekretninu koja je u mojem vlasnistvu oko 2.5g. Znaci, podljezem porezu od 25% ako ju prodam u roku od 3g.1. E sada, kako sastaviti ugovor da kupac bude siguran da ce se moci uredno upisati na nekretninu kada prodje tih 3g a da ja odmah dobijem sav novac i ne platim ikakav porez, tj prije isteka te 3g? Kapara pa cekanje mi nije opcija.2. Od kojeg datuma krece odbrojavanje tih 3g kada sam kupio nekretninu? Od dana potpisivanja ugovora ili upisa na mene u gruntovnici?
  2. Pozdrav Pocetkom 2017 sam kupio zemljiste s rusevnom kucicom i stagljem. Sada to prodajem. Jel istina da trebam platiti nekakav porez od 25% na nekakvu razliku u cijeni? Ako da koja cijena, koja razlika...? Drugim rijecima ako trazim 100 ostati ce mi 75?
  3. Pozdrav U search mi nista ne izbacuje pa postavljam pitanje. Recimo da imam novac za 8 40ft brodskih kontejnera koje bi pretvorio u stambeni prostor naslagavsi ih jedan do drugog ili neka druga kombinacija. Kakve dozvole trebaju (ako trebaju) i koji tip zemljista mi treba da se to pretvori u djelo?
  4. Općina kaže, telefonski, da joj je skupo pokrenuti postupak prodaje 92m2 poljskog puta - općenarodna imovina. Taj put nitko ne koristi jer ne vodi nikamo, s tri strane su moje cestice, a meni razdvaja dvije. Zelio bi to kupiti da si "okrupnim" posjed. Kako i da li mogu natjerati općinu da pokrene taj postupak? Hvala
  5. Pozz 98g pradjed je posjed darovao danasnjem vlasniku koji je tada bio maloljetan pa ga je zastupala majka. Majku su tada upisali u posjedovni list u katastru jer je daroprimac bio maloljetan. On je sada punoljetan i to je vidljivo u gruntovnici te je i vlasnik. Kako on sada moze majku maknuti iz posjedovnog lista i upisati sebe u posjedovni list (katastar)? Moze li samo otići u katastar i tamo dati zahtjev ili mora i majku zvat, sto bi volio izbjeći? Prilazem darovni ugovor u slikama. Vlasnički list uredan na tim k.ć. Daroprimac zeli ciste papire da moze prodati posjed. Hvala
×