Jump to content

ivan_zg

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok...zahvaljujem na brzom odgovoru tj više njih-još par pitanja samo:) 1.Jel 7kkn primanja ukupno za 4ero članu obitelj i 2 malodobne djece malo???tj jel to malo na sudu??? 2.Znači nema šanse da izbjegnem ovih 36kmh prekoračenja??? Zar ne treba biti sastavljen nekakav zapisnik o izmjerenoj brzini kao dodatak obveznom nalogu prema čl 13. pravilnika o mjeriteljskim zahtjevim...Zašto pitam? prije 3 godine kada me splitski policajac baš bezobrazno zakinuo i ja sam se žalio osporavajući taj zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja vozila zbog nesadržavanja proizvođača tipa i seriskog broja mjeriteljskog uređaja ("pištolja") kojeg sam tražio od policajca kao i službnum "umjernicu"...naravno da ništa od toga nisam dobio na uvid i unatoč tome je gospodin policajac kao svjedok lagao na sudu davši iskaz da mi je to sve pruženo na uvid..Čak je bio bezobrazan i kad sam ga tražio na uvid te papire -pružio mi je pištolj u ruke i rekao" evo ti ga, na, nosi si i njega kući ako hoćeš"...uzeo sam ga i ušao u auto(jer sam ga između ostalog htio i uslikat kao dokaz - tj njegovu natpisnu pločicu) nakon čega je dotrčao do mene i rekao da mu ga vratim i nije mi dao da ga slikam dok je kod mene u ruci - zanimljivo, zar ne???..Kazna je bila "samo" 500kn ali sam iz principa se žalio jer sam 300% siguran da je to bila bezobrazna navlakuša (čak bih rekao zbog ZG tablica...ali to je samo moje mišljenje)...Što sam recimo mogao napravit u takvoj situaciji(čisto da znam za ubuduće)???
  2. Situacija: Mjesto ispred Daruvara, ograničenje 50kmh, presretač se uporno vozi iza mene i ja vozim 65-70kmh...jedna nizbrdica i ravnica na kojoj se ispred mene vuce lik- ja dam gas i obiđem ga-presretač zamnom i priča dalje poznata i jasna...odmah na licu mjesta kazna za 96kmh minus 10% što je 86kmh tj 36kmh iznad. - što je 2000kn i 2 kaznena boda (mislim da nema oduzimanja vozacke - barem koliko pise i obveznom prekršajnom nalogu i koliko sam skužio u zspc-u) E sad..jesam kriv ali nekako gledajući snimku i osobno što mislim da je stavrno realno - da sam vozio ipak malo sporije (još mi je i sam policajac rekao.."a da...baš smo te navukli").No ako pustimo sad moje prosudbe - zanimaju me 2 stvari: 1. dal mogu nekako umanjit tu brzinu za 6kmh da upadnem u "niži rang" - stvarno se na snimci vidi da mi se presretač počinje približavati što znači da je u tom trenutku njegova brzina veća od moje 2. Dal neki drugi "trik" može upaliti - da ta brzina koja je izmjerena je u biti brzina kretanja presretača a ne moja i da je to "kratkotrajna" brzina samo za vrijeme preticanja vozila...ili nešto slično tome...??? Recimo npr. da moje vozilo od 77kw stavrno ne može (poslje izmjereno) u tako kratkom vremenu postići toliko ubrzanje.. 3.Mogu se žalit nadležnom prekršajnomm sudu putem PU BJ-Bilogorske PP Daruvar pa me zanima dal mogu tražit nekako prebacivanje postupka u ZG gdje živim i radim. 3A. Ako mogu - kad i kako. 3B. Ako i mogu - dal mi je to pametnije ili je bolje (veća vjerojatnost "pomilovanja" ili kako god se to može nazvati) odradit stvari na "Daruvarskom sudu"??? 4. Dal bih dobio šta da ništa ne napravim i čekam da mi prekršajni nalog dođe na kućnu adresu jer nisam ništa potpisao (iako stoji da mi je uručen na ruke i tko je vršio mjerenje) pod izlikom da nisam ništa ni dobio na licu mjesta jer za to nema u biti dokaza. hvala
  3. Pozdrav...evo žalba mi nije prošla jer je prošlo više od 8 dana tj točno 11 dana..Sad se na ovo mogu žalit isto u roku 8 dana... - zakasnio sam jer.... sam zakasnio (nemar) ali i dobrim dijelom jer sam grdo zeznuo koljeno u tom periodu i sad prije par dana sam bio na operaciji tog koljena - jel ima smisla se opravdavati da sam kasnio zbog nepredviđene situacije (jer mi je iskočilo koljeno...) - jer dokumentaciju od operacije(otpusno pismo i sl...) imam ali nemam ništa od tragova te ozljede koja bi "opravdala" kašnjenje 3 dana za dostavu prigovora.... savjet????
  4. Zahvaljujem na oba odgovora...Slažem se d a ako nađeš na osjećajnu tetu i složiš facu kao petpetica da se da i na lijepe oči neke stvari.....ALi zašto to ne navesti i u žalbi pa onda kod iskaza stavri samo malo podmazati ili podebljati...???? I još nešto - shema nemam para i imam dvoje djece, zenu koja ne radi, i podstanar sam - ako platim kaznu koja prelazi trećinu plaće žena i djeca će mi biti žedni i gladni???...Jel to navesti - jel ima smisla jer koliko se sjecam kao studos to je prolazilo - barem za oslobađanje od troškova susdkog postupka...
  5. Ali kako mogu otić tamo kad nikome nije taj prekršaj još "pripisan" tj ta prva uplatnica uopće niti ne postoji? Nisam shvatio ovaj dio. I koja je razlika da u žalbi tražim "obranu na sudu" ili ju iznesem napismeno u samoj žalbi?
  6. Zahvaljujem...Mnogo jasnije..No još nešto da zaključim jer danas istječe 8 dana:) - Da li mogu sad prmijeniti iskaz i reći da sam ja vozio ili da zbog nemogućnosti dostave dokaza kaznu napišu meni koja je daleko manja od ovoga što sam sada dobio - ili mi je pametnije reći da mi nikako namjera nije bila dati lažni iskaz i okrivim stranca pošto ionako nisam kažnjavan u posljednjih godinu dana i prema članku zspc-a sam mogao ja kao vozač zatražiti pismenu opomenu...???što je pametnije npraviti???? I zašto sam dobio savjet da sada tražim obranu na sudu a ne da pošaljem obrazloženje u prigovoru?koja je razlika?
  7. Pa a što ako nije imao prijavu boravka(ako je bio dan, dva ili manje od roka koji je potreban da bi se morao prijaviti)??? Dal onda postoji ta evidencija???? Koliko ja znam samo ti poštambiljaju putovnicu osim ako nemaš biometrijsku koju onda skeniraju... Ovaj drugi dio....Jel tu sad igra riječi u pitanju(ili glupo definiran stavak ZSPC-a???)...Ja trebam dati vjerodostojan podatak o osobi koja je vozila a taj sam dao jer ta osoba postoji i podatak je vjerodostojan 100% vozio on moj auto ili ne. Štima???A s druge strane vjerodostojnost nigdje nije definirana??? No mene ne muči to nego drugi dio tj nastavak priče...nakon što sam dostavio podatke o stranom državljanu došla mi je obavijest da moram dostaviti dokaz iz kojeg će biti vidljivo da je osoba boravila na području RH?? E sad šta s tim-jer iste nisam dostavio, pogađate, jer ih nisam imao (a pitanje je isto dal igdje postoje)?
  8. Evo mog primjera - identičan ko tvoj s tim da mi je sad došla kazna 2000kn +500kn zbog ne dostavljanja vjerodostojnog dokaza... E sad nisam uspio pronaći "dno dna" nemoralnih puteva što god upiso u tražilicu vezano uz ovakave slučajeve...Jel netko ima neki link???? Dal' mi onda jedino preostaje žalit se da sam dostavio vjerodostojne podatke tj da ne vidim zašto ne bi bili vjerodostojni jer nigdje vjerodostojnost nije definirana..I složit priču na sudu... E sad još jedno pitanje - zašto ne složiti priču odmah u žalbi? I dal je priča da je čovjek promijenio putovnicu i nema dokaza tj žigova u novoj da je bio tad u RH. Tražio je dal je moguće dobiti ikakvu potvrdu da je bio u RH ili "staru" putovnicu kod svojih ustanova(policija, carina) no nije mogao doći nikako do tih "podataka". Također, ja sam saznao da se u RH ne može doći do podataka o boravku stranih državljana u RH (niti u carini niti u policiji)...U međuvremenu se i čovjek teško razbolio i nisam ga više htio "daviti" tim problemima...Ili ima neka bolja priča???
  9. Pa ali tko kaže da je boravio kod mene.... A pitanje za ovaj drugi slučaj...U kojem mislim "okriviti" suprugu...Jel bolje sad niti ne poslati i "praviti se" da nsiam ni dobio opomenu za dostavu podataka ili poslati sa debelim zakašnjenjem? p.s. - jel može netko neki link na post sa "nemoralnim ali efikasnim načinom"...kad se malo pogleda oko sebe, pitanje je što je više dans nemoralno:(..
  10. Hvala...Znači čekati da dođe kazna....tj nemam sad što slati...??? E sad da odmah priupitam - u međvremenu(krenulo me nakon 4 godine mira i tišine:)) mi je doletila još jedna kazna istog tipa, prekoračenje brzine i dostava vozača odlučio sam probati sa "suprugom" i pozivanjem na "neću protiv bližnjega svoga" no zeznuo sam jer je debelo prošlo 8 dana. Jel mogu reći da mi uopće nisu ni dostavili to jer je supruga preuzela pa reći da mi uopće nije niti dala ili tako nešto???
  11. Pročitao sam puno sad tu na forumu o cakama - ali nisam uspio pronaći što sad kad sam dostavio podatke no ne mogu dostavii vjerodostojan dokaz da je ta osoba bail u RH.???
  12. Uglavnom jednom davno mi je prošla shema sa navođenjem stranca kao vozača i nikad ništa...No sad sam naveo osobu iz srbije i traže me dokaz da je ta osoba bila u Hrvatskoj...Što sad? Jer naravno dokaz nemam. Dal sad promijenit da je vozio netko drugi....Čuop sam za priču sa prijavom nekoga iz obitelji, npr žene, pa ona izjavi da ja lažem a ja ne želim svjedočit protiv nje.... Ali što sad kad sam već naveo kolegu "stranca" p.s. - i sa dostavom podataka, tj dokaza, kasnim jedno mjesec dana:(. pozdrav i hvala
  13. Dakle prošlu nedjelju pauk mi je digao auto sparkiran uz rub parkirališta u strojarskoj(onog na kojem vježbaju autoškole-dmah iza pauka). E sad na ulazu u parking stoji znak zabranjenog zaustavljanja i parkiranja, osim za vozače vježbenike ili tako nešto... Nakon 5 minuta vratim se nema auta....E kako i zašto sam ja stao je vjerojatno nebitno (upaliala mi se lampica ulja, kao... ugasio se auto i ja sam ga odgurao sa ceste na prvi parking da ne zaustavljam promet i ne ugrožavam sebe i druge u prometu:))...Imao sam već napisanu žalbu (crko auto pa nisam imao izbora) kad sam dobio mail da od nekog datuma pauk može (ako nije na zelenoj površini automobil) dići auto samo po pozivu policije ili ne znam koga...Pa eto došao tu vidjet i moliti za pomoć.... Čitao sam sad ovo: http://sljeme.usud.hr/usud/praksaw.nsf/Novosti/C12570D30061CE54C12577AE002D0E65?OpenDocument ali nisam baš familijarn sa time svime pa molim nekoga da mi veli na što i kako se žaliti...Nigdje (ili bar ja ne vidim) se ne spominje parkiranje na mjestu zabranjenom prometnim znakom....(odnosno općenito nepropisno parkiranje)... Pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija