Jump to content

dj2010

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim vas za pomoć ako je itko imao iskustva ili zna nešto o ovrhama nad naknadom Ugovora o djelu. Naime, službeno sam nezaposlena osoba i jedini prihod mi je naknada koju dobivam preko ugovora o djelu na žiro račun. Kako mi je FINA blokirala sve račune sada ne mogu doći do novaca. Nije mi jasno da li je moguča ovrha nad navedenom naknadom jer se u ovršnom zakonu u čl. 92. spominje termin "naknada kao plaća" i time se po meni izjednačava sa plaćom i po tome imam pravo na one 2/3 neto prosječne plaće. Nadalje, u članku na ovom linku ( http://www.spi.hr/LinkClick.aspx?fileticket=deNkRVhddxc%3D&tabid=538 )piše da se ta naknada u potpunosti izuzima od ovrhe!? U FINI sam na tri različite lokacije dobio tri različite informacije tako da sad nemam pojma što je, a što nije pa bih molio za pomoć ako netko nešto zna.
  2. Hvala na odgovoru! Imam samo još jedno pitanje. Da li je moguče da oni taj ostatak novaca naplate tako da uzmu auto jer trenutna tržišna vrijednost auta je malo veća od ostatka glavnice ili ako ne tako da li ja raskidom ugovora dolazim u posjed auta pa ga mogu prodati i tim novcem vratiti ostatak glavnice pošto oni imaju fiducij na vozilu i knjižica vozila je kod njih? Hvala!
  3. Pozdrav! zanima me, ako mi netko može reči, da li ja imam pravo na raskid ugovora o kreditu za motorno vozilo? naime, situacija je ta da sam ja kupio vozilo na kredit preko jedne leasing kuće 2007. god. i to kredit u švicarskim francima. kako je franak u tih 3,5 god. dosta porastao tako je i ukupna suma mojeg kredita porasla kada bih se gledalo u kunama u kojima i plaćam i koje i pišu na računu koji mi šalju svaki mjesec. točnije, ako preračunavam po današnjem tečaju mene će taj auto koštati oko cca 25% više od cijene koja je bila u trenutku potpisa ugovora. u ugovoru postoji članak koji govori kako je moguča promjena anuiteta zbog novih poreza, pristojbi, propisa, donošenju odluka ili mjera nadležnih tijela, koja neposredno ili posredno imaju slični učinak...i na kraju je rečenica: "korisnik kredita koji je potrošač, ovlašten je zahtijevati raskid ugovora zbog promijenjenih uvjeta, ako se zbog gore navedenih razloga ukupni troškovi ugovora promijene za više od 20%." Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija