Jump to content

elistone

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je elistone objavio

  1. Radim kao prodavac sto ukljucuje dnevni odlazak deponiranja novaca u banku.Jucer su iz banke nazvali u firmu i umanjili polog za 200 kn,jer je jedna odnovcanica bila lazna.radilo se o srebrnoj slici koju ja prostim okom jednostavno nisam prepoznao kao takvu.S obzirom da po nacinu i tonu rukovoditeljice zakljucio sam da mene smatra odgovornim.pretpostavljam da postoji neki zakon ili proces obrade u takvim situacijama,pa molim ako se je netko nasao u slicnoj za savjet. da li sam ja duzan podmititi tih 200 kn? Firma ima 900 prodajnih jesta u RH i vjerujem da se je nekom isto dogidilo kao i meni ovaj slucaj. Sto i kako postupiti ?
  2. Postovani putem e bloikade zatrazio sam ocevidnik iz fine da vidim dugovanje,kako mi firma uskracuje dio place i uplacuje eos matrixu direktno zanima me s obzirom da eos matrixa nema na popisu u ocevidniku iz fine da li je to legalno sto firma direktno njima uplacuje 850 kuna mjesecno a nesto malo sitnih kuna posalje na blojirani racun, tocnije ovaj mj 19 kuna. hvala na odgovoru.
  3. postovanim molim ako netko zna zakon, radim 4 mj u firmi s ugovorom na odredjeno vrijeme, svaki mjesec iznova se produzuje po mjesec dana,sada je 4 mjesec kako radim pa me zanima da li imam pravo na bozicnicu ? Hvala.
  4. hvala jos jednom na odgovoru, kad cu znat tocan datum prijave opnda cu javiti u socijalni rad i bas cu vam javiti sto mi je rekla. hvala jos jednom
  5. hvala vam lijepo na odovoru,da samac sam. a ugovor ce biti prvo samo na 1 mjesec ,pa onda tako i drugi,naime to je firma politike koja produzuje samo po mj dana u poteku tako da nije iskljucivo ne produzivanje ugovora, U slucaju da moja socijalna radnica kaze da nemam nikakva prava od dana prijave u radni odnos sto da joj kazem ??
  6. Postovani,korisnik sam soc. pomoci od 800 kkn s rjesenjem od 02.06.2020. u medjuvremenu sam si dao truda kako bi nasao posao sto ce se 99 posto i realizirati kroz nekoliko dana.Zanima me kada javim u socijalni rad da sam u radnom odnosu da li mi se isti cas od datuma prijave u radni odnos prekida pomoc ili mozda ima rok do prve place ili nesto slicno, ako netko ima iskustva hvala na odgovoru. I u slucaju da mi ne produze ugovor nakon mjesec dana da li opet mogu zatraziti socijalnu pomoc nanovo ?
  7. Molim ako neto zna u Zagrebu neku detekivsku agenciju gdje se moze platiti detektor lazi ? hvala.
  8. molim ako netko zna sto tocno moram uciniti nakon sezone kako bi ostvario pravo na naknadu od 6 mj,gdje se treba prijaviti, sto treba od dokumenata. hvala na odgovoru.
  9. molim ako netko zna sto tocno moram uciniti nakon sezone kako bi ostvario pravo na naknadu od 6 mj,gdje se treba prijaviti, sto treba od dokumenata. hvala na odgovoru.
  10. pa to mi nije jasno, auto je kupljen vlastitim novcem,zaradjenim a ne ukradenim, auto je vlasnistvo moga sina ,obojca imamo vozacke dozvole,u evropskoj uniji smo i da ne smijem voziti u RH,ovo mi je šok !!!
  11. hvala na odgovoru, mozda znate razlog ili koji nje to zakon da mogu procitati. hvala, pozz
  12. Sin mi zivi u minhenu ,odjavljan iz RH i b oreaviste i prebivalistre, kupio je auto u njemackoj i autoi glčasi na njega, da li ja kao njegov optac uz punomoc ( njewmcku ili hrvatsku ? ) mogu otici u minhen i dovcesti auto u RH i vozit se s njime 3 mj dok sam na moru, ako da sto treba konkretno uciniti, hvala !
  13. pa zar nije automazitmom prilikom prve prijave od kad nema radnih knjizica unesen taj broj u sutav te ga automatizmom ima. ? kazem radio sam sezonu gdje je 200 radnika u klubu prijavljeno i nikome to nije trebalo,a sad radim samo 24 dana na odredjeno tijekom adventa i to je njoj potrebno. Ažurirano hvala
  14. Molim sve one koji su upuceni dobro u zakon o radu da mi kazu jer me zivo zanima zasto knjigovodji treba ispis mog sveukupnog radnog staza da bi mi se mogla isplatiti placa ,odnosno prijaviti na mirovinsko ? hvala na odgovoru.nas je ovo ljeto radilo 200 u klubu sezonski posao i nikome to nije trebalo,a za 3 tjedna prijave tijekom adventa i to ugovor na odredjeno vrijeme njoj treba cijelokupni ispis mog radnog staza jer naime kako kaze nece moci isplatiti placu.koji je razlog da njoj treba spis staza i iz kojeg razloga,po kojem zakonu o radu? Hvala !
  15. Molim sve one koji su upuceni dobro u zakon o radu da mi kazu jer me zivo zanima zasto knjigovodji treba ispis mog sveukupnog radnog staza da bi mi se mogla isplatiti placa ,odnosno prijaviti na mirovinsko ? hvala na odgovoru.nas je ovo ljeto radilo 200 u klubu sezonski posao i nikome to nije trebalo,a za 3 tjedna prijave tijekom adventa i to ugovor na odredjeno vrijeme njoj to treba jer naime kako kaze nece moci isplatiti placu.koji je razlog da njoj treba cijeli ispis staza ?
  16. imam sina 29 godina star.sve je vec zakockao i unistio oko sebe i tone sve dublje i dublje,svi simptomi su prisutni naravno agresivnost (cak je i mene napao) lazi itd i itd. vise ne znam kome da se obratim, da li postoji koja ustavanova u rh za lijecenje kockara nesto kao komuna ili slicno, toliko je zaglibio da ce ga netko ubiti ili ce se on sam ubiti,znam da grijesi ali ipak je moje dijete pa ako netko zna nacin ,ustanovu za lijecenje od kocke molim da mi javi. mislim na ustnovu gdje ce biti udaljen i odvojen na duzi period, hvala. pozdrav.
  17. niam dobio isplatne liste, nije nitko.oni su vlasnici odnosno direktori u drugim tvrtkama jos i cknovi odbora nekih,ima toga dosta.
  18. dana 1.6.2015 mi je istekao ugovor o radu,koji mi nije produzen.placu nisam dobio jos za 04.mj kao ni za 05. mj. u ugovoru pise da se placa isplacuje najkasnije do 15. za protekli mjesec.najvjerojatnije je racun blokiran pa zato nisu isplacene place.ima li tko iz prakse kakav savjet sto i gdje se obratiti ili komu da na bilo koji nacin uspijem doci do svojih placa.da li inspektorijatu rada,da li tuziti privatnom tuzbom za place ili, ili ??? hvala na svakom savjetu, pozzzz
  19. 01.06.2015 prestaje mi vaziti ugovor na neodredjeno vrijeme,ugovor zadnji je bio sklopljen na 6 mjeseci, s obzirom da mi je receno da mi ga nece produziti imam li pravo zatraziti godisnji odmor u tom periodu ? ( to je 4 ugovor po redu u zadnjih godinu i 4 mjeseca). I jos me zanima da li jeposlodavac duzan dati bilo kakvo objasnjenje o otkazu i navesti razlog ne produzivanja ugovora,te da li imam pravo na novcanu naknadu s burze u tom slucaju ?hvala,pozdrav
  20. nisam vidio da ima tema iskljucivo za ovrhe,isprika.... ma znam ja kome sam duzan,nego gledam da se nekim pravnim korakom zastare riejsim bar neceg...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija