Jump to content

mcquinn

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani svi, otac moje supruge ima pravo ukopa u grob na Mirogoju, a koje mu je dodijeljeno prije 70. godina. Potvrdu o tome ishodio sam u Gradskim grobljima. Obzirom da je pravo ukopa jedno, a pravo korištenja drugo, odlučili smo pokušati ishoditi pravo korištenja. U načelu bi trebalo učiniti sljedeće: pokrenuti ostavinski postupak iza osnivatelja groba, ukoliko se utvrdi da nasljednika nema - grob se vraća u vlasništvo Grada Zagreba, a koji onda grob daje na upravljanje Gradskim grobljima. Mi podnosimo zahtjev za otkupom groba i koristimo pravo prvokupa... Molim vas da mi detaljnije objasnite koje sve radnje moram provesti za pokretanje ostavinskog postupka? Unaprijed hvala, Matija.
  2. Poštovani, u zgradi u kojoj živim postoji tvrtka koja koja se bavi maloprodajom papirnatih proizvoda, a koja je vlasnik jednog stana i pripadajuće mu garaže. Garažu su pretvorili u skladišni prostor što za posljedicu ima veliku cirkulaciju njihovih zaposlenika i klijenata na relaciji garažni prostor/stambeni dio. Nadalje, ulazna vrata iz neštićenog garažnog prostora u stambeni dio redovito ostavljaju blokiranima ili otvorenima, što omogućuje pozvanima i nepoznvanima ulazak u stambeni dio zgrade. Kome prijaviti ovu situaciju? Unaprijed hvala!
  3. Poštovani, zbog vrlo problematičnih obiteljskih odnosa moja majka želi dio svojih novčanih sredstava prebaciti na moj račun. Obzirom da u mene ima povjerenja, ideja je pohraniti njezin novac na mojem računu. Obzirom da je to i dalje njezin novac, zanima me kako taj novac osigurati da u slučaju moje smrti ili razvoda mog braka - pripadne njoj. Naime, pretpostavljam da u slučaju razvoda mog braka i taj novac ulazi u stečevinu koja se dijeli među supružnicima. Ukratko - jedino što želim je osigurati da majčin novac u slučaju gore spomenutih okolnosti pripadne njoj. Unaprijed hvala!
×