Jump to content

joks89

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je joks89 objavio

  1. Mama je vlasnica 5\6 kuce a od pokojnog uje zena 1\6kuce pa me zanima ima li mama pravo prvokupa i po kojem zakonu clanak
  2. Hvala vam na savjetima. Vjerovatno cu se pozvati na "beznačajan prekršaj", barem indirektno, pa javim ishod.
  3. Da znam, to što kažeš u potpunosti stoji. No ipak, znakovi zabrane zaustavljanja i parkiranja se najčešće postavljaju tamo gdje bi zaustavljanje ili parkiranje ugrožavalo nesmetan i siguran promet, što ovdje nije slučaj (ni približno).
  4. Iako mi je namjera više bila inicirati raspravu, dobro si pretpostavio kako namjeravam pisati prigovor na prekršajni nalog, pa ću ovdje izložiti svoj problem (iako bi već ovo ulazilo pod rubriku "pravni savjeti"). Vrlo jednostavno, parkirao sam auto na mjestu gdje postoji zabrana parkiranja i zaustavljanja i naravno zaradio obvezni prekršajni nalog po kojem sam dužan platiti kaznu od 500 kn. S obzirom da se radi o vrlo specifičnom mjestu, gdje inače građani parkiraju svoja vozila (i to redovito), a upravo iz razloga što auto parkiran na tom mjestu ne ometa prometovanje drugih vozila niti ugrožava nečiju sigurnost. E sad, koliko se to može smatrati "beznačajnim prekršajem" i da li će sud to tako protumačiti...
  5. Pozdrav! Pretpostavljam (nadam se ne krivo) da na forumu ima pravnika koji su (po mogućnosti ne tako davno) diplomirali na pravnom fakultetu u Rijeci ili studenata sa spomenutog fakulteta koji trenutno "čiste" 5. godinu, a koje molim da mi preporuče predmete sa 5. godine. Koje predmete upisati odnosno koje bi trebalo izbjegavati u "širokom luku"? Unaprijed hvala!
  6. Split lakši, Zagreb teži u bilo kojem pogledu i to naspram svih pravnih fakulteta u Hrvatskoj! No vjerovatno će ti izgledi za zaposlenje biti veći, ako diplomiraš u Zagrebu,s obzirom da se diploma pravnog fakulteta u Zg više cijeni.
  7. Poštovani forumaši , zanima me da li je netko dosada imao iskustva sa ovim institutom, posebice u kontekstu pisanja prigovora na prekršajni nalog? Da li se je uopće pametno pozivati na ovaj članak u prigovorima? Kako dokazivati "beznačajan prekršaj"? Što se sve može smatrati "beznačajnim prekršajem" ,primjeri?
  8. joks89

    Brzo čitanje

    Hvala na savjetu.Svakako cu napisati iskustva ,ako se odlucim na tecaj.
  9. joks89

    Brzo čitanje

    Pozdrav! Zanima me da li je tko pohađao tečajeve brzog čitanja (mišljenje, iskustva, preporuke). U narednih godinu dana čeka me dosta materijala za pročitati/naučiti , pa me vec sad hvata jeza ,iako ne čitam sporo još uvijek je to daleko od neke brzine. Unaprijed hvala!
  10. Molim vas ,nemam jos puno vremena.znali tko odgovor!
  11. Pozdrav! Imam sljedeći problem.Zaustavljen sam zbog kretanja u zabranjenom smjeru( ušao sam u jednosmjernu ul. iz pogrešnog smjera).Propisana mi je kazna od 2000 kn i 3 mjeseci zabrane upravljanjem vozila B kategorije .Zanima me pisanje prigovora i koliki su mi izgledi da se prekršajni nalog odbije ili da se kazna ublaži.U prigovoru namjeravam navesti sljedeće okolnosti: ...Znak teško uočljiv(pogotovo u noćnim satima) ...Prvi put sam kažnjen za ovu vrst prekršaja ...volio bi napomenut da se do prije par godina ulicom prometovalo u oba smjera, jer je ulica dovoljno široka za prometovanje u oba smjera.od tad se nisam vozio dotičnom ulicom,što je uzrok određene doze nepažnje.tako da sam tu vecer,ulazeći u ulicu, bio uvjeren da ne kršimn zakon ,a jos manje da ugrožavam sigurnost u prometu. E sad, kakvi su mi izgledi ako napišem prigovor,jer sam čuo da navodno sud moze i povecat kaznu nakon uloženog prigovora. I zadnje pitannje vezano za ovaj sluča.Da li se kazna za ovaj prekršaj može zamjeniti dobrotvornim radom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija