Jump to content

lelolelo

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ma izvadila sam potvrdu o imovinskom stanju iz koje se vidi da nemam vlastitih prihoda, nekretnine i sl. Također i potvrdu da sam studentica. Roditelji nisu u u toliko lošoj imovinskoj situaciji da ne bi mogli platiti, ali to ne zele! u biti su u pravu, jer sam ja i prekrsaj pocinila. niti sam to ikad osporila, ali 1.000,00 kn!!! mislim nemam niti jedan prekrsaj, opomenu nista...pa da sam barem opomenu dobila - ne bi mi na pamet palo vise sjesti s kacigom, a kamoli bez nje na motor! a nista, trazim posao preko sc-a pa cu platiti, nema druge...mislim da troskove odvjetnika ili suda kasnije stvarno ne bih mogla platiti. a i to sto kazete, gubiti zivce dalje na to - nema smisla! hvala svima na odgovorima!
  2. radije bih i isla u zatvor nego platila kaznu, cisto principa radi. ne mogu vjerovati da zivimo u ovakvoj drzavi... ako ce se to proslijediti nekom drugom tijelu, da li ce me se zvati na sud ili? hvala na odgovoru.
  3. Molim pomoć! Studentica sam bez vlastitih prihoda. Ovo ljeto dobila sam kaznu u iznosu od 1.000,00 kn za voznju bez kacige. Napisala sam prigovor u kojem priznajem da sam vozila bez kacige (kao i da je to prvi put da sam sjela za skuter i da i je to prva opomena - makar to njima nista ne znaci), ali da sam studentica te da nemam vlastitih novčanih prihoda kojim bih kaznu platila. Prigovor je proslijeden prekrsajnom sudu koji je isti odbio uz obrazlozenje da nisam podnijela dokaze o losem imovnom stanju, a sto sam bila duzna napraviti sukladno čl. 244, st. 2 Prekrasjnog zakona. Znam da sam se trebala informirati o zakonu prije slanja prigovora, ali iskreno uopce nisam znala da nam je zakon toliko rigorozan. Nakon sto sam procitala zakon, a sto je i navedeno u samom obrazlozenju suda, nemam pravo na zalbu!!! moje pitanje je, da li je ipak ikako moguce da posaljem potvrdu o imovnom stanju iz koje se vidi da nemam prihoda kao i potvrdu da sam studentica? sto ce mi se desiti ako kaznu ne platim? zatvor, dobrotvorni rad? ne znam odakle da izmislim te novce...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija