Jump to content

vicro

Korisnik
 • Broj objava

  72
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pogrešna ovrha

  Na računu ima novca više nego dovoljno da se u cijelosti namiri ta ovrha (danas je sjela plaća), ali i dalje ništa nije skinuto.
 2. Danas oko 14h idem provjeriti stanje računa i vidim da je račun blokiran. Oko 15h na račun sjedne plaća, a oko 16:30h dobivam poruku FINE u e-Građani da mi je račun blokiran zbog ovrhe HT-a. Sav u šoku, jer s HT-om nikada nisam poslovao, nazovem njihovu korisničku službu i zamolim ih da provjere o čemu se radi. Oni me uopće ne uspjevaju naći u sustavu i govore da nemaju evidentiran nikakav dug niti ovrhu po mom OIB-u. Kažu da će moj prigovor proslijediti u pravnu službu, ali da odgovor neće stići prije ponedjeljka. Naravno, FINA će mi uredno naplatiti svoju naknadu za provođenje ovrhe, iako sam očito blokiran greškom. I što sad učiniti? Počinje vikend, do novca ne mogu, a ni kriv ni dužan...
 3. Upis vlasništva stana u zemljišnoj knjizi

  Ukratko, nemoguća misija da bi mi upisali samo svoj stan. Inače 2012. g. je GSKG na prijedlog predstavnika stanara pokrenuo povezivanje ZK i KPU za našu zgradu, međutim taj postupak i dalje traje...
 4. Molio bih vas za savjet kako najjednostavnije obaviti upis vlasništva u zemljišnim knjigama. Radi se o stanu u stambenoj zgradi u Zagrebu, sagrađenoj 1998. g. Prvi smo vlasnici, imamo kupoprodajni ugovor i tabularnu izjavu od izvođača radova (Industrogradnja). Problem je što u zemljišnim knjigama (gruntovnici) ne postoji čestica za tu zgradu, već se radi o 11 različitih čestica koje se vode kao livada, put i slično. Dakle za zgradu nikada nije formirana jedinstvena čestica i zgrada kao takva ne postoji u gruntovnici. Neki od stanara u zgradi upisani su u KPU. S druge strane, u katastru je zgrada upisana i postoji njezina čestica. Što nam je najpametnije za učiniti kako bi riješili ovaj problem i upisali se u ZK? Hvala!
 5. Ovrha i kreditne kartice

  Diners Club kartica nije vezana uz nikakav tekući račun tako da blokada računa ne utječe na nju. Dakle možete ju normalno nastaviti koristiti.
 6. Otkaz stambenog kredita i ovrha

  Imao sam vrlo sličan slučaj isto sa Zabom. Što se tiče ovrhe na nekretnini neće ju tako brzo pokrenuti. U mom slučaju od otkaza kredita do pokretanja ovrhe na nekretnini prošle su tri godine. Od tog datuma, pa do donošenja rješenja o ovrsi na nekretnini od strane suda prošlo je još devet godina. Na kraju sam se uspio s njima nagoditi i rješiti sve na obostrano zadovoljstvo. Tako da se u ovih šest mjeseci tvog probnog roka ništa po tom pitanju sigurno neće dogoditi. A na nagodbu će sigurno biti spremni i tada jer im je u interesu da dobiju novce. Btw, ne znam s kim si razgovarala oko te nagodbe i produljenja roka. Najbolje se obratiti izravno u njihov odjel Restrukturiranja i prisilne naplate u Samoborskoj cesti 145 u Zagrebu, jer su oni glavni.
 7. Presuda s pogrešnim OIB-om tuženika

  Svi rokovi su prošli, presuda je pravomoćna od 01.03.2017., a na e-predmet vidim da je spis već arhiviran. Pretpostavljam da svejedno mogu podnijeti zahtjev za ispravljanjem presude?
 8. Imam pravomoćnu sudsku presudu u kojoj je sud upisao pogrešan OIB tuženika (zadnja znamenka OIB-a je umjesto broja 4 napisan broj 3). U navedenoj se presudi nalaže tuženiku da tužitelju isplati dužni iznos. FINA je vratila presudu i zahtjev za izravnu naplatu zbog pogrešnog OIB-a tuženika/dužnika. Zanima me što treba učiniti kako bi sud ispravio pogrešno naveden OIB?
×