Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

vicro

Korisnik
 • Broj objava

  70
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Upis vlasništva stana u zemljišnoj knjizi

  Ukratko, nemoguća misija da bi mi upisali samo svoj stan. Inače 2012. g. je GSKG na prijedlog predstavnika stanara pokrenuo povezivanje ZK i KPU za našu zgradu, međutim taj postupak i dalje traje...
 2. Molio bih vas za savjet kako najjednostavnije obaviti upis vlasništva u zemljišnim knjigama. Radi se o stanu u stambenoj zgradi u Zagrebu, sagrađenoj 1998. g. Prvi smo vlasnici, imamo kupoprodajni ugovor i tabularnu izjavu od izvođača radova (Industrogradnja). Problem je što u zemljišnim knjigama (gruntovnici) ne postoji čestica za tu zgradu, već se radi o 11 različitih čestica koje se vode kao livada, put i slično. Dakle za zgradu nikada nije formirana jedinstvena čestica i zgrada kao takva ne postoji u gruntovnici. Neki od stanara u zgradi upisani su u KPU. S druge strane, u katastru je zgrada upisana i postoji njezina čestica. Što nam je najpametnije za učiniti kako bi riješili ovaj problem i upisali se u ZK? Hvala!
 3. Ovrha i kreditne kartice

  Diners Club kartica nije vezana uz nikakav tekući račun tako da blokada računa ne utječe na nju. Dakle možete ju normalno nastaviti koristiti.
 4. Otkaz stambenog kredita i ovrha

  Imao sam vrlo sličan slučaj isto sa Zabom. Što se tiče ovrhe na nekretnini neće ju tako brzo pokrenuti. U mom slučaju od otkaza kredita do pokretanja ovrhe na nekretnini prošle su tri godine. Od tog datuma, pa do donošenja rješenja o ovrsi na nekretnini od strane suda prošlo je još devet godina. Na kraju sam se uspio s njima nagoditi i rješiti sve na obostrano zadovoljstvo. Tako da se u ovih šest mjeseci tvog probnog roka ništa po tom pitanju sigurno neće dogoditi. A na nagodbu će sigurno biti spremni i tada jer im je u interesu da dobiju novce. Btw, ne znam s kim si razgovarala oko te nagodbe i produljenja roka. Najbolje se obratiti izravno u njihov odjel Restrukturiranja i prisilne naplate u Samoborskoj cesti 145 u Zagrebu, jer su oni glavni.
 5. Presuda s pogrešnim OIB-om tuženika

  Svi rokovi su prošli, presuda je pravomoćna od 01.03.2017., a na e-predmet vidim da je spis već arhiviran. Pretpostavljam da svejedno mogu podnijeti zahtjev za ispravljanjem presude?
 6. Imam pravomoćnu sudsku presudu u kojoj je sud upisao pogrešan OIB tuženika (zadnja znamenka OIB-a je umjesto broja 4 napisan broj 3). U navedenoj se presudi nalaže tuženiku da tužitelju isplati dužni iznos. FINA je vratila presudu i zahtjev za izravnu naplatu zbog pogrešnog OIB-a tuženika/dužnika. Zanima me što treba učiniti kako bi sud ispravio pogrešno naveden OIB?
×