Jump to content

premija

Korisnik
  • Broj objava

    43
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. spor ne možeš izgubiti, ako suodgovornost zbog brzine od oko 20-25 %, ne smatraš gubitkom.
  2. Nakon prodaje vozilo si morao odjaviti u roku od 15 dana!Sada to ne možeš učiniti sve i da hoćeš, jer nemaš prometnu i knjižicu vozila. Jedini način je potražiti kupca vozila i "zamoliti" ga registrirati ili odjaviti vozilo. Žalbu nema smisla pisati, po mom mišljenju, jer je zakon tu jasan. (2) Vlasnik vozila dužan je u roku od 15 dana od prodaje vozila odjaviti vozilo, donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji. (3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, vlasnik vozila nije dužan vratiti registarske pločice ukoliko ih na propisan način ustupi kupcu vozila. Što se tiče eventualnih kazni koje će ti doći, tu nema problema, napiši žalbu uz izjavu da si prodao vozilo i priloži kupoprodajni ugovor.
  3. Ako se PN dogodila onako kako ti opisuješ, a izgleda da jeste, jer je policija tako uradila i prekršajne naloge, onda je za izazivanje PN isključivi krivac vozač vozila A, koji je započeo radnju mijenjanja prometnog traka a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.
  4. Moje pitanje "Temeljem čega tvrdiš da je kriva.." proglašavaš nepristojnim?? Čudni neki kriteriji ?? Kako nazvati ovu tvoju konstataciju: "Obično su delikatne sve prometne nesreće u kojima su sudjelovale dvije žene bez obzira na štetu" Pa zar ovo nije diskriminacija žena?
  5. Privatna tužba je pogrešan put naknade štete, takvog odvjetnika bih prijavio komori?!! Pravi put je Odštetni zahtjev prema HUO.
  6. petpetica: "Nećete moći dokazati da niste krivi jer jeste." Editirao moderator. Pa zašto bi bila kriva ako je stajala na "stopu" i ako prednjim lijevim dijelom nije bila na kolniku glavne ceste?
  7. Da, morao ti je pokazati izmjerenu brzinu i pre tobom ju poništiti! PRAVILNIK O NAČINU POSTUPANJA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA U OBAVLJANJU POSLOVA NADZORA I UPRAVLJANJA PROMETOM NA CESTAMA Članak 23. Prilikom obavljanja nadzora uređajem bez video-fotozapisa, prekršitelj se obavezno zaustavlja i na uređaju mu se pokazuje izmjerena brzina kretanja. Kada vozač ne plati kaznu na mjestu izvršenja prekršaja, o izmjerenoj brzini kretanja vozila sastavlja se Zapisnik, a izmjerena brzina se, u prisutnosti vozača, na uređaju poništava. Zaustavljanje vozila može obaviti i druga ophodnja na prometnici na kojoj je snimljena prekoračena brzina, ali postupanje po utvrđivanju prekršaja (uvid u mjerni uređaj, popunjavanje tiskanica i drugo) može obaviti samo policijski službenik koji je osposobljen za nadzor i kojem je izdano uvjerenje o osposob¬ljenosti za obavljanje tih poslova.
  8. Da, SADA JE 80 KW. (3) Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za B kategoriju vozila ne smije upravljati osobnim automobilom čija snaga motora prelazi 80 kW.
  9. Evo tu sve lijepo piše! Kolege, nemojte pisati napamet, postoji ZOSP koji se može pročitati i na ovim stranicama. Hvala kolegama koji su ga stavili na "legalis" 2. PRAVNA POSLJEDICA OSUDE Članak 286. (1) Pravna posljedica pravomoćne osude vozača motornog vozila za određene prekršaje iz ovoga Zakona na temelju određenog broja prikupljenih negativnih prekršajnih bodova je na određeno vrijeme gubitak prava na upravljanje motornim vozilom određene kategorije odnosno svih kategorija. (2) Nadležna policijska uprava odnosno policijska postaja u svoju evidenciju upisuje vozaču motornog vozila negativne prekršaje bodove ako je pravomoćnom odlukom o prekršaju proglašen krivim za prekršaj za koji su ovim Zakonom predviđeni negativni prekršajni bodovi. (3) Negativne prekršajne bodove upisuje ona policijska uprava odnosno policijska postaja koja je pokrenula prekršajni postupak. (4) Nakon proteka dvije godine od dana pravomoćnosti odluke o prekršaju na temelju koje su prikupljeni i upisani negativni prekršajni bodovi isti se ne mogu više uračunavati pri donošenju rješenja iz stavka 6. i 7. ovoga članka i brišu se iz evidencije. (5) Nakon što su negativni prekršajni bodovi uzeti u obzir za donošenje rješenja iz stavka 6. odnosno 7. ovoga članka brišu se iz evidencije vozača. (6) Vozaču motornog vozila koji je unutar razdoblja od dvije godine prikupio devet negativnih prekršajnih bodova samo ili pretežito za prekršaje za koje su ovim Zakonom propisana tri negativna prekršajna boda, rješenjem će se izreći mjera zabrane upravljanja motornim vozilom svih kategorija u trajanju od dvanaest mjeseci. (7) Vozaču motornog vozila koji je unutar razdoblja od dvije godine prikupio devet negativnih prekršajnih bodova pretežito za prekršaje za koje su ovim Zakonom propisana manje od tri negativna prekršajna boda, rješenjem će se izreći mjera zabrane upravljanja motornim vozilom one kategorije kojom je pretežito prikupio negativne prekršajne bodove u trajanju od devet mjeseci.
  10. Sud sudi temeljem činjenica, a u ovom slučaju dinamiku nastanka prometne nezgode sa prostorno vremenskom analizom iste sa konačnim zaključkom u svom nalazu i mišljenju, dati će vještak prometne struke. U tom zaključku vještak će se izjasniti i o slijedećem: - kolikom ste se brzinom kretali u momentu izmicanja na lijevi prometni trak, - kolika je brzina vašeg vozila u sudaru - gdje se nalazilo vaše vozilo u odnosu na vozilo koje se uključivalo u promet sa lijeve strane kolnika u momentu započinjanja izmocanja i jeste li tada imali tehničke mogućnosti vidjeti ga, - jeste li poduzeli intenzivno kočenje, ako niste, zašto niste - je li vaša brzina bila i sigurnosna brzina u danim uvjetima i kolika je ona u odnosu na max dozvoljenu brzinu na tom dijelu ceste - jeste li imali tehničku mogućnost poduzeti kočenje i kolikom brzinom ste trebali voziti da bi se zastavili do mjesta sudara, - bi li došlo do PN , da ste na vrijeme odustali od pretjecanja i jeste li imali i takvu mogućnost... itd Pretjecanje preko pune središnje crte, samo po sebi, ne može se uzeti uzrokom nastanka PN. Po mom mišljenju i dugogodišnjem iskustvu stečenom radom u OD, imate velike šanse dobiti na sudu naknadu štete u punom iznosu. Prihvatite dio naknade kao nesporni dio, ako do sada niste, a ostali dio utužite putem odvjetnika. Način rješavanja štete kod jednog OD ne mora biti pravilo i obvezujuće za drugo OD, a posebice ne za sud.
  11. "neprilagođena" brzina je "rastezljiv" pojam?! sud te može proglasiti krivom za vožnju neprilagođenom brzinom i onda kada je ta brzina manja od max dozvoljene brzine na tom dijelu ceste! max dozvoljena brzina, npr. 50 km/h na nekoj dionici ceste, ne mora biti i sigurnosna brzina u datim uvjetima. u tvom slučaju radi se o neprilagođenoj brzini uvjetima i stanju kolnika, bez obzira kojom si brzinom vozila, jer ta brzina nije bila i sigurnosna brzina....
  12. Kao vozač ne možeš naplatiti naknadu materijalne i nematerijalne štete po polic AO (osim ako nemaš ugoverno AO PLUS), a kao putnik u vozilu MOŽEŠ, bez obzira je si li stranac ili ne, bez obzira na krivnju vozača vozila u kojem se nalaziš ili nekog drugog.
  13. Po mom mišljenju, može mu izreći zabranu upravljanja mv samo na teritoriju BiH, a vozačku mu mora vratiti!! tako da van BiH može koristiti vozačku?! ZOSPC BiH Članak 248. (1) Ako vozač koji ima inozemnu vozačku dozvolu na teritoriju Bosne i Hercegovine počini prekršaj za koji je ovim Zakonom predviđeno da se mora ili može izreći zabrana upravljanja motornim vozilom, tom se vozaču, umjesto zabrane upravljanja motornim vozilom, može izreći zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole u istom trajanju. (2) Zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole je zabrana vozaču kojemu je izrečena da na teritoriju Bosne i Hercegovine upravlja motornim vozilom one kategorije ili onih kategorija na koje se zabrana odnosi.
  14. Jedan moj prijatelj parkirao je automobil u Makarskoj na mjestu gdje se parking plaća putem automata, a da nije kupio parking kartu. Ispod brisača ostavljena mu je "dnevna parkirna karta" u iznosu od 130 KN. Automobil ima registracijske tablice BiH. Mora li platiti dnevnu parking kartu u iznosu od 130 KN?? Kako "organi" mogu i mogu li uopće provjeriti tko je vlasnik automobila s obziorm na strane reg.oznake.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija