Jump to content

gina28

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gina28 objavio

  1. Na žalost sve informacije dobili smo putem telefonskog razgovora tako da nemamo nikakve dokumente.Jedino što nam može ići u prilog je upravo to što ste naveli da se na upisima na 2.3. pa čak i 4. godinu nije tražila nikakva uplata.Oni tvrde da se uplata traži po osnovi novog zakona koji je stupio na snagu sljdeće godine odnosno u vrijeme kada je ona upisivala drugu godinu.Zanimljivo je to da se onda u vezi toga nitko nije izjasnio niti smo bili upoznati sa izmjenama zakona.Moglo se dogoditi da bi morala zbog nemogućnosti plaćanja prekinuti studij.Sada su nas doveli pred svršen čin.Može li se zakon primjenjivati unazad?Bilo bi mi jasno da se novi zakon odnosi na studente koji te godine upisuju prvu god.ali mi nije jasno da se svaka izmjena zakona primjenjuje na već upisane studente odnosno na one koji su ,u našem slučaju,već odslušali i položili skoro i 4.god.studiranja.Što nas još čeka do kraja?Čini mi se da svatko tumači zakon kako njemu odgovara u datom trenutku.Situacija koja nas izluđuje. Lp.
  2. Pokušati ću Vam ukratko objasniti o čemu se zapravo radi.Kći mi je završila preddiplomski studij u Osijeku ( redovno i u roku ) te stekla zvanje prvostupnika biologije sa prosjekom ocjena 4,23.2014,godne upisala je studij stomatologije u Zagrebu te stekla pravo studiranja uz potporu ministarstva. S obzirom da je po drugi put upisala prvu godinu studija uplatili smo iznos za cijelu akademsku godinu.Prije upisa na studij stomatologije kontaktirala sam ministarstvo znanosti i obrazovanja i data mi je informacija kako prvu godinu moramo platiti iznos školarine a sve sljedeće je oslobođena bude li u roku davala godinu,što uostalom i čini. Drugu,treću i četvrtu godinu upisala je redovno bez plaćanja sa uredno položenim ispitima,iako se zakon o sufinanciranju redovnih studenata promijenio a da nas nitko ( referada ) nije o tome obavijestio.Sada skoro pred kraj četvrte godine javlja se referada kako bi se dogovorili o plaćanju dugova.Zanima me - može li fakultet naplatiti retroaktivno za godine studiranja ( radi se o drugoj i trećoj ) iako je to isključivo njihova greška ? - ako je upisala pod jednim uvjetima mogu li se isti tijekom studiranja promijeniti ? - Kome se obratiti za pravnu pomoć i imamo li ikakvu mogućnost žalbe ? Ako netko ima takav ili sličan slučaj molim Vas za pomoć.Hvala.
  3. Poštovani, ako je itko upućen u zakon o mirovinama molim odgovor na pitanje: -po kojoj se osnovi obračunava mirovina osobi koja obavlja samostalne djelatnosti obrta a plaća porez na dobit,ne isplačuje si plaću, ujedno je i vlasnik i jedini zaposlenik ? -mirovinsko i zdravstveno plaća na bruto osnovicu u iznosu od 5.165,65 kn ( nekih 774,85 kn zdrv. i isto toliko mirovinsko 1.stup te 258,28 2. stup ) Hvala.Lp.
  4. Molim pomoć.Zaposlen sam kod obrtnika koji mi zbog blokade računa ne može isplatiti plaću.Direktna uplata na tek.račun banke ne vodi se kao plaća te banka skida dozvoljene minuse i ostale povlastice.Postoji li način isplate plaće od strane obrtnika sa blokiranog računa?Hvala
  5. Prije skoro dva mjeseca imala sam prometnu nezgodu i pri tom zadobila lakše tjelesne ozljede.Zbog pretrpljenog straha i šoka provela sam tjedan dana na bolovanju.Potrebnu dokumentaciju za stjecanje prava za ozljedu na radu poslala sam hrv.zavodu zdr.osiguranja zaštite na radu da bi dobila odgovor kako mi se ozljeda ne priznaje kao takva jer sam zbog nepoštivanja odredbi zakona o sigurnosti prometa na cesti izazvala nesreću. Sama prometna nezgoda se dogodila kada sam pokušala preteći vozilo ispred sebe,nekih 10-tak metara do prestanka zabrane preticanja.U trenutku kada sam se poravnala sa vozilom koje sam željela preteći on je krenuo u preticanje vozila ispred,poslije je rekao da me nije vidio,te sa svojim prednjim kotačem udario u moj desni prednji branik.Policija je izašla na mjesto nesreće i s obzirom da je drugi sudionik priznao krivicu nije napisano policijsko izvješće.Prema riječima policajca ja jesam napravila prekršaj ali za nesreću je krivac drugi sudionik,zar nije i on preticao na punoj liniji?,da bi iz zavoda stiglo izješće u kojem stoji citiram"...da je ponašanje osiguranice izravno uzrokovalo prometnu nesreću..." S obzirom da imam pravo na tužbu molim pomoć,što učiniti i kako će se voditi dani koje sam provela na bolovanju s obzirom da su mi na plači za 09.mjesec isplatili 100%?Hvala puno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija