Jump to content

nebo27

Korisnik
 • Broj objava

  110
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

nebo27 je zadnji put osvojio dan veljača 17 2015

nebo27 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O nebo27

 • Rang
  Veteran
 1. Godišnji pred mirovinu

  Hvala vam! E sad, da li može već sad koristit tih 30 dana ili tek iza Nove godine? Ali regres ide u ljeti tek, mislite tek u ljeti da će i ona imati pravo na to ili?
 2. Pozdrav svima, molim vas malu pomoć! Riječ je o javnoj službi, kolegica ide sredinom 1. mjeseca iduće godine u mirovinu, navršava 65 godina i ima puno staža, skoro cijeli život je na tom radnom mjestu. Zanima me da li ima sad pravo na puni g.o. za tu 2020.g., kojeg ionako neće stić iskoristit ili razmjerni?? Naime, po čl. 42. TKU za javne službe stoji da zaposlenik koji odlazi u mirovinu ima pravo na puni g.o. za tu godinu, po tome kolegica bi imala pravo na puni g.o. kojeg neće moći iskoristit budući da sredinom mjeseca navršava 65. Ako ima pravo na puni da li ga smije već sad koristit jer stari g.o. je potrošila ili tek od 1.1.2020.g? Mislim po ovom čl. 42 TKU da ima pravo na puni samo bi htjela možda neko iskusniji u tome da mi potvrdi.. Hvala unaprijed!
 3. otkazni rok i regres. pravni savjet

  Molim savjet, kolegica je radila na neodređeno oko 6 godina, i s jučerašnjim danom dala je otkaz, ima otkazni rok 30 dana i godišnji još 12 dana, pa me zanima može li tih 12 dana sada iskoristiti u ovom otkaznom roku od 30 dana, i ima li pravo na regres? mislim da može na g.o. ali htjela bih čuti još mišljenja..hvala svima!
 4. Razmjerni dio GO kod novog poslodavca

  I mislila sam, znači 11/12 ima kad je u veljači počela..hvala vam!
 5. Razmjerni dio GO kod novog poslodavca

  Pozdrav svima! Samo da provjerim, kolegica se zaposlila 1.2. ove godine i dotad je bez prekida radila kod drugog poslodavca, da li ona ima pravo na godišnji za ovu godinu 2019. i to razmjerni dio, znači 11/12, obzirom da nije bilo prekida i može li ga koristiti odmah, bez proteka 6 mjeseci neprekidnog rada?
 6. Rodiljni dopust

  Pozdrav, pitanje..može li me šefica s obzirom na opseg poslova prisiliti da prekinem roditeljski dopust te se vratim na posao a ovo koristim kasnije nekad? Imam još mjesec dana, mislim da me zakonski ne može ali opet da provjerim pošto mi stari g.o. neda da spajam s roditeljskim dopustom već što prije da se vratim traži..
 7. Rodiljni dopust

  Ispravak, ne rodiljni nego roditeljski dopust. 30 dana g.o. mi ističe 8.7., dakle mislim da mogu iskoristit do tad iako mi šef govori da se 1.7. moram pojavit na poslu, ali postoji onaj podstavak 5. da se može stari g.o. iskoristit do kraja kalendarske godine u kojoj se vraća na rad, iznimno, jesam li u pravu?
 8. Rodiljni dopust

  Poštovani, Rodiljni dopust mi ističe sredinom 5. mjeseca, radim u državnoj službi i samo da provjerim mogu li odmah iskoristit stari g.o. u cijelosti 30 dana? Mogu li na stari g.o. vezati novi g.o. ili tek kasnije mogu novi g.o. iskorisit? Hvala unaprijed svima!
×