Jump to content

Sunny87

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja ti nisam imala niti dopušteno prekoračenje a kamoli nešto drugo, još od prošle godine (2010) 1mjesec su mi ukinuli minus tak da to niti nemam, tak da su mi uzeli 4000kn što je bilo na blokiranom računu te su me doveli u nedozvoljeno sa uzimanjem još 4000kn , i na to mi ide dnevna kamata i svako slanje opomene o nedopuštenom,ali sam u banci jasno dala do znanja da ja to platiti neću da to moja krivica nije te da moj poslodavac svaki mjesec uredno 1/3 uplaćuje na taj blokirani račun a u zakonu jasno piše da banka smije uzeti samo RASPOLOŽIVI iznos... pa me to jako zbunjuje jer koliko sam se raspitivala to nisu smjeli napraviti, pa me sam zanima to pravno pitanje jer znam da sa prijetnjama se sve može riješiti samo trebam znati da li imam osnove
  2. Ovako imam jedno pitanje na što mi treba hitna pomoć. Naime upoznata sam u sav taj zakon o Fini i ovrhama i sve mi je to apsolutno jasno. Naime ukratko, od 12mj račun mi blokiran imala sam više ovrha, ukupno dug 1.1.2011 bio je oko 13.000kn, 18.2 stanje na mojem blokiranom računu je bilo oko 10.000kn te su tada naplatili taj jedan dio,e sada od 18.2 do 29.6 nisu mi apsolutno ništa skinuli iako je na računu bilo oko 4tisuća kuna što bi bilo dosta da se dugovanje podmiri, no u međuvremenu je stigla ovrha od tele2 što je uvećalo sve to dugovanje na nekih 8.000kn, i tako oni meni skinu onih 4.000 što je bilo na računu i dovedu me u NEDOPUŠTENO PREKORAČENJE za 4.086kn. Odem ja u banku oni meni da je to do fine, odem u finu ne ne banka je, odem opet u banku i ne odustajem, dobijem razgovor sa direktoricom,koja to proslijeđuje na pravnu službu, nakon 5dana odgovor nisu oni krivi,službenica mi preko telefona govori da se žalim. E sada meni na to nedopušteno prekoračenje ide dnevna kamata i troškovi slanja opomene, u banci sam odmah naglasila da ja to neću platiti i da nije moja krivica. malo sam čitala novi zakon i nisu to smjeli napraviti, sada me zanima da li imam osnove po pravnom pitanju kojima im recimo mogu prijetiti tj da mi se to više riješi. Molim pomoć ako itko zna što činiti, spremam veliko pismo žalbe sa člancima zakona koje su prekršili, pa da znam ukoliko imam osnove mogu i odvjetnika uzeti da tako riješim ako drugačije ne ide,jer ja jesam dužnik i ne bježim od toga redovno sve skidaju sa plaće ali da me ovako pokopaju to ne dam.
  3. Meni je jasno da je Fina zatrpana i da im možda ne radi sve kako treba, ali ja sam već 3 mjeseca bez primanja, prvo mi u banci nisu znali reći u čemu je problem pa me šaltali od jednog odvj.ureda do drugog, a odvj.uredi u banku itd.. Dok se nije našla jedna službenica koja si je dala truda te mi nakon mjesec dana čekanja 5.01 javila da se obratim u Finu te da će oni to sada riješiti. 06.1 sam zvala Finu, rekli su mi da je najbrže da pošaljem mail za zahtjevom za deblokadu računa i da će to biti brzo gotovo,pošto sam sredstva za podmirenje duga imala na računa. Prošlo je od toga već više od mjesec dana, dobila sam dva mail-a od Fine da se strpim, kada sam postala više nestrpljiva nisu mi više odgovorili. Jučer otišla u banku da vidim, kad ono ništa nikakav zahtjev za skidanjem zabrane,upute me u Finu, a tamo me dočekao šok, službenica se prvo izderala na mene, drugo nisam dobila nikakvu informaciju, kada sam ju pitala koliko da još čekam pa 3 mjeseca su prošla,rekla mi da pošaljem mail i odbrusila me s objašnjenjem da joj je pun kufer nas sviju i daje njoj smjena gotova??????????? Kome da se ja obratim, zar nema niti jedna pravna služba za ljudska prava? O čemu mi tu pričamo? Znam da smo mi svi samo mali pijuni na velikoj šahovskoj ploči, ali zar mi nemamo nikakva prava? Pogotovo ako sredstva postoje na računu? Da li itko ima neko pozitivno riješenje sa tom Finom??? 3 mjeseca sam bez kune, idem na posao i švercam se jer nemam za pokaz, ako me uhvati kontrola? Što da im dam adresu Fine???
  4. Imam jako sličnu situaciju, imam dvije sudske blokade na svom tekućem računu, tek sam počela raditi i poslodavac mi je uplatio plaću sada ne mogu ni do 1 lipe. Zvala sam jedan odvj ured i objasnila situaciju i oni su mi ponudili da otvorim trajni nalog za to dugovanje tj da odplatim u ratama, te sam išla kontaktirati drugi odvj ured koji zastupa VIPnet te sam im isto sve objasnila i sama ponudila taj način odplate te objasnila da sada nemam od čega živjeti , no oni su me odbili sa objašnjenjem da to nije moguće te da će se račun odblokirati kada se podmiri dugovanje! Mene sada zanima kako je kod jednih to moguće a kod drugih nije?? Ja nemam od čega sada živeti ? Što da napravim? Molim Vas za pomoć stvarno ne znam dalje, ne bježim od odgovornosti i želim to riješiti ali kako?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija