Jump to content

Luna000

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vrlo rado bih stisnula i tu drugu tipku ali je blokirala Znači trebala bi imati pravo na porodiljnu...Ne trebam prije poroda dolaziti kod njih, možda prekinuti primanje ove porodiljne koju primam za treču bebu?? Ili to oni sami prekinu automatski kad dođem podnijeti zahtjev za porodiljnu za 4 bebu...radi se o porodiljnoj za majke izvan sustava rada..Hvala još jednom.
  2. Ostvarila sam pravo na porodiljnu naknadu kao majka izvan sustava rada, dok mi još traje ta naknada trebam opet roditi, dakle radi se o trečem i četvrtom dijetetu..Dali ču kad rodim imati pravo na porodiljnu naknadu za četvrtu bebu, naravno očekujem u tom slučaju da ukinu ovu koju primam za treču..jer u trenutku rođenja četvrte bebe ostaje mi još neka 4 mjeseca primanja naknade za treču bebu...Molim odgovor.Hvala!
  3. Zar mi nitko ne može pomoći savjetom ili odgovorima na pitanja....hvala!!!
  4. Situacija je sljedeća...otac posjeduje obiteljsku kuću, okućnicu i par poljoprivrednih terena,.Nas je troje djece, majka je umrla. Kuća ima prizemlje (tu živi otac i ja sa svojom obitelji), kat (tu živi brat s obitelji) i visoko potkrovlje.Svaka ta nazovimo "etaža" (mislim da nije uvedeno u knjigama da je kuća na etaže) je posebna cijelina..tj..svaka ima svoj odvojeni ulaz..jedino je još uvijek voda i struja za sve na istom priključku koji glasi na oca, kao i sve ostale režije.Ja bih htjela sad da se osiguram da če meni jednog dana ostati to prizemlje u kojem sad živim..jer planiram ga urediti,znači uložiti u to..idelano bi bilo da glasi odmah na mene radi dizanja kredita..pa čitajući po netu najiidelanije koliko znam za sad je potpisivanje ugovora sa ocem o dosmrtnom uzdržavanju...e sad..zanima me..1. Trebaju li drugi nasljednici znati za taj ugovor? 2.Dali je obavezno da moramo kuću etažirati da bi otac naveo koji dio meni pripada? 3.Zar ne može samo pisati da prizemlje kuće i dio okućnice koji se nalazi ispred kuće ostavlja meni?4. Što u slučaju ne potpisivanja tog ugovora...otac umre, a ja uložila u to prizemlje, brat u kat..kako se onda dijeli ..ako nema dogovora između nas s obzirom da nismo u dobrim odnosima..5.Dali je moguće prenjeti na mene ili mog supruga mjerilo vode i struje, tako da računi glase na nas dok je još otac živ..iako ne sklopimo ugovor ili nekakav dogovor o nasljedstvu? 6.Najvažnija bit svega ovog je..kako da se na vrijeme osiguram da ono u što uložim bude moje sad ili nakon očeve smrti..tj.da mi nitko to ne može oduzeti...ne interesira me ništa od ostalog nasljedstva..osim tog prizemlja kuće i djela okućnice koja se nalazi ispred kuće..Hvala unaprijed na odgovorima...savjetujte me molim vas! P.S.Dogovor između nas troje kao očevih nasljednika je teško izvediv i za sad nemoguća misija
  5. Koja je razlika između crvene i roze zdravstvene...za ljubičastu znam da je za umirovljenike...Ja imam crvenu još od kad sam prestala raditi, pretpostavljam da je crvena boja oznaka za zdravstveno na teret države tj za nezaposlene..prije par mjesec sam dobila novu ali na njoj nema rok trajanja niti oznake osnove osiguranja..dali to znači da se samo po boji prepoznaje ili??
  6. Nezaposlena sam i ne vodim se na birou trenutno, trebam roditi za mjesec dana, navodno imam pravo na porodiljnu naknadu za nezaposlene izvan sustava rada..(ovo mi je i treća beba). Što mi sve treba od papira i dali se javljam na hzzo tek kad rodim, da bih dobila porodiljnu naknadu ili i prije??? Hvala unaprijed na pomoći i odgovorima!!
  7. Puno vam hvala na odgovoru, znači mogla bih tražiti od oca da mi pokloni taj dio kuće, tj, valjda se to zove darovni ugovor ili kako već (oprostite na neznanju)..u kojem bi trebalo pisati da nakon njegove smrti ja nasljeđujem taj dio kuće?? Dali se to radi kod javnog bilježnika ili? I dali kad pišete o parcelizaciji kuće mislite na etažiranje, i kako se to provodi, tj, što je sve potrebno za to i kome se obratiti? Puno pitanja imam ali zahvalna sam na svim odgovorima, puno hvala!
  8. I dali ja mogu tražiti od oca da mi daruje, ili napiše nekako da ostavlja npr to prizemlje meni...s tim da ne treba vršiti etažiranje trenutno, i da ne treba sazivati cijelu obitelj za to...naime ne želim njihovo, želim samo ovo gdje sad živim..a znam da če mi jedno od njih dvoje sigurno raditi probleme da ih sazovem i kažem da želim to za sebe...htjela bih napraviti nešto po tom pitanju sada da se zaštitim da kad oca ciše ne bude ne završim na ulici..
  9. Koja glupost...znači ako kuća nije etažirana...a mislim da nije..bez obzira što svaki kat ima svoj ulaz..oni mogu tražiti od kata gdje ja živim i ja od njihovog..a neki minimalni postupci da se zaštitim što bih trebala napraviti?
  10. Uglavnom priča glasi ovako...otac posjeduje obiteljsku kuću i nešto poljoprivrednog zemljišta..majka nije živa..u očevoj obiteljskoj kući s ocem na jednom katu živim ja sa svojom obitelji, a na drugom katu živi brat sa svojom..kuća još ima i potkrovlje..imamo još i sestru..uglavnom..ako i kad otac umre i bude bez oporuke..kako se dijeli nasljedstvo..tj..ova obiteljska kuća..tj..ako ja ulažem u jedan kat, brat u drugi..dali po tome imamo neke privilegije pri nasljeđivanju istih..ili se sve kao jedna nekretnina bez obzira tko i koliko dugo živi u njoj dijeli na tri dijela? Dali je moguće da me netko može otjerati s tog kata? Nadam se da ste razumijeli pitanje..puno hvala na savjetima i odgovoru
  11. Hvala vam puno na odgovoru i razumijevanju...pokušat ćemo obrazložiti situaciju..u svakom slučaju kad dobijemo konačno riješenje javit ću ovdje svoje iskustvo..možda nekom budem od pomoći...hvala još jednom
  12. Eto mi o vuku..kazna na vrata...muž donio upravo optužni prijedlog koji je dobio i poziv da se odazove sudu...u optužnom prijedlogu se navodi da predlaže novčana kazna od 3000 kn (to je minimalna kazna za taj prekršaj)..i oduzimanje vozačke dozvole na 12 mjeseci...Zanima me sad kad on ode na sud dali se može žaliti na taj iznos? I s kojim opravdanjima...I dali treba žalbu donjeti na sud u pisanom obliku ili samo treba tamo izreći? Poziv je za okrivljenika da se odazove ispitivanju u vezi navedenog prekršaja!! Hvala na odgovorima!!
  13. Slažem se u potpunosti sa vama...to sam i ja rekla..zašto ga odmah nisu zatvorili...ali pošto njegovo divljanje utječe na financijsku situaciju mene i moje djece..iz tog razloga pitam za pomoć..a dotični divljak ni ne zna da ja tu pišem...hvala na vašem mišljenju al meni trebaju odgovori...
  14. Hvala puno na odgovoru..još me samo zanima..u slučaju kao što je kod mog supruga..plaća koju dobiva nije mu bila smanjena na 70%..nego je isplaćivana u cijelosti..iako je bio na bolovanju...dali njegov poslodavac unatoč tome može od socijalnog tražiti novčanu naknadu za sebe??? na način da priloži doznake o bolovanju mog supruga u trajanju od 70 dana..hvala
  15. Suprug mi radi kod privatnika..zbog operacije kamenaca i žući bio je na bolovanju 70 dana..pošto mu poslodavac jedan dio plaće isplaćuje na račun..a drugu polovicu na ruke(na crno)..tjekom bolovanja..nije mu umanjivao plaću na računu ...ali mu nije ni isplaćivao ovu drugu polovicu na ruke..suprug je počep raditi..i sad mu poslodavac traži papire od bolovanja..doznake..itd..koje mi sve imamo..Sad me zanima..negdje sam načula da nakon XX dana bolovanja..plaću.. ne isplaćuje poslodavac već socijalno..Ako mi može netko malo to pojasniti...koliko se ubiti isplačuje plaće dok je osoba na bolovanju??..Nakon koliko dana bolovanja plaću isplaćuje socijalno? I dali direktno isplaćuju osiguraniku ili njegovom poslodavcu? Naime sve mi se čini da će gospodin poslodavac..(ako se njemu isplaćuje ta naknada od socijalnog)..lijepo se praviti lud i te novce sebi ostaviti..a moj suprug bi kao trebao biti sretan jer mu nije umanjio ovu "službenu" plaću..a to što mu poslodavac ono na crno nije uopće isplatio ..nikom ništa..jer to je na crno..i za to niktko ne zna..Može li mi itko malo to pojasniti..Hvala!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija