Jump to content

bombonina

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bombonina objavio

  1. Da, ali dnevnice (terenski dodatak) nisu naknada umjesto plaće, jer plaću normalno prima na tekući račun, znaći nije ni plaća vojnih osoba, a ni drugo stalno novčano primanje vojnih osoba. To me buni, jer dok je poslodavac cršio ovrhu skidali su mu sa plaće, a dnevnice ili terenski nisu dirali, a kako to sad rado Fina, ne znam kako to ide.
  2. Postupak pokrenut.Provodi se kriminalističko istraživanje koje nije provedeno jer je kvalifikacija bila samoubojstvo.
  3. Zanima me koji je rok za odgovor Odbora za državnu službu na žalbu podnesenu točnije 17.11. jer do danas nisam dobila nikakav odgovor. Radila sam na razno razne ugovore u državnoj instituciji. Dana 01.01.2009. raspoređena sam na rad kao zamjena za djelatnicu koja se nalazi na dugotrajnom bolovanju do njenog povrtatka. Djelatnica se na posao vratila 01.06.2010., ja sam nastavila raditi, dolazila na posao, znaći 4 dana bez rješenja, da bi 04.06.2010. dobila rješenje, pisano 04.06. da od 01.06.2010. radim kao zamjena za drugu djelatnicu koja se nalazi na porodiljnom dopustu do njenog povratka. Nisam li ja u ova 4 dana koja sam radila stekla pravo na ugovor koji se zasniva na neodređeno vrijeme??????????? Nadalje, djelatnica koju sam mjenjala podnjela je zahtjev u 10. mj. da se po povratku sa porodiljskog 16.11.101. premjesti u drugu organizacijsku jedinicu, a ja sam 04.11. dobila rješenje da mi 16.11.2010. isteće ugovor njenim povratkom,na posao se nije vratila jer je dobila premještaj u drugu jedinicu, a ja sam dobila otkaz iako je njezino radno mjesto prazno. U roku sam poslala žalbu Odboru za državnu službu putem institucije u kojoj sam radila i još nisam dobila odgovor. Imam li kakva prava?
  4. Zanima me da li se provodi ovrha na primanja naknada- odnosno dnevnice iz mirovne misije koja ostvaruje djelatnik MORH-a, a nije plaća jer se plaća uplačuje na tekući račun, a naknada odnosno dnevnice na devizni račun.
  5. Potrebna mi je pomoć pri pisanju zamolbe za prebacivanje sa Upravnog studija ( upisan stižudij)na kriminalistiku i traženje suglasnosti nadležnog rukovoditelj za studij krimunalistike. Ukoliko tko ima kakvu šprancu ili ideju bit ću zahvalna.
  6. Tko ima pravo postavljati pitanja izreći sumnju, mora li to biti rodbinska veza ili?
  7. Ne sumnjam u policijske i krim službenike, i nadam se da će na kraju ispasti sve ok,obratit ću se u nadležnu pp pa ćemo vidjeti ishod.
  8. Svjesna sam da dotičnu osobu ništa neće vratiti.
  9. Molim vas da mi netko kaže kome bi se trebali obratiti, ako imamo sumnju da je xy osoba počinila samoubojstvo? Patološki nalaz je pokazao da je samoubojstvo, ali u razgovoru sa nekim je doznato da je Xy dešnjak, a vrat je navodno prerezan na drugačiji način. Ima li smisla uopće nekom se obračati i kome i na koji način?
  10. Molila bi sve koji nešto znaju o istom da napišu. Naime poznanica je pokušala suicid, suprug ju je našao i pozvao hitnu, hitna ju je prebacila u bolnicu i ispunpavanja ( popoila je veliku dozu tableta) nakon razgovora sa psihijatrom nakon 5 dana, javila se bolnicu Vrapče i puštena je kući. Tjedan dana nakon toga na kućni prag dolazi policija koja traži da ista dođe na razgovor u pp po mjestu stanovanja na tazgovor za pokušaj suicida??? koja je osnova?
  11. Suprug i ja živimo u stanu mojih roditelja na adresi na kojoj oni ne žive. Nakon niza njegovih prevara želim ga iseliti iz stana i pokrenuti razvod. Imam sastavljen sporazumni prijedlog razvoda koji je on potpisao u afektu prošle godine u 11 mj. da li on vrijedi sada da ga predam na sud? Možda bi bilo bolje da prepustim sve odvjetnici s obzirom da on nije nikada bio prijavljen u Zg-u i da bi morala odlaziti u drugi grad i da bi mi on mogao raditi probleme jer ga želim iseliti jer se poćeo preijetit da će me ubiti?
  12. Ako sam dobro svatila i pročitala zakon onda bi to trebalo izgledati ovako. Članak 108. Plaću službenika i namještenika čini osnovna plaća i dodaci na osnovnu plaću. Osnovna plaća je umnožak koeficijenta složenosti poslova radnoga mjesta na koje je raspoređen službenik ili namještenik i osnovice za izračun plaće, uvečan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnoga staža. Dodaci na osnovnu plaću su dodaci za uspješnost na radu, dodaci za poslove s posebnim uvjetima rada i druga uvečanja plaće. ( u mom primjeru radi se o sss – upravni referet , kojeficijent iznosi od 1,05 do 3,50 ) (Osnovica za izračun plaća korisnika državnog proračuna kojima se sredstva za plaće osiguravaju u državnom proračunu, utvrđuje se u visini od 5.108,84 kuna bruto. 1,05 x 5.108,84 kn = 5.364,29 kn 5.364,29 kn x 5% ( 10 god. staža x 0,5 %) = 5.632,51 kn 5.632,51 kn x 10% ( dodatak na osnovnu plaćiu za rad u smjenama) = 6.195,77 kn brutto BRUTO 1 6.195,77 I. stup mirovinskog osiguranja: 15,00 % 929,37 II. stup mirovinskog osiguranja: 5,00 % 309,79 Ukupno doprinosi iz bruta: 20,00 % 1.239,15 Ukupna olakšica: 1.600,00 Oporezivi dohodak: 3.356,62 Ukupni porez: 519,15 Prirez: 18,00 % 93,45 Ukupno porez i prirez: 612,60 Neto plaća (za isplatu): 4.344,01
  13. Zanima me kolika je osnovna plaća državnog službenika upravnog referenta?
  14. Konkretno me zanima da li je netko pozvan na testiranje za posao upravnog referenta u mup-u policijska uprava zagrebaćka? Radi se o dva natječaja ( refernt za prijavništvo i osobne isprave i referent za prometne isprave) Zanima me kakav je postupak (pozvana sam na razgovor 28.01. ? Da li poslije toga dolazi testiranje? Kakva je plaća?
  15. naravno da možeš i lijepo je što se raspituješ. samo moraš znati šta želiš?
  16. Jesi upisala izvanredno ili redovno? Zagreb? Nažalost još nemam knjige ali sam isto u fazi nabavljanja..1.godina -izvanredna.
  17. Da li mi netko može reći kad (na kojoj godini) i kako i d ali se uopće može prebacit s upravnog na pravni studij? ...tj ako sam izvanredan student na prvoj god upravnog i želim se prebaciti na pravo,dali je to moguće i kako??????
  18. MOLIM AKO NETKO IMA ZAVRŠNI NA TEMU ZAŠTITA MAJČINSTVA, BRAK, KOLEKTIVNI UGOVORI ..HITNO MI JE.... bombonina28@net.hr
  19. Molim znalca da mi objasni kako pokrenuti postupak i točno protiv koga? Naime radi se da je osoba (moja baka) isključena iz ostavinske rasprave. 20 godina živjela je nevjenčano sa svojim nevjenčanim suprugom iako nije bila prijavljena na toj adresi, zajedno su izgradili kuću na njegovoj zemlji.On je umro 2000.g. Ima tri kćer koje nikada nisu živjele s njima u zajedničkom kučanstvu niti pomagala stjecanjei. Ostavinska rasprava je završena.Nju nitko nije niti pozvao.Što se da napraviti u tom slučaju i kome se obratiti. Nisu li njegove kćeri kada su bile pozvane na raspravu trebale reći da ona postoji, ili?
  20. Postoji osnova za tužbu i to ukoliko postoji ijedan dokumenat na kojem je potpis onoga tko je robu preuzeo, znaći donosioca čeka. Iako djelatnik nije ispravno postupio kada je preuzimao čekove, vi možete tužiti osobu koja je nosioc čeka kao kupca jer vjerujem da je na njega i ispostavljen račun i on odgovara za svoje čekove,ako nije prijavio krađu istih.
  21. Vas kao dužnika!..i njega kao jamca što zavisi o o vašem internom ugovoru. Banka se nije pokušala naplatiti putem ovrhe?
  22. Ugovor o zajmu se može napisati u slobodnoj formi. evo primjer...bitna je ovjera...[ UGOVOR O ZAJMU sklopljen dana …... godine između: Ime, prezime, adresa, MBG - zajmoprimac i Ime, prezime, adresa, MBG - zajmodavac Stranke su se sporazumjele kako slijedi: Članak 1. Zajmodavac daje zajmoprimcu zajam od ……..kn (……………), a zajmoprimac potvrđuje primitak tog iznosa potpisom ovog ugovora. Članak 2. Zajmoprimac se obvezuje vratiti ukupni iznos zajma u najdužem periodu od ……dana, odnosno do datum, godine. Članak 3. U slučaju spora nadležan je općinski sud u (mjestu sklapanja ugovora). Ćlanak 4. Ovaj ugovor sastavljen je u tri istovjetna primjeraka od kojih je za zajmodavca jedan i za zajmoprimca jedan za javnog bilježnika. U………... godine Zajmoprimac: ime I prezime Zajmodavac: ime I prezime
  23. Dijete iz ivanbračne zajednice kao što je vaša ima isto pravo kao i dijete rođeno u bračnoj zajednici.Isto tako vi imate određena prava bez obzira što niste vjenčani, bez obzira što je on u braku sa drugom ženom, živite zajedno..i da bi dokazali to u bilo kojem postupku koji zahtijevate dovoljna su vam dva svjedoka. Savjetujem Vas da potražite pravni savijet u Udruzi B.A.B.E. ili ili Centu za socijalnu skrb.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija