Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Melchior

Korisnik
 • Broj objava

  71
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Melchior

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

2055 pregleda profila
 1. Alkotestiranje vozača - ispravan način

  U Francuskoj, kroz dvije godine (doduše prije desetak godina), samo jednom, također bez izlaženja van iz svog vozila. Jel to Švedi i Francuzi imaju drugačije uređaje ili možda drugačije policajce? a i zgodnije je uzeti "papiriće"
 2. Zamjena stare vozačke novom

  Hvala, to je to. Dakle, morat ću na liječnički ako budem želio produžiti C kategoriju. Nadam se da će ovo pomoći onima u sličnoj situaciji koji razmišljaju o obnovi stare vozačke zbog istrošnosti. Srećom, za B kategoriju nije potrebno.
 3. Zamjena stare vozačke novom

  Točno: XII. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE Članak 32. Vozačke dozvole koje su po prijašnjim propisima izdane do 65. godine života vozača, vrijede do isteka roka na koji su izdane, a najduže do 19. 1. 2033. godine. No za ovu tvrdnju ne pronalazim uporište u u preporučenom dokumentu, a pažljivo sam ga pročitao i pretražio po broju 5, broju 10 i riječi godina.
 4. Zamjena stare vozačke novom

  Eto, izgleda da su meni oduzeli par sto kuna za prekoredno produživanje vozačke. Može li neka dobra duša navesti linkove na zakone / propise po kojima se tu postupa?
 5. Zamjena stare vozačke novom

  Super, hvala. Samo zbunjuje me ovo "možda" na 10 godina. Znači, netko arbitrarno odlučuje? Zašto sam onda sada dobio C samo na 5 godina iako mi istek tih 5 godina "pada" prije 65. starosti? Ograničenja sada nemam nikakvih.
 6. Zamjena stare vozačke novom

  Ne razumijem, dakle za 5 (zapravo sada već 4) godine kada mi istekne C kategorija, moći ću produžiti vozačku bez liječničkog?
 7. Zamjena stare vozačke novom

  Iz članka ja bih shvatio da se to odnosi na profesionalce zaposlene u prijevozničkim tvrtkama. Ja nisam profesionalac, al recimo da bih ponekad iznajmio veći kombi za vlastite potrebe. Osjećam se zakinuto, ja sam to uredno položio, u mladosti sam čak i vozio profesionalno kraće vrijeme, zašto mi praktično oduzimaju kategoriju? Može li netko uputiti na zakon/pravilnik jer nebi bilo prvi puta da tete protumače kako se njima sviđa.
 8. Zamjena stare vozačke novom

  Ovo vrijedi samo za B kategoriju, ja sam imao B i C na staroj do 65., a na novoj sam C dobio samo na 5 godina iako ću tada biti mlađi od 65 i pretpostavljam da ću morati na liječnički za C ako i nju budem htjeo produžiti.
 9. Drugi mirovinski stup

  A u međuvremenu se pobrinite da Vaši eventualni nasljednici znaju za taj novac jer on je nasljediv u slučaju Vaše smrti
 10. Drugi mirovinski stup

  Prilično bezvezno ću Vam odogovoriti protupitanjem, tek toliko da podignem temu; spomije li se drugi stup u rješenju kojim Vam je odobrena obiteljska mirovina?
 11. Jednostavni stečaj potrošača o (FINA)

  Možete li, molim, pojasniti na koja se to primanja odnosi, je su li tu uključene socijalne pomoći i naknade za nezaposlenost?
 12. Prijava boravišta na temelju prava služnosti stanovanja

  Pretpostavljao sam. Što ako je, recimo, vlasnik preminuo, a ostavina će se voditi godinama? Čemu onda uopće uknjižba prava služnosti ako je naše institucije ne priznaju?
 13. Poštovani, Može li se na temelju u gruntovnici uknjiženog prava SLUŽNOST PLODOUŽIVANJA, UPORABE I STANOVANJA, prijaviti u MUPu boravište na toj adresi bez involviranja vlasnika, samo znači sa tim Izvadtkom iz knjige položenih ugovora?
 14. Naknada za branitelje

  Svakog mjeseca se može vidjeti na stranici: http://www.mfin.hr/hr/izvrsenje-proracuna pod 4. trajna prava branitelja za ovaj mjesec planirano je 14.
 15. Uplate najam na tekuci racun

  Mislite li pritom na članak 194. stavak (3) Lakši porezni prekršaji koji glasi: Novčanom kaznom od 200,00 do 20.000,00 kuna za prekršaj iz stavka 1 točke 8., 10., 11. i 12. ovoga članka kaznit će se fizička osoba. gdje točka 12. glasi: ako ne podnese pravovemeno statistička izvješća Poreznoj upravi za potrebe utvrđivanja činjenica bitnih za oporezivanje (članak 79. stavak 9.) ?
×