Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

et35

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje, Molio bih pojašnjenje slijedećeg: „… ugovor nije sklopljen u formi javnobilježničkog akta, već je na njemu podnositeljica, kao darovateljica, ovjerila samo svoj potpis kod javnog bilježnika. Taj je ugovor proveden u zemljišnim knjigama i daroprimatelj je uknjižen kao vlasnik predmetnih nekretnina, s tim da nikada nije izvršena predaja nekretnina u posjed daroprimatelju. … U takvom slučaju, dakle, kada sklopljeni darovni ugovor nije udovoljavao formi propisanoj zakonom, a pored toga je izostala i predaja nekretnine u neposredan posjed daroprimatelju, čini sklopljeni pravni posao ništavim…“ Moje pitanja su: Koji su načini dokazivanja da je darovana nekretnina (stan) predana u posjed, pogotovo u slučaju ako stan prije predaje nitko ne koristi, i potrebna je određena renovacija da bi se koristio. (Stan bi darovao Majci jer mi je financijski pomagala prije) Dali je npr. dokaz predaje u posjed može biti Ugovor o najmu stana bez naknade između mene i majke? Dali takav ugovor podliježe oporezivanju? (U poreznoj su mi rekli da ne trebam praviti ugovor u tom slučaju?!?) Koji su ostali načini dokaza predaje posjeda? (možda plaćanje pričuve, struje?... itd?) Puno hvala!
×