Jump to content

centar

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Odlično. Puno hvala na odgovoru. Nadam se da vam neće biti problem ako bih još imao nekih pitanja prije no što registriram obrt. Hvala.
  2. Hvala na iscrpnom odgovoru! Dakle, ne manje od 25.000 kn ni po jednoj mjeri? To zvuči obećavajuće. Prvi potencijalni djelatnik nikada nije bio zaposlen, a na HZZ-u je prijavljen manje od 6 mjeseci. Drugi potencijalni zaposlenik nikad također nije bio zaposlen, a na HZZ-u je prijavljen više od 12 mjeseci. E, sad, još bih Vas nešto pitao, ako nije problem. Nešto drukčija situacija: Ako otvaram obrt "bez početka obavljanja djelatnosti" (bez zaposlenika) - što je s najmom prostora i tekućim režijama? Što je s tim računima? Mogu li se oni priznavati kao rashod, iako obrt "još ne djeluje"? Dobivam kontradiktorne informacije o tome - neki kažu da se ne može, jer obrt ne posluje. Ali opet, kako to onda regulirati? Želim pravdati najam i režije, jer će se obrt otvoriti u Zagrebu, a ja nisam iz Zagreba, pa ću morati plaćati najam.
  3. Vrhunsko objašnjenje. Puno hvala. Znate li otprilike kolika su poticajna sredstva za dugotrajno nezaposlenog djelatnika? Jednokratna su ili se isplaćuju svaki mjesec kroz 12 mjeseci? I kad se uopće dobivaju poticajna srestva, koliko dugo se čeka? I još jedno pitanje - mora li taj moj potencijalni zaposlenik biti duže nezaposlen? Situacija je nažalost takva kakva jest, kako ste opisali. Zato sam prisiljen tražiti investitora, što i nije baš lako.
  4. Hvala na ovoj informaciji, odlično je objašnjeno. Ali imao bih još jedno pitanje: Što ako je i osnivač obrta dugotrajno nezaposlen i planira pokrenuti obrt? Dobiva li i on jednokratnu isplatu sredstava (poticaj za samozapošljavanje)? Ja želim zaposliti dugotrajno nezaposlenu osobu, samo me onda zanima možemo li obojica dobiti poticajna sredstva HZZ-a - ja kao dugotrajno nezaposlen osnivač i on kao dugotrajno nezaposlen moj budući djelatnik? Hvala.
  5. Tražim investitora za pokretanje biznisa u Zagrebu. Isključivo uslužna profitabilna djelatnost i isključivo početna ulaganja. Rok povrata investicije - ovisno o visini ulaganja, najmanje 3 godine uz 30% dobiti. ili Tražim poslovnog partnera za pokretanje biznisa u Zagrebu. Nudim - 30% od svake dobiti tvrtke unutar 3 godine + povrat investicije za 3 godine. Ako poslovni partner pokaže interes da i dalje ostane u projektu (nakon 3 godine), o tome će se svakako moći izjasniti po isteku ugovora (nakon 3 godine). Molim zainteresirane da me kontaktiraju. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija