Jump to content

butterfly20

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobar dan, imam par pitanja u vezi svoje situacije, i unaprijed zahvaljujem na odgovorima. Rastavljena sam, majka četverogodisnjeg djeteta, koje mi je povjereno na zajednicko stanovanje, a s ocem su dogovoreni susreti, koji se redovito odrzavaju. Trenutno stanujemo u istom mjestu kao i otac djeteta, a ja i djete stanujemo kod mojih roditelja, i trenutno sam nezaposlena, dok otac djeteta radi. Ja sam sada u ozbiljnoj vezi s covjekom koji stanuje u gradu udaljenom 300 kilometara od nas, i ima stalni posao. Ja bi se htjela preseliti sa djetetom i zapoceti novu bracnu zajednicu, te također naci posao. Moje pitanje je da li otac djeteta može na osnovi naseg preseljenja i rjeđih viđanja radi udaljenosti tražiti promjenu mjesta stanovanja djeteta, odnosno da djete živi sa njim? I koje su šanse da centar za socijalnu skrb dodjeli djete ocu na toj osnovi, s obzirom da ce djete u novoj zajednici imati sve osnovne i potrebne uvjete stanovanja, i da sam spremna dogovoriti sve u vezi novog rasporeda viđanja djeteta s ocem? I dali da se o tome prvo raspitam u centru za soc.skrb, buduci da takvu promjenu treba njima prijaviti, ili da prvo pokusam razgovarati o tome s ocem djeteta?
  2. Molim vas za savjet u vezi moje situacije... zanima me imam li pravo na ikakvu socijalnu pomoć ili nešto slično... s tim da sam rastavljena i skrbim o malodobnom djetetu, živim kod roditelja, nezaposlena sam i nemam nikakva primanja, te izvanredni sam student, 2.godina.. da li mogu na temelju toga ostvariti nekakvu novčanu pomoć, mjesečnu ili jednokratnu bar?? gdje da se raspitam? hvala
  3. u pravu ste, to bi trebalo biti tako...tj bar jest u teoriji. ali sud obično donese odluku sukladnu mišljenju CZSS , u 95 % slučajeva... samo se nadam da će to biti u moju tj.djetetovu korist. i molim sve za mišljenje, da li bi trebala djetetu omogućiti viđanja kao i do sada, znači svaki 2.ili 3. dan po 2 h ili svaki 1.i3. vikend u mjesecu na 2 dana?? što je bolje za dijete, pošto je još malo (3 godine) ... dosad sam mislila da je bolje ovako često i pomalo, ali sve mi se čini da ju s tim možda bunimo, malo je vamo, malo tamo.. nisam više pametna
  4. newbie, zaista se tješim da ste u pravu i da je to tako... sve mi to ima logike, i eto jedini "problemčić" vidim u tome koliko bi ja bila uvjerljiva u tom objašnjavanju , jer nisam naglasila da ex muž ima nekakav kontakt iz CZSS, neka tetka/ujna njegovog dobrog prijatelja, znači ta "tetka" je socijalna radnica u našem područnom CZSS, te mu je ona navodno rekla da ja nikako ne mogu dobiti dijete, da sam ju dobila samo jer je sve išlo sporazumno.. pa se bojim da bi to možda moglo utjecati na odluku centra.. i uopće se ne osjećam dobro radi toga..jednostavno nije fer! znači, već netko od njih ne može biti objektivan !
  5. da, u pravu si.. al na kraju nema ni konkretnog odgovora u kojim se to slučajevima ocu povjerava dijete ?? kod nas u RH naravno, jer vidim da je u modernijim državama skroz drugačije , kako se navodi... da li je to samo u iznimnim slučajevima, npr. ako je majka alkoholičar, drogeras, nasilnik ili zanemaruje dijete??? ne vidim drugih razloga
  6. Naravno da naši budući partneri nikada neće zamjeniti majku i oca zajedničkom djetetu, ja to shvaaćam, ali bivši muž ne, pa se toga valjda i boji. otac provodi s djetetom svaki drugi, treći dan po 2h, i to mi se čini čak i prečesto, a ne malo. ljetos smo se tek rastali, pa nije bilo još prilike za ljetovanja i zimovanja, a otac još nije izrazio želju da dijete boravi kod njega duže niti da prespava za vikend...njemu ovo očito odgovara, nekako sve usput..a ja neću da je trpam gdje nije pozvana, tako da to i meni odgovara. sve mi se čini da je malo konradiktoran, sada znači provodi malo vremena s njom, a prijeti mi oduzimanjem stanovanja djeteta kod mene ukoliko ja nađem novog partnera. nema mi to sve skupa previše veze s tim da on zaista želi to dijete 24/7 nego da mi zapravo želi nekako nauditi, ili me na taj način povrijediti.
  7. " Djetetov otac nebi smio koristiti dijete za ovakvu vrstu ucjenjivanja: ako ti ulaziš u novu vezu e onda ću ja tražiti da dijete živi sa mnom. " -----a to se upravo događa.. no ipak se nadam da neće doći do toga , ali ne zato što ja to ne dozvolim ne ulazeći u vezu, nego jer se nadam da će i sam shvatiti, uz razgovor samnom ili još bolje bez. sve što ja radim je u najboljem interesu djeteta, a voljela bi da tako i on , te da prestane gledati na mene i ucjenjivati preko djeteta. hvala vam puno na odgovorima, pomogli ste mi dosta.
  8. otac djeteta i ja smo postigli dogovor pred sudom i czzs , ali ništa fiksno i određeno, nego po dogovoru oko 3 puta tjedno otac dođe na 2 h po dijete i ono boravi kod njega, te ga on i vrati. u czzs su rekli da je to u redu , ali da oni moraju odrediti nešto fiksno, a to je 1. i 3. tj u mjesecu od petka 17h do nedjelje 17 h, ali da to ne mora biti tako sve dok se mi uspjevamo dogovoriti. ja ništa ne ispitujem dijete o ocu niti joj govorim protiv njega, niti želim da išta ide preko njenih leđa. a otac djeteta meni u biti na neki način prijeti s tim prijedlogom o izmjeni stanovanja djeteta, jer smatra da ja želim ući u novu vezu, pa bi onda on povukao to pitanje. a to nije slučaj kod mene, no sve i da je nije dokaz da sam nepodobna majka. jednom ćemo oboje nastaviti živote, a ne vidim smisao da jedno drugome prijetimo i da na taj način manipulira i djetetom i samnom.
  9. curica ima 3 i pol godine, a pošto ja od navedenog ništa ne radim, ima li možda još što ozbiljnije ... iako ne vidim valjanoga razloga da bi djetetu bilo bolje s njim... npr ja trenutno nisam zaposlena i s djetetom živim kod roditelja
  10. Nakon sporazumnog razvoda braka, u kojem je dogovoreno da dijete živi samnom ( majkom ), bivši muž želi ponovo pokrenuti pitanje skrbništva s tim da se dijete dodijeli njemu. Na kojoj osnovi on to može napraviti, tj koje valjane razloge mora imati ? I u kojem slučaju bi se dijete dodjelilo njemu, a ne majci? Koje uvjete kao majka moram imati da mi ne bi mogao oduzeti dijete?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija