Jump to content

exit

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim za interpretaciju odredbe čl. 256 i 262 ZTD-a: Naime, u čl. 256 stoji da prema posebnom zakonu (ovdje: Zakon o radu) radnici "biraju" predstavnika u NO, dok Zakon o radu govori o "imenovanju". Što je ispravno? U slučaju da se radi o imenovanju tko daje izjavu o imenovanju novog člana iz čl. 262 st. 2 ZTD-a?
  2. Molim za mišljenje: prema izmijenjenom čl. 281 ZTD (izmjene na snazi od 01.05.2010.), prilikom održavanja glavne skupštine d.d.-a potrebno je 21 dan prije priopćiti poziv dioničarima. Prije se to odnosilo samo na udruge dioničara. Da li smatrate da je to sad bezuvjetna obveza, odnosno da više nije dovoljna samo objava u NN? Napominjem da propust nije posebno sankcioniran.
  3. exit

    uknjižba

    Nažalost, u ugovoru i presudi je naveden samo opis prostora u naravi. Može li se tražiti zabilježba? Hvala na odgovoru.
  4. exit

    uknjižba

    Molim za savjet u slijedećem: Utvrđujućom presudom utvrđen sam vlasnikom poslovnog prostora u zgradi koja nije etažirana. Kako u ugovoru temeljem kojeg sam vlasnik i koji je bio temelj presude, nisu navedeni suvlasnički dijelovi, nego samo opis prostora, to niti u presudi nema određenih suvlasničkih dijelova. Zato sud odbija uknjižiti vlasnštvo. Na upit za predbilježbu suvlasništva ili, eventualno, zabilježbu odgovoreno mi je da niti za to nema uvjeta. Kako, dakle, zaštititi vlasništvo do utvrđenja suvlasničkih dijelova?
  5. Molim kolege koji su bili na pismenom po novom pravilniku da podijele s nama iskustva o trećoj pisanoj radnji. Šta ste konkretno dobili za napisat?
  6. Molim odgovor na slijedeće pitanje: U sporu je tužena RH kao vlasnik nekretnine. Tužitelj je trgovačko društvo. Pokrenut je spor pred općinskim sudom na što državno odvjetništvo stavlja prigovor nenadležnosti. Kao nadležan suprotstavlja trgovački sud. Što je ispravno?
  7. Hvala. I pitanje: koliko detaljno treba učit pojedine ugovore i da li sve?
  8. Sigurno ću ispast glupa, ali molim da mi odgovorite na pitanje sa zadnjeg roka o rokovima za naknadu štete. Traže se objektivni i subjektivni rok, dakle, prekluzivni.
  9. Molim Vas da mi odgovorite da li ste pri čitanju novog zakona o vježbenicima... uočili da li se prijava ispite može odjaviti. Naime, meni je ta odredba promakla pa ne znam da li ta mogućnost ostaje.
  10. exit

    real chances

    Zaposlen sam kao pravnik u privatnoj tvrtci. Cjenio bih,ako netko ima iskustva ili saznanja o šansama za zaposlenje nas pravnika u gospodarstvu u "užoj" struci (dakle, ambicija mi je rad na sudu ili kod odvjetnika), da mi kaže iz iskustva kakve su šanse za tako nešto(ako ne možeš "utabanim" putem nego preko burze rada). Imam položen pravosudni ispit.
  11. Da li i zastupnici po zakonu koji nisu odvjetnici imaju pravo na naknadu po odvjetničkoj tarifi?
  12. exit

    porotnici

    DA li je u praksi još zastupljeno prisustvo sudaca porotnika u vijeću ili je to sad zabranjeno
  13. Da li tuđe vlasništvo upisano u z. knjige automatski znači da je prestalo poštenje posjeda ili nije ako se dokaže neistinitost upisa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija