Jump to content

dan2000

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, radim kao inspektor u državnoj službi te mi je dopunskim rješenjem od sredine 2022. godine temeljem Uredbe o poslovima s posebnim uvjetima rada u državnoj službi određen dodatak na osnovnu plaću u visini 10% osnovne plaće kojeg primam do danas. No na tom istom poslu sam već 8 godina, i tih prethodnih skoro 7 godina dodatak nisam primao (zbog raznih razloga, drugih čelnika itd, organizacije, propusta, što već...). Imam li pravo na isplatu dodataka za prethodnih 7 godina i kako bih to mogao ostvariti (tužba ili slično?) Hvala puno!
  2. Pozdrav svima! Dakle, imam sljedeći slučaj: Rješenjem o eksproprijaciji 1988. godine mojoj baki i dedi oduzeto je zemljište (vrt od 350m2) i nekretnina (kuća) u Zagrebu na Vrbiku. U zamjenu za vlasništvo dobili su stanarsko pravo u dva stana u zgradi (peterokatnici) koja je izgrađena na tom mjestu. Kasnije su se ti stanovi morali otkupiti (jedan), a za drugog još plaćamo mjesečne rate i tako će biti godinama... Zanima me da li je takav način obeštećenja pravedan (vlasništvo za stanarsko pravo) i da li se, iako se sve desilo davno, još nešto po tom predmetu može poduzeti? Činjenica je da su i dan danas baka i deda zabilježeni kao vlasnici čestice u gruntovnici (iako više nisu živi). Čestica obuhvaća mjesto gdje leži zgrada i parking na kome zagrebparking nije napravio parkirna mjesta (2. zona) iz očitog razloga što grad zagreb nije upisan kao vlasnik čestice! Imam svu dokumentaciju koja navedeno dokazuje i vrlo rado bih saznao može li se (i što) poduzeti po tom predmetu, pa ako ima zainteresiranih javite na PM .
  3. Rješenjem o eksproprijaciji 1988. godine mojoj baki i dedi oduzeto je zemljište (vrt od 350m2) i nekretnina (kuća) u Zagrebu na Vrbiku. U zamjenu za vlasništvo dobili su stanarsko pravo u dva stana u zgradi koja je izgrađena na tom mjestu i nešto obeštećenja u novcu. Kasnije smo morali te stanove otkupiti (jednog), a za drugog još plaćamo mjesečne rate i tako će biti godinama... Zanima me da li je takav način obeštećenja pravedan (vlasništvo za stanarsko pravo) i da li se još nešto po tom predmetu može poduzeti? Činjenica je da su i dan danas baka i deda zabilježeni kao vlasnici čestice ukoliko se pogleda u gruntovnicu. (iako je obavljena eksproprijacija). Čestica obuhvaća mjesto gdje leži zgrada i parking na kome zagrebparking nije napravio parkirna mjesta za koja bi se plaćala 2. zona iz očitog razloga što grad zagreb nije vlasnik čestice! Imam svu dokumentaciju koja navedeno dokazuje i vrlo rado bih saznao može li se (i što) poduzeti po tom predmetu, a voljan sam i uzeti odvjetnika koji bi slučaj preuzeo... Hvala unaprijed.
  4. Pozdrav, Ukratko, na mjestu srušene kuće i zemlje mojih pokojnih bake i dede (bili su vlasnici kuće) sagrađena je zgrada industrogradnje s time da je zemljište deposedirano. Zgrada se ne može etažirati jer se zemljište još uvijek vodi na baku i dedu s time da oni nikad nisu bili obeštećeni za tu nacionalizaciju. Da li bi bilo moguće tražiti neko obeštećenje, a time i omogućiti da se zgrada etažira? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija