Jump to content

FESB

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Idemo redom... Kako mogu osporavati potraživanje zbog zastare kada nije prošlo potrebnih godinu dana od dospijeća zadnjeg izdanog računa (veljača 2007.) do rješenja o ovrsi (prosinac 2007.)? Dopise od Cofacea nažalost nemam, mogu ih eventualno od njih zatražiti, ali nekako sumnjam da bi stigli na vrijeme za slanje žalbe, al' dobro. Što se tiče primitka prijedloga (pretpostavljam da misliš na datum kada su oni prijedlog primili), kronologija je, barem po onome što ja mogu reći je slijedeća: - 29.11.2007. T-Com izdaje ispravu/račun sa navedenim dugovanjem (440 kn) - 30.11.2007. odvjetnik Hanžeković sastavlja ovršni prijedlog temeljem računa T-Coma - 12.12.2007. javnobilježnički ured (opet Hanžeković) donosi rješenje o ovrsi Meni je pošta 8.12. ove godine dostavila spomenuto rješenje o ovrsi, dakle s tri godine zakašnjenja ako ćemo vjerovati datumima koji su navedeni. Usto, ako može nekakva aproksimacija nagomilanih kamata do današnjeg dana...? Još jednom zahvaljujem.
  2. Pozdrav! Gorespomenuto rješenje o ovrsi sam u međuvremenu predignuo, a ono kaže slijedeće: - dugovanje T-Mobileu iznosi 440kn, s tim da je zadnji račun ispostavljen 20.2.2007. - 29.11.2007. T-Mobile prosljeđuje dugovanje odvjetničkom uredu Hanžeković, koje 30.11.2007. sastavlja ovršni prijedlog - dana 12.12.2007. godine javnobilježnički ured (također Hanžeković) donosi rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, gdje određuje troškove postupka (420kn) Rješenje je predignuto 13.12.2010. (dakle došlo je nekoliko dana ranije), a u njemu stoji i kako mi uredno teku zatezne kamate na dugovanje (od 20.2.2007. do isplate). Zanima me kako je moguće da rješenje donijeto pred ravno tri godine meni dođe tek ovih dana (za što pretpostavljam da se malo manipuliralo datumima), i postoji li neka osnova kojom se rješenje može rušiti (prvenstveno radi te tri godine tokom kojih je kao rješenje dolazilo meni doma), iako nije prošlo godinu dana od zadnjeg računa (veljača 2007.) do rješenja o ovrsi (prosinac 2007.). Također, kolika bi uopće bila zatezna kamata u periodu od tri godine (pronašao sam nekakav izračun, koji kaže da bi iznos kamata bio oko 185kn)? Zahvaljujem.
  3. Kao prvo, zahvaljujem na brzom odgovoru, a imam još par podpitanja. Da li se spomenuti rok od godinu dana od zadnjeg računa do trenutka zaprimanja prijedloga za ovrhu odnosi na zadnji račun koji mi je poslao Coface ili zadnji račun koji sam zaprimio od T-Mobilea? Uvid u račune više nemam, mogu jedino kontaktirati Coface da mi iziđu u susret i kažu mi kada su izdali posljednji račun prije slanja prijedloga za ovrhu (što možda i ne bi bilo najpametnije), pa ako može jedna <b>odokativna procjena o periodu proteklom između njihovog zadnjeg računa i slanja ovršnog prijedloga javnobilježničkom uredu</b>...? Također, da li ovo citirano znači da ja po predizanju rješenja nemam uvid u datum zaprimanja prijedloga od strane javnog bilježnika, ali da ga mogu kod njega provjeriti? Još jednom, zahvaljujem.
  4. Pozdrav. Danas mi je stiglo ovršno rješenje od Hanžekovića i javnog bilježnika na dugovanje prema T-Mobileu (pretplata na mobitel) iz 2007. godine, koji je iznosio cca 1500kn, a u međuvremenu je dug prebačen na Coface. Dotično još nisam predignuo (imam rok do ponedjeljka) dok ne vidim koje su mi opcije vezane uz eventualni prigovor/žalbu na to rješenje. Već imam informnaciju kako bi mi, budući da je riječ o rješenju od strane javnog bilježnika, bilo najpametnije i financijski najisplativije taj račun što prije podmiriti (ili barem dogovoriti isplatu na rate), s tim da po postignutom dogovoru o isplati obavijestim i bilježnika i Hanžekovića kako mi ne bi slali (i uredno naplatili) daljnje opomene, a i da mi ne teku kamate. Zanima me koje su mogućnosti i najpovoljenije rješenje, ako takvoga uopće ima, a i da li u ovom slučaju vrijedi godina dana zastare na dugovanje ostvareno korištenjem telekomunikacijskih usluga, budući da je pokrenut ovršni postupak? Unaprijed zahvaljujem. P.S. slična me stvar čeka i sa Tele2, samo što je dugovanje prema njima triput veće, a ostvareno je cca godinu dana nakon gorenavedenog...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija