Jump to content

DFurka

Korisnik
  • Broj objava

    53
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je DFurka objavio

  1. Pozdrav svima, zanima me je li u Hrvatskoj dozvoljeno zakonom ugraditi/koristiti kameru u autu za snimanje prometa/nadzora auta/sigurnosti, poznatijeg kao Dashcam? Puna mi je kapa vozacke nekulture i onih iz "trake za pametne" koji preticu cijelu kolonu po suprotnom smjeru, ugrožavaju sve sudionike prometa, pa se ubacuju ispred svih. Hvala!
  2. Samo da nadodam saznanja na ovu temu, ako će kome biti potrebno. U ovom konkretnom slučaju, razlog zašto se nisu stekli uvjeti da se etažiranjem zajedničke prostorije preetažiraju u pripadak samom stanu ili odvoje kao zasebna stambena jedinica je - odvojen sanitarni čvor. Zajedničkim hodnikom odijeljen je sanitarni čvor od ostatka stana, tj. kuhinje i sobe.
  3. @Spitfire hvala puno na jasnom odgovoru
  4. Pozdrav svima, molim za pomoc i savjet oko kupovine stana. Kupujem stan u privatnoj kuci s dva stana i zajednickim dijelovima kuce. S vlasnicima stana koji kupujem dogovorio sam kupovinu stana kao i pripadajucih zajednickih prostorija, definiranih u Meduvlasnickom ugovoru i Ocitovanju volje. Zajednicke prostorije su tavan, te tri prostorije u prizemlju zgrade: kupaona, soba, kuhinja. Tamo je vidljivo kako vlasnici "mojeg" stana imaju pravo koristenja zajednickih prostorija, no ne i da su vlasnici. Za kucu postoji friski etazni elaborat. Ono sto me brine je kada bi jednog dana prodavao stan, da li te zajednicke prostorije mogu prodati kao svoje vlasnistvo ili ne? Sto bi bilo potrebno napraviti kako bi postao vlasnikom tih zajednickih prostorija, doetazirati ili nesto drugo? Takoder, postoji li nesto drugo sto bi trebao imati na umu, tipa da recimo vlasnica drugog stana zeli dodatni novac da bi pristala da se ti zajednicki prostori doetaziraju? Hvala svima!
  5. Pozdrav svima! Molio bi za pomoć sve koji imaju iskustva ili znanja na ovu temu. Naime, Zanimaju me prijenos vlasništva parkirnog mjesta sa sina na roditelje po pitanju procedure, potrebne dokumentacije i uvjeta (eventualni porezi, itd.). Hvala unaprijed!
  6. Najprije pozdrav svima! Moj upit vezan je za pravo stjecanja nekretnine putem nacela dosjelosti. Ukratko, radi se o tavanu povrsine cca 210 m2 od cega je 70m2 povrsina stana. Za stan imamo uredne papire o vlasnistvu nad kojim imamo vlasnistvo. Dio tavana je preureden u stan, za koji postoje 1/1 papiri o vlasnistvu. Pristup na ostali dio tavana je moguc iskljucivo prolaskom kroz stan iz razloga sto i ukoliko bi bilo moguce napraviti vrata u zidu radi pristupa, prolaz je onemogucen (dimnjaci u zidovima i slicno. U tom stanu zivjeli su moji nonici od sedamdesetih godina sve do 2000-tih, nakon cega je stan naslijedila njihova kcerka, a moja mama. Na tavanu su susjedi starosjedioci skladistili stare peci, sve nesto staro sto nisu htjeli baciti, a donekle je imalo mogucnost upotrebe. Od starosjedioca naravno skoro da nitko nije ziv. Eto, unaprijed se zahvaljujem na pomoci.
  7. Zvao sam Pula parking i naveli su da je potrebno da bi imao mjesecnu parking kartu da imam prebivaliste ili boraviste prijavljeno (sto logicno, nije opcija). Drugo, imaju u ponudi parking mjesto koje se mora uzeti na najmanje mjesec dana (200 kn), ali se ne moze parkirati u toj drugoj zoni vec iskljucivo na nekom malom parkingu koje mi je dalje od besplatnog parkinga. Znaci, ponovno klasicna hrvatska apsurdna situacija.
  8. Slazem se, naveo sam ranije da mi je jasno da vlasnik moze ograniciti pristup i to mi svakako ne daje za pravo imati pristupa. No, tamo pristupa najmanje 50-tak drugih ljudi. Nazalost, nemam prijavljeno prebivaliste kao ni boraviste. Vezano za ovo cu se svakako raspitati, zahvaljujem na savjetu. Konacno da cujem da nesto sto je logicno i prakticno, da se primjenjuje i u praksi jer kod nas je upravo obrnuto cesto slucaj.
  9. Upravo o tome se i radi, vjerujem da to ne radi sam vlasnik već treća osoba ili osobe, samo radi toga da bi ograničili protok vozila jer se parkiranje nekom ne sviđa. Naravno, potpuno je jasno da vlasnik parcele to može zabraniti ukoliko to želi. Shvaćam i to da s time nemam ništa, no želim provjeriti tko ima pravo postavljanja ograničenja. Primjera radi, ljudi u Zagrebu postavljaju grane, daske, kante za smeće ili nešto treće samo zato jer se parking mjesto nalazi ispred njihove kuće. No, bez obzira što se netko sjeti nešto postaviti, ne znači da ima na to pravo. Što se tiče mjesečne parking karte, ona nije moguća iz razloga što nisam prijavljen tamo da bi mogao ishodovati mjesečnu parking kartu. Svakako ću se dodatno raspitati postoji li mogućnost neke treće opcije parkiranja, no prema dosadašnjim saznanjima, ništa takvo nije postojalo kao mogućnost (razgovarao sam sa susjedima o problematici parkiranja).
  10. Pozdrav svima, susrećem se sa sljedećim slučajem te vas sve molim za pomoć ili savjet. U ulici u kojoj imamo stan gdje su mi nekad živjeli nonići promijenila se prometna situacija unazad desetak godina. Obilježena su parking mjesta čijim iscrtavanjem se broj parking mjesta izuzetno smanjio, uvedena je naplata parkiranja te jednostavno ne postoji mogucnost parkiranja ispred niti u blizini te zgrade u kojoj se nalazi stan. Obzirom da se stan nalazi u Puli, naplata je tijekom sezone 7-22 sata, ponedjeljak-nedjelja. No, u blizini, odijeljeno zidom, nalazi se parcela u vlasnistvu privatne osobe te se na tu parcelu moze iskljucivo putem dva kolna ulaza. Jedan je trajno zatvoren, lancem, čime već, dok je drugi trajno otvoren iz razloga što se odmah pored nalazi kafić te posjetitelji najčešće ulaze tamo i parkiraju pred sami kafić. No, svako toliko netko se sjeti da lancem ograniči dolazak na drugi dio parcele (90%) te da se tamo parkira auto. Taj lanac kao i isprintani papiri navode ime tvrtke koja nije vlasnik te parcele kao onog tko želi ograničiti parkiranje na drugom dijelu parcele. Nadalje, ta tvrtka koja je navedena na tim papirima je državna tvrtka, tako da je tom tim više čudno. Moje je pitanje, tko ima pravo ograničenja pristupa na tu parcelu osim samog vlasnika? Razmišljao sam se osobno javiti vlasniku parcele i pitati ga da li bi bilo dozvoljeno parkirati nama koji smo očito u problemu jer plaćanje dnevne karte jednostavno nije financijski izdrživo, a plaćanje mjesečne parking karte nije moguće.
  11. To je vec sad druga tema, ne podnosim primitivizam i ne vjerujem da cu odustati od pokusaja promjene ovog drustva i podizanja kulture na neki bar malo visi nivo.
  12. Update: nakon vise od mjesec i pol dana od podnesene prituzbe te nakon isteka zakonskog roka ponovljenog upita prema internoj kontroli MUPa, dobijem pismeni odgovor kako su obavljene odgovarajuce provjere. Obavljen je obavijesni razgovor s vlasnikom automobila te utvrdeno kako navedeni vlasnik nije sluzbenik policije. I kako je rekao korisnik Sivko, kraj ove price ce biti - pojeo vuk magare. Nikome nista i opet se serifi mogu i dalje ponasati kao serifi. Pozdrav svima!
  13. Gdje i kako podnijeti upit/žalbu na neodgovaranje unutar zakonskog roka? Znači, nikakav odgovor nisam dobio.
  14. Nas MUP kao Ryanair, oni ocito odgovaraju tocno na dan kad istice zadani rok od 6 tjedana.
  15. Jedno pitanje: koji je rok za odgovor na moj prigovor/prituzbu? Skoro punih mjesec dana je od dana podnosenja istog. Koliko sam vidio na stranicama MUP-a, da bi se prigovor smatrao valjanim, potrebno ga je potpisati - isprintao sam prigovor, potpisao ga i poslao emailom.
  16. Referirao sam se na drzavu u kojoj zivim. U Austriji slika iz tvog mobitela je dokaz, znam nekoliko primjera. Kod nas cijelo vrijeme prolaze bake i nitko nema vremena, zato i je takvo stanje kod nas.
  17. Nisam rekao da se ne krse, a niti da drugi sudionici dovode druge u red vec to rade za to nadlezni organi. Ali te zato drugi sudionici prijavljuju, pa se ti objasnjavaj s organima. Da ne kazem da te fotkaju kao dokaz. Sivko, pa vjeruj da se nece tako ponasati. Nasa ekipa se tako ne ponasa u drugim zemljama vec iskljucivo kod nas jer znaju da ce to proci bez posljedica.
  18. Naravno, slazem se, tu je prije svega bitno odmjeriti rizik i dobitak/gubitak. Nazalost, puno lakse se moze puno izgubiti nego dobiti, ali to ne znaci da ne treba intervenirati i mijenjati stvari na bolje. Zivim vani gdje se postuju pravila, a ovakvi primitivci i nasilnici se brzo dovode u red. I srce me boli kad vidim koliko se kod nas ne postuje nista i nitko. Sto se tice reakcije, ona je bila napravljena tako da se ugroza svede na najmanju mogucu mjeru - bilo kakvim drugim naglim manevrom, povecanjem brzine ili nesto trece, tada bi ja ugrozio sebe i svoje putnike, kao i auto pored sebe. Uglavnom, prituzba je podnesena unutarnjoj kotroli, pa obavijestim dalje kad odgovor stigne. Moja pretpostavka je - poduzeti cemo mjere provjere i nista se nece desiti nakon toga. I onda ce takvi i njemu slicni primitivci i dalje voziti nasim cestama i ugrozavati sve normalne gradane. Najjednostavnije nije moj osobni izbor. I nece me nitko prisliti da se micem primitivcima. Radi jednostavnosti i upotrebe linije manjeg otpora takvim primitivci misle da se mogu ponasati kako hoce.
  19. Ako vidimo da se netko ponasa ovako kako si naveo, u najmanju ruku cu poduzeti to da nazovem policiju. U krajnju ruku cu poduzeti sam mjere ako juri prema zebri ili nozem ide prema djecjem vrticu. Nisam se jednom isprijecio u manjim ulicicama tako da taj koji juri mora stati.
  20. U redu, prihvaćam kritiku. Ne pokušavam regulirati promet već se voziti prema propisu dok mi savjest ne dozvoljava dozvoljavati ovakvim primjercima da se voze kako hoće. Iz primjera vidimo da policija često zna ne poduzimati ništa dok netko ne ostane bez glave. Da sam postupio na bilo kakav drugačiji način, eskaliralo bi na višu razinu. No, reci mi svoje mišljenje, na koji način policija može utvrditi i sankcionirati takve događaje? Imao sam auto pun putnika, s time da je dvoje putnika straga vidjelo samo ovaj dio priče kad mi je naglo počeo kočiti. Putnik pored mene je svjedočio cijeloj situaciji, dok je vozač tog auta bio sam.
  21. Pozdrav, imao sam jucer neugodnu situaciju u prometu te me zanima gdje i kako mogu prijaviti neprimjereno ponasanje djelatnika MUP-a ili barem onoga tko je bio u posjedu policijske znacke. Policijska znacka nije bila na uniformi vec na onom preklopnom komadu koze, crne boje. Naime, na Ljubljanskoj aveniji kod King Crossa u smjeru Samobora, vozim se u lijevoj traci maksimalnom dopustenom brzinom. Na to mi se, grubom procjenom 110 km/h, priblizava auto sto vidim na internom/srednjem retrovizoru. Obzirom da se vozim brzinom kojom se vozim, ne zelim ubrzavati i raditi nagle manevre kako bi se takvom nekom maknuo s puta. Nakon sto je naglo kocio i blendao cijelo vrijeme, maknuo sam se u desnu stranu nakon nekih 150 metara i jasno mu iskazujuci sto mislim o takvoj voznji pokazujuci srednji prst bez ikakvih prikazanih emocija na licu. Na to tip izvlaci nakon par sekundi policijsku znacku na sto mu pokazujem kako me uopce nije briga sto ima policijsku znacku ukoliko se vozi kao idiot i ugrozava promet. Na isto tip potpuno izgubi razum, prebaci se u moju traku i pocne naglo kociti (brake check) na sto sam, naravno, morao i ja naglo kociti. Blendao sam mu u nekoliko navrata nimalo ne uzimajuci u obzir njegovu znacku i gledao ga kako se pjeni unutra, psuje i sto vec sve ne. Naravno, nisam imao nista protiv da me zaustavi i da cujem sto tocno nije bilo po pravilu obzirom da Ljubljanska avenija nije autocesta vec brza cesta na kojoj nisam obavezan prebaciti se u desnu traku. Imao je mjesta i vremena da me iskljuci iz prometa jer je tu odvojak za Krapinu, no on je ipak odlucio takav zapjenjen i ljutit nastaviti prema Samoboru. Auto je bio civilni (Golf), neobiljezen, bez rotacije ili neceg treceg sto bi moglo upucivati na intervenciju. Zapamtio sam registraciju i tip vozila, no ne vise od toga da je bio Golf obzirom da se radilo o vecoj brzini. Hrvatska se definira kao ljubazna, usluzna zemlja orijentirana turizmu. No, ponasanje takvih i tome slicnih primitivnih oblika zivota mogu itekako prouzrociti negativna misljenja turista ili drugim posjetiteljima. Naime, imam strane tablice i imao sam auto ispunjen strancima kojima nije bilo jasno sto se desava. Iskljucivo iz tog razloga nisam odmah nazvao policiju vec zelim na ovaj nacin podnijeti Prigovor na ponasanje/zloupotrebu polozaja te zatraziti sankciju. Ovim putem molim ekipu ovdje da mi preporuci kako podnijeti prigovor i kome. Na slici dolje, moj auto je zute boje, pored mene je bio auto broj 1, a djelatnik MUPa je vozio auto broj 2. Hvala, lp!
  22. To sve znam, no ovdje se ne radi o brisanju uredaja vec o uklanjanju aktivacije. U slucaju da je ta aktivacija aktivna, ne moze se aktivirati telefon bez tih podataka. Znaci, potpuno ispravan auto, cist i opran, bez kljuca. S racunom.
  23. Jos jedna napomena, uredaj je kupljen u Hrvatskom Telekomu.
  24. Pozdrav! U posjedu sam uredaja iPhone za koji posjedujem racun. Obzirom da se ne mogu sjetiti detalja koje sam ispunio prilikom registracije na samom uredaju, samim time uredaj vise nije moguce aktivirati jer je povezan s mojom email adresom te ga ne mogu resetirati. Znaci, uredaj je ispravan, no nije ga moguce upotrijebiti do uklanjanja te aktivacije. Javio sam se sluzbi za korisnike Apple koja ukoliko posjedujete originalni racun, treba iskljuciti tu opciju zakljucavanja. Oni to uporno odbijaju te ne navode nikakve razloge zasto. Drugim rijecima, kao da imate auto za koji znate da je ispravan, ali nemate kljuc, a proizvodac vam ne zeli dati novi kljuc iako posjedujete originalni racun automobila. Mene zanima kako se i kome moze uputiti prituzba te tko moze zastititi moja prava kao potrosaca. Hvala i pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija