Jump to content

placida

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Puno hvala, a jel znate u kojem roku pošalju poziv za prvo ročište od trenutka predaje zahtjeva na sud? I koliko ranije pošalju poziv prije zakazanog ročišta?
  2. Poštovani, ukoliko je riječ o sporazumnoj rastavi braka i u czzs je dogovoreno sve u svezi zajedničkog plana skrbi oko malodobnog djeteta, plaćanja alimentacije i ostalog, donosi li sud odmah na prvom ročištu odluku koju uručuje strankama ili se dobije zapisnik pa odluka kasnije poštom? Unaprijed hvala!
  3. Puno hvala! Otac neće ništa tražiti dok je živ. Mami je važno da nakon ostavinske rasprave polusestra ne dobije ništa jer je mama puno ulagala u interijer i uredjenje nekretnine na moru.
  4. Je, bračna je stečevina. Nekretnina na moru glasi na mamu i ona želi isključiti tatinu kćer iz prvog braka. Da li je to izvedivo? Dva stana glase na mene i brata. Ima li pravo nasljedstva nužnog dijela i na te stanove?
  5. Molim informaciju kao pomoć. Majka je vlasnica nekoliko nekretnina koje glase samo na njeno ime i pitanje je ima li moja polusestra pravo na nužni dio tih nekretnina nakon smrti oca? Može li tata oporukom to nekako izmijeniti u korist polusestre? Mama ne bi htjela da polusestra ima pravo na nešto jer će dobiti sve što je stečeno u prvom braku. Treba li mama nešto poduzeti kod odvjetnika da navedeno i osigura? Unaprijed hvala!
  6. Poštovani, zna li netko? Ako se u centru za socijalnu skrb postigne sporazumni dogovor za rastavu i uzdržavanje malodobnog djeteta i dobije se takvo misljenje, može li se jedna od stranki na sudu na ročištu predomisliti i reći da ne želi sporazumno sukladno dogovoru u centru? Ili, što ako se ne pojavi na sudu na ročištu? Unaprijed hvala.
  7. Poštovani, molim pomoć. Ako se u centru za socijalnu skrb postigne sporazumni dogovor za rastavu i uzdržavanje malodobnog djeteta i dobije se takvo misljenje, može li se jedna od stranki na sudu na ročištu predomisliti i reći da ne želi sporazumno sukladno dogovoru u centru? Ili, što ako se ne pojavi na sudu na ročištu? Unaprijed hvala.
  8. Poštovani, imam 6 dana neiskorištenog godišnjeg odmora koji sam stekla u 2016., ali ga nisam uspjela iskoristiti sad u 2017. jer su mi otvorene komplikacije u trudnoći. Termin poroda je u 6.mj. 2017. i bit cu godinu dana odsutna s posla zbog korištenja rodiljnog i roditeljskog dopusta. Zanima me, hoću li moći iskoristiti tih 6 dana go iz 2016. u 2018. nakon što se vratim s rodiljnog i roditeljskog dopusta? Unaprijed hvala.
  9. Poštovani, zna li netko, uzima li sud u obzir oblik ugovora oca na koji je zaposlen, tipa: ugovor o radu na neodređeno / određeno/ ugovor o djelu/ ugovor o poslovnoj suradnji? Može li ugovor o radu na određeno koji se produžuje svaka 3 mjeseca biti olakotna okolnost za oca koji nema siguran posao ili to sud ne zanima kada su u pitanju prava maloljetne djece? Uzima li se u obzir ako je otac opterećen kreditom, i u slučaju da nema nikakve imovine na sebi? Ili ništa od navedenog sud ne zanima i određuje visinu alimentacije prema propisanoj tablici? Unaprijed hvala!
  10. Na koji nacin se moze dokazati izvanbracna zajednica? Ako je partner vlasnik stana i podmiruje racune, a druga strana nema prijavljeno boraviste na toj adresi?
  11. Puno hvala na odgovorima. Ne, nismo bili u izvanbracnoj zajednici. Da li se prema nasem zakonodavstvu, malodobno dijete moze upisati kao vlasnik nekretnine?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija