Jump to content

tihica

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, moj problem je sljedeći. Prije dvije godine sam kupila novi auto kojem je već prvi tjedan bilo potrebno farbanje prvog branika jer je ispao komad farbe. Oni su to u autokući naravno popravili, no to se tako ponavlja i ponavlja. Naime, sada auto ima 2 godine i s prvog branika kojeg su oni ofarbali sada se guli lak, ispod zadnjeg stakla se pojavila ruzina a najgore od svega je što je auto cijeli ispikan od kamenčića. Ovo mislim zaozbiljno tako da auto izgleda kao da ima barem 10 godina, a ne dvije. s obje strane vrata sve je ispikano i poruzinavilo. Svi se vade na uvjete u kojima je auto vožen - starom cestom kroz gorski kotar, no ranije sam imala Renault Clio koje sam vozila 5 godina po toj istoj cesti, i istim uvjetima i nikada, nikada nije dobio niti jednu piknicu od kamena. A ne ovaj Hunday. Dali netko ima savjet što napraviti? Hvala
  2. Molila bih vas za savjet. Naime, imam auto star godinu dana i sav je ispikan zbog vožnje po našim goranskim cestama (unatoč postavljenim zaštitnim zastavicama). Budući u 2 mjesecu imam registraciju, a plačam i kasko zanima me dali imam pravo naknade za štetu nastalu od kamenčića. ili bi trebalo podnašati tužbu na ceste? Uistinu o toj temi nebih razmišljala da mi auto nije jako istučen (naročito vožačeva bočna strana). puno hvala
  3. mislite na novčanu naknadu? Oni ne žele dati zamjensko vozilo a njihov autosalon u sklopu kojega je i servis je od moje kuće udaljen 60 km. što da ispred servisa čekam cijeli dan dok mi god branik ne bude suh???? na sve moguće načine varaju kupce - obećaju i ovo i ono, i garanciju na sve i svašta a kada ti uistinu treba, i to kod potpuno novog auta onda se morate s njima svađati i natezati. Baš ne znam što napraviti!!!!
  4. kao Vaš odgovor na moje pitanje bio bi dovoljan i samo prvi dio Vaše rečenice! mislim da nema potrebe uz nikakvim plastičnim bocama. no, svejedno HVALA!
  5. poštovani, zanima me dali da uopće podnesem obrazac u poreznu upravu ukoliko su na njemu same nule budući sam cijelu godinu na porodiljnom? ujedno, plačam dopunsko i imam nekih računa od doktora koji bi mi možda išli u povrat poreza.
  6. poštovani, zamislite koji peh imam. prije desetak dana kupila sam novi Huinday u poznatoj auto kući i sada, kada auto ima 200 km dok smo ga prali s njegova branika se je počela ljuštiti farba. danas sam bila u istoj toj kući no oni su rekli kako ne žele dati novi auto (ovaj sam nakon toga registrirala budući mi je proba istekla) već da će ofarbati branik i da će sve biti gotovo u jedan dan. što mogu napraviti???? kako je moguće da novi auto ima takvih problema. Dali mi ta auto kuća mora dati zamjensko vozilo dok ovo bude kod njih?
  7. 1.09.2009 SAM OTIŠLA NA KOMPLIKACIJE I RODILA SAM 6.02.2010. OD TADA SAM NA PORODILJNOM I TAKO SVE DO 1.02. KADA BI SE TREBALA VRATITI NA POSAO.
  8. Proteklih dana opet sam se našla "na početku"!!!! naime, da provjerim, odnosno da budem 100 % sigurna u to dali imam pravo na korištenje GO upitala sam jednog pravnika. No, on me u potpunosti pokolebao!!!!! rekao je kako nemam pravo zato što sam svoj GO iz 2009 godine iskoristila a za 2010 g ga nisam niti stekla jer nisam radila. Kakve to ima veze? I kakve uopće ima veze GO iz 2009 godine s mojim potraživanjem. jao, jao! molim pomoć. Dali ima možda još neki pravnik na forumu??????? da podsjetim: 1.09.2009 godine otišla sam na komplikacije u trudnoći. Cijelu 2010 godinu nisam radila, a na posao se vraćam 1.02.2011 godine. Zanima me DALI IMAM PRAVO ISKORISTITI GODIŠNJI ODMOR ZA 2010 GODINU IAKO U NJOJ NISAM RADILA ZBOG RODILJNOG DOPUSTA???????????
  9. Nadam se da ste Vi uspjeli ostvariti Va[a prava. Problem je u tome sto ja radim u privatnoj firmi i zato ce vjerojatno ta prava biti teze ostvariti. no, sacekati cu da prode nova godina pa cu se onda boriti.
  10. hvala na odgovoru!! jao, skroz sam smućena. iskreno sam se nadala tome odgovoru no knjigovođa moga poslodavca stalno tvrdi drugačije.
  11. Dragi moji imam jedno pitance. zanima me dali imam pravo iskoristiti godišnji odmor nakon porodiljnog dopusta odmah po povratku na posao. naime, u 2 mj 2011 godine trebam se vratiti na posao pa me zanima dali imam pravo na go iz ove, 2010 godine , budući da u ovoj godini nisam radili niti jedan dan (prvo komplikacije a sada porodiljni). molim Vas za pomoć. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija