Jump to content

ysatis

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć...ne mogu naći šprancu tužbe za suđenje u nerazumnom roku...a znam da je Vi imate. Mogu li je dobit ili još bolje možemo li je svi dobiti ?
  2. Dobila sam presudu prije par dana, na koju ću se žaliti, pa molim da mi netko odgovori da li naknade za grijanje tj. održavanja kotlovnice zastarijevaju za jednu ili tri godine. Sud kaže da su to povremena davanja te da zastara nastupa nakon tri godine. Nije mi jasno kako, kad su ispostavljali uplatnice mjesečno, a i u zakonu o obveznim odnosima u čl.232 se navodi jednogodišnja zastara, medju ostalim, i za toplinsku energiju. Unaprijed zahvaljujem
  3. Proveden je ostavinski postupak, 24.11.10., za kojeg se nisam pripremila. Ja i majka naljeđivale smo 1/3 od svake nekretnine koje su pripadale mom pok. bratu. Naše nasljedničke izjave nisu sporne. Međutim, na ročištu ja nisam znala reći koliko vrijedi zemlja,a za dio kuće sam rekla da ništa ne vrijedi jer je sasvim urušena od potresa.Ovo je bilo bitno radi određivanja pristojbe jav.bilježnika, pri čemu je bilježnica rekla da se pristojba određuje na vrijednost cijele nekretnine,pa je ona sama odredila da je vrijednost 200.000,00 kn. Za čestice zemlje u okolici napuštenog sela je raćunala vrijednost od 5000 m2,(zbrajala na digitron) umjesto 1.666 m2, a za dio urušene kuće od kojeg je 1/3 svega 14 m2 (vanknjižno vlasništvo koje će se morati tužbom rješavati)računala je kao "kuću". U zapisniku (kojeg sam zatražila 09.12.10.) se za samo 2 čestice navodi da se nasljeđuje 1/3 dijela, a za 4 čest.zemlje i čest.zgrade je ispušteno 1/3 dijela. Vjerujući da se postupak vodio ispravno ja i majka smo se odrekle prava na prigovor protiv rješenja o nasljedjivanju. Bilježnica mi usmeno tvrdi da se više ništa ne može mjenjati,da smo tako potpisale. Pristojbu nisam još platila, niti rješenje dobila. Što mi je činiti da izmjenim pogrešnu vrijednost i udio ostavine ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija