Jump to content

medomazinski

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani forumaši! Ovako: Firma kupila robu od druge firme,,nju nazivam kupac. Kupac je izvezao-prodao robu u BiH. Na deklaraciji je cijena cca 50 % manja nego što je platio robu sa PDV-om. Kakve su kazne i komu to prijaviti? Molim pomoć.
  2. Poštovani forumaši ! Prijateljica nema internet pa me zamolila za pomoć i savjet. Ne znam odgovor pa molim pomoć. Radi na neodređeno kao čistačica desetak godina iako ima SSS. Zadnju godinu povećan joj je obim posla za 100 % i više ga nije u stanju izvršiti,radi prekovremeno koje joj nije plaćeno. Pronašla je bolji posao u drugoj firmi za bolju plaću i otišla bi tamo. Na koji način da da otkaz poslodavcu,bez trajanja otkaznog roka? Hvala na svakom odgovoru.
  3. Pozdrav! Da li to o odricanju nešto piše negdje, ili postoji u zakonu ili propisu,to nigdje ne mogu naći. Puno hvala Sivko.
  4. Pozdrav! Piše: Prema članku 66.st.1 ZOMO I prema članku 1. ZID ZOMO(NN br.79/07 Molim bilo kakav odgovor. Zovem pravnu službu HZMO od četvrtka, nikako se nitko ne javlja kad me centrala spoji na pravnu službu Hvala na pomoći unaprijed
  5. Je li moguće da nitko ne zna odgovor??? Poštovani forumaši! Da li netko zna odgovor? Bio bih neizmjerno zahvalan na pomoći. Citat medomazinski je napisao Pregled objave Hvala na odgovoru! Evo,došlo rješenje,majka nema pravo na mirovinu jer je nekakav"cenzus" 571,73 kuna, a ona ima 630 kuna svoje mirovine. Da li je to moguće??? Na osnovu kojeg zakona ili propisa??? Pomozite,žena ne pokriva ni režije sa svojih 630 kn. Hvala na svakom odgovoru!
  6. Poštovani forumaši! Da li netko zna odgovor? Bio bih neizmjerno zahvalan na pomoći.
  7. Hvala na odgovoru! Evo,došlo rješenje,majka nema pravo na mirovinu jer je nekakav"cenzus" 571,73 kuna, a ona ima 630 kuna svoje mirovine. Da li je to moguće??? Na osnovu kojeg zakona ili propisa??? Pomozite,žena ne pokriva ni režije sa svojih 630 kn. Hvala na svakom odgovoru!
  8. Poštovani forumaši! Prošli tjedan preminuo mi je prijatelj, Dragovoljac Domovinskog rata,star 57 godina,imao je civilnu invalidsku mirovinu sa ratnim dodatkom u iznosu 2400 kuna. Ostala je majka od 79 godina,sama, sa poljoprivrednom mirovinom od 630 kn,sama ostaje živjeti, ima još samo jednu kćer,koja živi daleko. Da li majka ima pravo na sinovu mirovinu,kao obiteljsku, molim savjet i pomoć? Hvala svima koji odgovore.
  9. Hvala Vam! Da li je točno da se plaća porez na promet nekretnina od 5 %, na Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, a na Ugovor o doživotnom da se ne plaća ništa ? Unaprijed hvala na odgovoru i pomoći svima!
  10. Hvala Matrix76! Upravo imam šprancu Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju. Da li u ugovoru navodim nekretnine prema Zemljišnoknjižnom izvatku ili prema Posjedovnom listu, oboje glase na moju mamu. Ili da navedem oboje? Unaprijed velika hvala!
  11. Pozdrav ! Da li je to jedini način da se više ništa zakonski ne može promijeniti i kakva je mogućnost da se imovina odmah prenese na mene, katastarski i sudski(gruntovno) Hvala na pomoći!
  12. Poštovani forumaši i moderatori! Prije deset godina, nakon smrti moje bake na koju je glasila sva imovina, na ostavinskoj raspravi,sva imovina pripala je mojoj mami( otac mi je umro ranije), jer smo se ja i sestre odrekli nasljedstva u korist mame.Radi se o kućama i zemljištu, koje je sada cjelokupno preneseno na mamu,gruntovno i katastarski. Sestre ne vode nikakvu brigu o imovini ni o mami već tridesetak godina,tj otkad su se udale, a žive jako daleko od mame. Imao sam velika ulaganja u održavanje kuća i vodim brigu o mami jer ima jako malu mirovinu. Sada mama želi meni darovati cijelo imanje. Sestre su već ranije dobile naknadu i zadovoljne su time,barem tako kažu. Na koji način je sada, najjednostavnije i da se tu više ništa ne može promijeniti, izvršiti prijenos vlasništva sa mame na mene,da li darovnim ugovorom, ugovorom o doživotnom uzdržavanju ili nečim trečim ? Molim pomoć i odgovor,hvala svima unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija