Jump to content

Mark12345

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. NE mora nitko biti prijavljen!!! Možeš se prijavit na 4 sata, onda plaćaš sve na pola ali ide i pola staža, a ne moraš se uopće prijavit! Ako dobivaš naknadu sa burze, kada otvoriš firmu ili obrt automatski ćeš ostat bez tog prava. Samo pazi, bez obzira kaj je poduzeće tvoje, ti si u njemu radnik i bez obzira ako je tvoje novac poduzeća nije tvoj novac!
  2. ako na fakturu nije bilo prigovora u roku 15 dana od dostave i ako je prošla valuta naplate dovoljna je za ovrhu!
  3. ako je brisana iz sud.reg. onda niti se nema od koga naplatiti po toj zadužnici, znači ne vrijedi! Ili je vrati vlasniku tj. osobu koja je bila vlasnik firme ili uzmi upaljač i .... (znam da nije lijepo ali kaj!?)
  4. Da nadopunim, tzv "knjigovođe" njih 70% su samouki i nemaju veze sa ekonomijom, nitko Vam ne garantira da vam knjigovođa neće napravit niti jednu grešku, a ako on zabrlja vi odgovarate za svoje poduzeće i svoje postupke. U svakom zakonu stoju kaznit će se pravna osoba i odgovorna osoba u pravnoj!
  5. Na skladištu imam neke elektroniče uređaje koje sam uvezao još pred 3 godine za daljnju prodaju. Pošto tehnologija stalno napreduje, te stare uređaje nisam sve prodao, zna li netko da li ta roba koja je i dalje na skladištu, prema nekom članku nekog zakona gubi na vrijednosti?
  6. obično negdje u proljeće su natječaji za bespovratna srdstva u MIGO-u, priznaju se retrogradno troškovi do godine dana (bar je bilo tako) treba pratit nathječaje pa će se vidit kako stvari stoje i hoće li uopće biti kaj od toga druge godine. LP, Marko
  7. Od strane dobavljača je ovrha, evo našao sam konto, hvala!
  8. ako je tako kako ste napisali, ne, u ugovoru mora stajat da novi vlasnik preuzima sve dugove prema pravnim i fizičkim osobama, samo treba pažljivo pročitat ugovor!
  9. kako da knjižim troškove ovrhe, tj. na koji konto? jel mogu ići u troškove na 4, ili je to nedozvoljeni trošak i koji konto?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija