Jump to content

ANAGASA

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Više je suvlasnika unutar trgovačkog društva. Od njih su 2 člana uprave. Sumnja se u legalnost poslova koji su u nadležnosti uprave odn. jednog člana uprave koji je i direktor. Da li o pokretanju revizije može odlučiti drugi član uprave koji je ujedno i suvlasnik ili se traži većinska odluka svih suvlasnika. Firma posluje već 6 godina i nikada nije bila revizija. Prihod na godišnjoj razini iznosi oko 4.000.000,00 kn.
  2. Znači da nema status na Burzi već čeka invalidninu preko Centra za socijalnu skrb
  3. Moj je suprug nezaposlen a ja ću uskoro roditi i imam pravo primati porodiljnu naknadu 6 mjeseci. Budući da je moja plaća dosta visoka - poslije 6 mjeseci idem na posao. Moj je suprug nezaposlen ali nema nikakav status na burzi već se liječi od psihičkih problema, prijavljen je u Centru za socijalnu skrb ali ne prima nikakvu pomoć. Može li on primati porodiljnu naknadu idućih 6 mjeseci?
  4. U firmi sa više suvlasnika otkriveno je da je jedan od suvlasnika koji je direktor i koji ima jednak udio kao i ostali - 4 puta prosle godine podigao dividendu. Buduci da on jedini ima uvid u racun - mi ostali to nismo znali. Je li to zakonski i kome da se obratimo oko ovih radnji pa da ga prijavimo? Hvala
  5. Suprug će izgubiti socijalnu pomoć prilikom ulaska u brak ali su mu preporučili da izvadi osobnu invalidninu do trenutka dok se ne utvrdi penzija. Ima li pravo na osobnu invalidninu?
  6. Po novom Zakonu o radu na koliko slobodnih dana imam pravo za vjenčanje i preseljenje?
  7. Primatelj sam socijalne pomoći budući sam nesposoban za rad i ne posjedujem ništa. Uskoro se ženim a supruga je u stalnom radnom odnosu i posjeduje nekretninu. Gubim li socijalnu pomoć i što mi je za dalje činiti da kao trajno nesposoban mogu primati neku naknadu?
  8. Poštovani, udajem se 08.02. Moj budući suprug korisnik je socijalne pomoći, ima karticu za pučku kuhinju i sva prava s obzirom da ništa ne posjeduje u Hrvatskoj a ja sam u stalnom radnom odnosu. Molim da mi kažete kakva su njegova prava kada uđemo u brak. Živjeti ćemo u kućici koja je u jednom dijelu moje vlasništvo. Podnio je zajtjev za dodjelu penzije iako procedura dugo traje. Nesposoban je za rad.
  9. Suprug je već godinu dana u penziji a ja ću uskoro roditi prvo dijete. Može li suprug biti na porodiljnom i po kojoj osnovi. Ja sam stalno zaposlena u jednoj firmi. Hvala
  10. Pitanje je može li suvlasnik u firmi dobiti otkaz od direktora? Postoji 6 suvlasnika - osnivača firme i jedan djelatnik. Hvala
  11. Mi smo d.. i 6 nas je jednakih vlasnika u omjeru 16,66%-Ako podijelimo dobiti poslije 01.03. moramo li platiti porez od 12%?
  12. Zanima me mogu li biti skrbnik svoga zaručnika? Može li zaručnik-štićenik iako prima socijalnu skrb raditi u nekoj firmi i do koje visine može biti njegova plaća? On je psihički bolesnik. Hvala Prijavljen je na Knežiji i da krenemo u dobivanje skrbništva kome se trebamo javiti?
  13. Interesira me koliko može biti kamata na pozajmnici? Je li to propisano? Može li se temeljni kapital firme povećavati?
  14. Poštovani, čuli smo da za d.. na našem memorandumu uz podatak o firmi, OIB, br. računa mora stajati i ime direktora. Molimo odgovor je li to točno i gdje se taj podatak nalazi?Zahvaljujemo!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija