Jump to content

mzopg

Korisnik
  • Broj objava

    180
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

mzopg je na 3. studenog 2013 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što mzopg objavi!

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Dižem staru temu jer su HRT inkasatori sad kad je COVID iza nas ponovno u akciji. Tema mi je već puno pomogla, planiramo se pozvati na čl. 36 st. 2 jer kao informatička programerska tvrtka u uredu imamo samo računala i sva se koriste za potrebe obavljanja djelatnosti. E sad ono što me zanima. Imamo pretplatu na Spotify i jedno od računala na kojem radimo vrti Spotify aplikaciju preko koje slušamo glazbu. Je li ovo dozvoljeno i može li HRT praviti oko toga probleme? Po meni Spotify je poseban servis koji mi uredno plaćamo i koristimo, ali me zanima što ako inkasator to navede u zapisnik, je li to potencijalni problem. Isto tako povremeno koristimo youtube za potrebe posla, od tutoriala koje pogledamo do materijala koji su nam potrebni za obavljanje posla. Je li to "zabranjeno"? I za kraj, kad inkasator utvrdi da imamo samo računala i napravi nekakav zapisnik, je li ok potpisati ga ili odbiti potpisivanje ičega?
  2. Kako izgleda taj ostavinski postupak? Gdje se to odvija? Sve što imam je kopija oporuke ovjerene kod javnog bilježnika i ima pečat "ova oporuka proglašena je u smislu odredaba čl. 204. i 205. ZN-a...". Potpuni sam laik po ovom pitanju. 😊
  3. Poštovanje, izgleda da sam naslijedio nekakvo zemljište. Nisam bio na čitanju oporuke, nisam ni znao za sve to, ali u oporuci koju sam dobio od javnog bilježnika piše da sam naslijedio česticu zemlje. U oporuci piše samo da sam naslijedio česticu zemlje (bez oznake i broja) i nekakav lokalni naziv (kvart?) gdje se čestica nalazi, nema kvadrature, nema broja čestice, tako da u biti uopće ne znam što i gdje sam dobio. Mene sad zanima što i kako dalje? Kako saznati što sam dobio i kako to upisati na sebe, pretpostavljam da to trebam napraviti. Hvala na savjetima.
  4. Ne plaća, stan koristi besplatno. Nema nikakvog ugovora. Znači to može potrajati godinama. :( Hvala!
  5. Poštovanje, prijatelj je ustupio nećakinji stan u privatnoj kući na korištenje prije 3 godine. U zadnje vrijeme ima problema s njenim ponašanjem, da sad ne idem u detalje koji mislim nisu bitni, on je zatražio od nje da iseli iz stana i javi mu u kojem roku će to napraviti. Međutim ona je odbila iseliti i jednostavno ga ignorira. Njegova želja je bila na lijep način to riješiti, ali očito to ne ide pa ga sada zanima što napraviti kako bi se riješila navedena situacija. Hvala!
  6. Hvala puno na korisnim savjetima i odgovorima. Moram provjeriti u kojoj je sve trenutno fazi. Teško je dobiti suglasnost stanara jer ih puno ne živi tu već imaju podstanare koji "nemaju" pravo glasa, a vlasnike je teško "uhvatiti".
  7. Još nije završilo. Vodovod uporno odbija prigovore i žalbe jer navodno netko od stanara ima nepodmiren dug, ali nam ne žele reći ni tko je to niti koliki je dug, navodno zbog GDPR-a. Ne vidim kakve veze ima nekakvo dugovanje, koje može biti i 5kn i čini mi se da je to njima samo izlika da bi odbili prigovor.
  8. Molim savjet. Vodovod nam je poslao račun za zgradu na gotovo 350.000 kuna za potrošenih više od 20.000 kubika vode. Pukla je cijev između sata ispred zgrade i satova unutar zgrade. Cijev nije potpuno pukla jer su stanovi cijelo vrijeme imali normalno vode i pritisak je bio normalan, tako da pretpostavljam da je voda umjereno isticala iz cijevi. Račun je navodno za prethodnih mjesec dana. Meni kao laiku ovo nema nikakve logike. 1. 20.000 kubika vode je 20.000.000 litara vode. Gdje je ta silna voda nestala? Koliko je uopće potrebno vremena da toliko vode iscuri? Imamo nekakav izračun prema kojem kroz cijev određenog profila u sat vremena može iscuriti određena količina vode i kada u tu računicu ubacimo 20 milijuna litara ispadne da bi trebalo preko 20 godina da toliko vode iscuri. Ne znam je li to točno, možda će netko od stručnjaka na forumu to bolje znati. 2. Zar vodovod nije dužan svakih mjesec dana očitati brojilo i upozoriti ukoliko primijeti da nešto nije u redu? Prema njima vodovod nije očitao zadnjih par mjeseci jer je brojilo bilo pod vodom. 3. Vodovod ne tereti sve stanare već samo one koji su prethodnih mjeseci imali potrošnju vode. Pošto u zgradi ima dosta stanara koji žive izvan RH pojedinačni računi su još veći. Ne vidim smisla u ovome jer tu vodu nismo potrošili mi stanari koji tu živimo kroz cijelu godinu već je voda potrošena izvan zgrade, pa bi po meni to trebalo ravnopravno podijeliti na sve stanare. 4. Zgrada ima osiguranje, ali se oni kao i obično prave blesavi. Ima li šanse da osiguranje pokrije ovu štetu? Nemam policu kod sebe, ali pokušati ću je nabaviti. 5. Angažirali smo odvjetnika i njegova izjava je da smo u pravu, ali da se ne isplati na sud jer sud samo gleda stanje sata i da nećemo dobiti parnicu. 6. Vodovod nam je odbio sve prigovore i nudi otpis 50% duga. Svejedno to je 175.000 kuna i "samo" 10 milijuna litara vode. Meni sve ovo djeluje kao njihova uigrana shema. Što napraviti?
  9. Odlično, hvala na brzom odgovoru. Imamo još jedno podpitanje, postoji li rok u kojem moram prijaviti osiguranju štetu na vozilu? Pitam jer mi se ne šeće trenutno okolo jer me rebra pošteno bole.
  10. Pozdrav, evo kod mene gotovo identična situacija, samo nisam vozio firmin auto već svoj privatni. Sudar je bio dosta žestok tako da auti više nisu u voznom stanju. Drugi vozač je u potpunosti kriv, prošao je kroz crveno i udario u mene. Zanima me koja je sad procedura. Obavio sam hitnu, sva snimanja, nije ništa slomljeno, ali sam dobro natukao rebra, boli me vrat i donji dio leđa, dobio analgetike i okovratnik. Sada ako sam dobro shvatio idem prijaviti štetu u osiguranje osobe koja je skrivila nesreću? To je za auto štetu? Fizičku i psihičku štetu isto njima prijavljujem? Ili to ide preko mog osiguranja? Hvala!
  11. To sam i napravio, saznao da sam ovršen za nekoliko računa koji su uredno plaćeni i za što imam i potvrdu. Na FINI su mi rekli da mogu sudu dostaviti potvrde, treba li mi odvjetnik za to ili to mogu sam odraditi? Nije mi problem priložiti potvrde, ali ne znam što točno treba napisati, kako nasloviti taj "prigovor"... čisto da nešto ne promašim pa zbog toga duplo platim račune. Imate li savjet, što napraviti dalje. Postoji li nekakav rok u kojem moram reagirati? Vidim da se spominje 60 dana, je li to točno? Postoji li nekakva odgovornost i ovršitelja, s obzirom da pokušava naplatiti što je već naplaćeno i da ja sada moram gubiti vrijeme, a ukoliko uzmem odvjetnika to je i dodatni trošak, a tu su i troškovi FINE koji su mi već naplaćeni. Hvala!
  12. Iznos je par tisućica i upravo je tako kako ste napisali, prvo su uzeli novce, a tjedan kasnije je stigla obavijest od FINE. Ne vidim nekakve koristi od te ploče, nije baš da idem svaki dan do FINE provjeriti što je novo ako sam dobro shvatio kako to funkcionira. Jasno mi je da ih ima koji izbjegavaju primanje pošte, ali ne spadam u te. U svakom slučaju obavijest je došla, samo tjedan dana nakon što su već uzeli novce, valjda igraju na faktor iznenađenja
  13. Hvala! Sutra onda do fine, baš me zanima što je u pitanju Uredno sve plaćam, ali očito to nema previše veze.
  14. Eto prije par dana sam se i ja pridružio blokiranima. Novac sa računa je počišćen i to je manje više sve što znam. Ne znam ni tko ni zašto ni kako. Može li se ovrha provesti bez da sam dobio ikakvu obavijest, upozorenje, mogućnost prigovora? I što sad dalje, da li su mi dužni poslati rješenje iz kojeg mogu vidjeti tko, zašto i na koji iznos ili moram sam obilaziti ustanove? fina? Ne znam što bi rekao, da ti netko može uzeti novce sa računa bez da si dobio priliku saznati tko i zašto i ponuditi svoje argumente mi je zastrašujuće. Pomoć!
  15. Pa ne znam ni sam. Prijedlog za ovrhu je predan 2001, 13 godina kasnije na vratima mi se pojavio sudski ovršitelj u stilu ja bi mogao sad zaplijeniti što želim, ali bolje da vi nazovete t-com odvjetnika i dogovorite s njima otplatu duga, ostavio mi je broj telefona t-com odvjetnika. Na kraju nisam siguran da li mi je čovjek želio napraviti uslugu ili se prikriva nečija nesposobnost, obzirom da je prošlo 13 godina od kad je sud zaprimio prijedlog ovrhe. U međuvremenu sam nazvao t-com odvjetnika i zatražio da mi objasne o čemu se točno radi, na što mi je rečeno da dug nije velik, ali da je tu kamata za 13 godina, uglavnom da oni to moraju pogledati pa da će mi se javiti. Nisam priznao dug niti dogovarao nekakvu otplatu. Nekoliko mjeseci kasnije mi je stigao dopis u kojem su me pozvali na nagodbu. U tom periodu sam kontaktirao i drugog odvjetnika i njegov komentar je bio da se ništa ne brinem da je to otišlo u apsolutnu zastaru. Unatoč tome želio bi znati na čemu sam, ne bi mi bilo drago da me jedan dan dočeka blokiran račun. Eto, to je manje-više sve što znam. Sljedeći tjedan idem do suda pa ću nadam se dobiti točan datum kad je donesena presuda. Hvala na korisnim odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija