Jump to content

Igor1979

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć Da li je moguće da mi poslodavac zaplijeni cijelu plaću temeljem izjave koju sam potpisao o zapljeni cijele plaće?
  2. mirjana ako ti je alimentacija naglašena kao alimentacija onda moraš doći do svojih novaca provjeri da ti bivši nije napravio običnu uplatu na tekući račun. Moj savjet ako je naznačeno kao alimentacija da zoveš ministarstvo financija i ne čekaj da oni tebe zovu tako ćeš najprije rješiti problem. Sretno
  3. ljudi poslijepodne nakon što me nitko nije zvao iz Pbz-A PO STOTI PUT SAM NAZVALA SLUŽBU ZA KORISNIKE OPET SE PREDSTAVILA I PITALA kada će riješiti moj predmet ovrhe zaštićenih primanja. U međuvremenu sam od Ministarstva financija dobila odgovor da je PBZ banka počela rješavati problem blokiranih računa po redu reklamacija uglavnom da skratim priču stigla sam konačno do svojih novaca prebacili su ih na blokirani račun i podigla sam novce. Dakle tko do sada nije neka uloži reklamaciju službi za korisnike i dobit će te vrlo brzo novce. Ja sam pisala i predsjedniku uprave PBZ-a pa pokušajte i vi. Sretno svima i ne dajte se ne mogu nam oduzeti ono što nam po zakonu pripada.
  4. hvala na informaciji tko prvi dođe do svojih novaca neka kaže i ostalima jer i ja sam dobila informaciju da pbz treba krenuti s isplatama ali u pbz centrali kažu da je to dezinformacija i da nisu dobili nikakav naputak vezano za isplate na blokiranom računu da li misle brati kamate ili šta ali za sda ne žele da imaju informacije o prebacivanju s blokiranog računa na zaštićeni. Poslala sam upit predsjedniku uprave aPBZ pa kada dobijem odgovor javim novosti.
  5. ne znamzašto ali im baš i ne vjerujem već polako brojim dane do sljedeće porodiljne naknade a ovu će očito vjetar odnijeti ovrhovoditeljima. Najveći je problem djeca i njima objasniti da se nema u šta nas uvali ovaj novi zakon
  6. Ja sam probala sve što je bilo u mojoj moći zvala ministarstvo, hodala od banke, fine,hzmo i hzzo i nema šanse dobiti novce koji se nalaze na računu koji je blokiran iako postoji račun koji je Fina otvorila ali prekasno. Čak sam se žalila HHO za narušavanje ljudskih prava, državnoj inspekciji ali ništa a živim samo od dječijeg doplatka i porodiljne pa molim ako ima netko da je uspio podići novce s blokiranog računa u PBZ banci neka se javi.
  7. taj zakon možete objesiti mačku o rep ako iste na vrijeme otvorili zaštićeni račun u Fini. Ja sam zakasnila i danima već zovem sva ministarstva i inspektorate s pitanjem kako do zaštićenih primanja s blokiranog računa i nitko nema odgovora još bolje račun mi je otvoren prije tjedan dana a hzmo i hzzo nisu dobili informaciju o otvaranju tog računa tako da će mi i sljedeća porodiljna otići u nepoznato a strujići su rekli da će me do 01.03 čekati a tada isključuju struju.
  8. katastrofa da bar ovi iz elektre hoće biti fer pa čekati mjesec dana ali neće i nije mi jasno ako stoje moji novci od porodiljne na računu a fina mi otvori u međuvremenu novi račun zašto ne mogu prebaciti te novce na taj novi račun već čekati novu isplatu
  9. Imam potpuni isti problem porodiljnu naknadu i dječiji primam na blokirani račun i do sada sam ih redovito dizala. Danas bila porodiljna naknada ja je lijepo otišla podići i nisam uspjela Fina mi još nije otvorila taj neki drugi račun a kažu i kada otvori to će biti za buduća primanja a bed mi je jer mi prijeti isključenje struje zbog 600 kn duga.Zvala sam i molila elektru da mi odgode do idućeg mjeseca isključenje pa da podmirim dug a oni ni da čuju pa me zanima da li je itko uspio podići novce s blokiranog računa ili ih naknadno prebaciti na taj novi račun? Pozdrav svima
  10. Pravo na žalbu unvalidske komisije imate ali postojo caka ako Vas invalidksa komisija odbije nakon 6 mjeseci imate pravo ponovno izaći pred invalidsku komisiju a ako se želite dok traje žalbeni postupak(koji može trajati i do 2 godine) nemate prava izlaska ponovno pred invalidsku komisiju a žalbu uglavnom ne rješavaju u periodu od 6 mjeseci pa razmislite da li je Vam je bolje ići svakih 6 mjeseci pred komisiju ili čekati rješenje žalbe.
  11. Hvala svima, Nažalost bio sam prešokiran otkazom i nisam dolazio na posao nakon usmenog otkaza i dobio sam s papirima razlog otkaza nesnalaženje na radnom mjestu. Nakon svega zanimalo me je da li više uopće postoji kakvo pravno rješenje za tužit firmu za odštetu ili je to to?
  12. Pozvali su me u ured i usmeno mi najavili otkaz. Nisam potpisao sporazumni otkaz nego su me poslali na ostatak godišnjeg i prestankom godišnjeg dobio sam radnu knjižicu i kao razlog otkaza nesnalaženje na radnom mjestu na kojem sam radio. Želio bih naglasiti da sam radio kao voditelj svježeg mesa a isti posao sam obavljao u drugoj trgovačkoj kući 5 godina, dakle nisam osoba bez iskustva i probni rok koji mi je Kaufland zadao sam prošao. Molim da li mi netko može odgovoriti da li nakon svega toga mogu dobiti otkaz sa takvim razlogom? Unaprijed zahvaljujem!
  13. Poštovani Forumovci, Radio sam u Kauflandu i imao ugovor na neodređeno te sam naglo nakon godišnjeg odmora od šefa obavješten o otkazu razlog preveliko sniženje robe na odjelu za robu koja je naručena za vrijeme mog godišnjeg.Pitanje da li se može samo tako dati otkaz na ugovor za stalno i šta u slučaju kada poslodavac pošalje kao razlog sporazumni raskid ugovora o radu koji nisam potpisao i zbog toga ne mogu imati primanja sa hrvatskog zavoda za zapošljavanje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija