Jump to content

Lana28

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. bok! Ljudi, kakva su iskustva sa popravnog dijela ispita?? Da li puno pitaju? Konkretno imam u subotu popravni iz EU, i doslovno su mi živci već pri kraju! Učim, ponavljam, nalazim novu materiju na internetu, imam i onu zbirku općeg dijela ispita..... kakva je komisija na popravnom, da li ruše? hvala na bilo kakvom odgovoru!
  2. ljudi ima li kakavih svježih pitanja sa dijela ispita koji se odnosi na osnove Europske unije. Polažem u subotu popravni iz EU, pa ako ima netko nešto novo molim Vas da stavi na forum!! Hvala!
  3. Lana28

    EU

    Pitanje: Broj zastupnika u Europskom parlamentu određuje se temljem načela opadajuće proporcionlanosti! Zna li netko to laički objasniti jer ja to ne kužim. Da li to znači da broj zastupnika u E. parlametnu ovisi o broju stanovništa pojedine države članice EU? Hrvatske bi trebala imati 12 zastupnika u E. parlamentu. Kako su došli do tog broja zastupnika? Unaprijed hvala!
  4. bok eli! koji su ti poslovi na općini na mjestu administrativne tajnice? Napisala sam što mi je bio točno posebni dio: Napisati neupravni akt: poziv na sjednicu op. vijeća Nadzor općih akata: napisati dopis kojim se se šalje na nadzor opći akt (tko je nadležan i koji su rokovi) Razrješenje pročelnika (razlozi) Primanje pismena u pisarnici i njihovo upisivanje u osnovne evidencije. Ono kaj radiš u općini to ćeš i imati na pisemenom posebnog dijela ispita. Nemoj paničariti, i ja sam pa znam kako ti je! Mene još čeka popravni iz EU i jedva čekam da to riješim! eto... pozzz!
  5. bok! evo javljam kako je danas bilo: položila sve osim EU gdje sam blokirala, nisam učila neke djelove, (osnivačke ugovore) izmiješala ovlasti institucija, a gospođa je tražila fakat razumijevanje gradiva tj. materije, a ne samo suhoparno nabrajanje. Tako da ću morat zagrijati stolicu i izaći ponovo na taj dio. Pismeni iz posebnog dijela: Napisati neupravni akt: poziv na sjednicu op. vijeća Nadzor općih akata: napisati dopis kojim se se šalje na nadzor opći akt ( tko je nadležan i koji su rokovi) Razrješenje pročelnika (razlozi) Primanje pismena u pisarnici i njihovo upisivanje u osnovne evidencije. Nije bilo problem jer to i radim. Usmeni iz posebnog dijela nije bio težak. nakon posebnog dijela uslijedilo je Ustav i sustav državne uprave, zatim Zup,Zus i uredsko i pita osnovne stvari, nakon toga EU, a zadnje je bilo Službenički odnosi i lokalna područna i regionalna samouprava. Moj opći dojam: bilo je ok, ispitivači su bili korektni, nisu puno tražili detalje, osim EU gdje se traži puno po mom mišljenju. Pitanja su uglavnom koja se vrte na forumu, učite iz Zakona! Sretno svima!
  6. bok! naravno po starom, uopće nisam skužila da je ZUS u pitanju, krivo sam pročitala. Ja mislila da je ZUP-već sam se smrzla kad sam pročitala da je je primjena od 2012. nikak mi nije bilo jasno, jer novi ZUP odavno već koristim na poslu i nemoguće mi je bilo da stupa snagu 2012. godine. uh, olakšanje. ZUS sam prošla, ali mislim da ću rokuniti i ZUP i ZUS jer mi se sve pomiješalo i kaos mi je!
  7. Bok! Imam jedno pitanjce u vezi ZUS-a, učiti po starom zakonu ili po ovome što je donesen 2010. ali se primjenjuje od 2012?! Odgovaram; u Zakonu piše da stupa na snagu 1.siječnja 2010. i da će se objavit u Narodnim novinama, ali nigdje nije riječ da će se primjenjivati od 2012. Po mom mišljenju treba uičiti po novom... pa ne treba proći dvije godine za prilagodbu jer se nije puno toga mijenjalo, već su uvedeni neki novi pojmovi. eto... !
  8. nema frke,javit ću! nadam se da ću preživjet ovaj tjedan.....kod kuće sam jer imam pravo prema Pravilniku na 5 dana za spremanje ispita! Više ne znam što znam, a što ne znam... totalni mi je čušpajz u glavi i stalno pronalaizm nova pitanje, skriptice i izmjene zakona! grozno! trebam se samo nadadati da će sve proći ok! pozz!
  9. bok! i meni je za tjedan dana... ma meni je već dosta, jedva čekam da to riješim, učim s pauzama od početka godine., jer sam znala kaj me čeka,.... sad ponavljam, jedino mi se bojim ZUP-a i ZUS-a! Sretno!
  10. bok! ima li tko svježa pitanja iz ZUP-a i ZUS-a? Polažem za VŠS! Koja se pitanja ponavljaju? Hvala!
  11. ajd javi dojmove i pitanja i sretno, naravno!
  12. Pitanje, ako je netko polagao posebni dio za višeg referenta za upravno-pravne poslove, opće poslove i poslove za Općinsko vijeće koji je bio zadatak na pismenom dijelu? Bar okvirno da znam što da očekujem?! dobila poziv za 17.09.
  13. Dobila poziv za 17.09. Znači još dva tjedna učenja i ponavaljanja i moliti se da sve dobro prođe!
  14. bok! Poziv još nisam dobila, a poslala sam 03.08. nadopunu dokumentacije jer je bilo nešto falilo,a vježbenički mi izašao 10.08. Kaj će biti, Bog zna.... radim u jedinici lokalne samouprave i samo bi htjela da riješim taj stručni. Učim već cijelu godinu s pauzama, ponovljam, iščitavam, pocrtavam... više ni sama ne znam kaj znam, a kaj ne... !
  15. Pitanje: meni vježbenički završava 10.08., a primljena sam na neodređeno, da li mi od tog datuma teče rok za polaganje stručnog ispita?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija