Jump to content

prof

Korisnik
  • Broj objava

    3152
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    210

prof je na 25. veljače zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što prof objavi!

Nedavni posjetitelji profila

31527 pregleda profila

Postignuća

  1. Poštovani kolega Josipe, jasno Vam je da nemate pravo na priznavanje starosne mirovine po članku 6. Zakona o mirovinskom osiguranju DVO i PS, za priznavanje prava na mirovine po članku 11., invalidske mirovine, trebate častan otpust iz službe s pravom na mirovinu po članku 11. Nakon toga sve je u rukama nadležnih u HZMO koji Vam određuju na koju invalidsku mirovinu imate pravo. Sretno.
  2. Poštovani Zvonko, od 1.5.2024.g. imate pravo na priznavanje starosnih mirovina po sva tri zakona i one bi Vam iznosile kao na prvoj slici. Kad bi imali priliku i volje raditi do 1.5.2027.g. iznosi starosnih mirovina bi Vam bili kao na drugoj slici, možete birati isplatu mirovine s najpovoljnijim iznosom. Tri godine duljeg rada a mirovina za 25 % veća, da ili ne, pitanje je upravo sada ?
  3. Poštovani, tablice koje koristimo na Legalisu izračunavaju samo iznose mirovina iz I mirovinskog stupa, u kojima su uključene uplate u I i II mirovinski stup. Nemam šanse za izračun mirovine odvojeno za I i II mirovinski stup kao što je kod Vas. Lp.
  4. Dobar savjet poštovanog gonzo-starog, što ako preuzmem primanje Vaše mirovine ?
  5. Poštovani, žao mi je ali to je premalo parametara za izračun nove mirovine.
  6. Poštovana, bez poznavanja Vašeg stvarnog prosječnog vrijednosnog boda (pvb) za ukupni radni staž, Vašu sam situaciju prikazao uz simulirani pvb od 1,000 i rezultat je:
  7. Poštovani VP0681991, zahvaljujem na povjerenju. Kada sam korigirao nekoliko krivih podataka koje ste mi dostavili, došao sam do razlike od samo 9 centi od izračuna iznosa mirovine po Rješenju od strane HZMO. Na prvoj slici iznos od 690,38 EUR-a umanjimo za 10 % i dobijemo 621,34 EUR-a i to je Vaša invalidske mirovine - opća nesposobnost od 1.2.2023. po Rješenju HZMO. Na drugoj slici ništa ne umanjujemo, a iznos od 779,38 EUR-a je novi iznos Vaše bruto braniteljske invalidske mirovine - opća nesposobnost od 1.1.2024.g. Izračun i isplatu od strane HZMO nadajte se za oko 10 centi manje. Sretno u mirovini.
  8. Poštovani ridani, idete li u starosnu mirovinu s 65 godina života ?
  9. Poštovani , zbog nekih tehničkih problema do daljnjeg ne objavljujem proaktivne tablice za usporedni izračun mirovina kao do sada. Prikazujem samo slike informativnog iznosa potencijalnih mirovina za korisnike Legalisa.
  10. Poštovani, i sada je velika razlika, možda se kod Vas radi o priznavanju braniteljske invalidske mirovine - profesionalna nesposobnost ? Možete poslati ovdje na poruke.
  11. Hvala poštovani husky, upravo je tako kako ste napisali, nisam dobro razumio pitanje.
  12. Poštovani, po Rješenju HZMO iz 2023 g. (avm 11,65) bruto mirovina bi trebali iznositi kao na prvoj slici, a od 1.1.2024.g. (avm 12,26) bruto iznos mirovine je kao na drugoj slici:
  13. Poštovani, prema Vašim trenutno poznatim parametrima za izračun braniteljske mirovine, krajem godine to bi izgledalo kao na slici, zanemarite starosnu mirovinu. Povjerenstvo HZMO odlučuje o tome pripada li Vas invalidska mirovina opća ili profesionalna nesposobnost i omjer vojni i civilni dio mirovine.
  14. Poštovani mvica, ako nešto nisam pogriješio Vas i dalje čeka primanje minimalne braniteljske invalidske mirovine. Lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija