Jump to content

prof

Korisnik
  • Broj objava

    3156
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    210

prof je na 25. veljače zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što prof objavi!

Nedavni posjetitelji profila

31623 pregleda profila

Postignuća

Objava pojedinačnog statusa

Vidi sve objave od prof

  1. Poštovani, 

    Moj je otac otišao u punu mirovinu kao stariji zastavnik JNA u srpnju 1991. 
    Sredinom rujna 1991 se javio u HV i radio je na istom radnom mjestu kao u JNA, i obavljao voditeljsku dužnost, tj. zapovjedio je logistikom u opskrbi goriva,  i obučavao vojnike,   do 31.listopada 1992.
    Tijekom tog razdoblje je unaprijeđen u čin stožerskog narednika.
    Dakle, radio je  svaki dan, više od 8 sati dnevno, u kontinuitetu 13 mjeseci. 
    U njegovoj tadašnjoj vojarni, u personalnom su mu rekli da nema potrebe da se reaktivira i prelazi u djelatno osoblje jer je već ostvari punu mirovinu, već da samo prestankom rada priloži ratni put i dokaze o činu i radu u Mirovinsko i da će mu se mirovina obračunavati kao da je umirovljen u HV.


    Međutim, u Mirovinskom mu nisu priznali za osnovicu čin stožerskog narednika s obrazloženjem da je  u HV nije bio vođen kao djelatna, već kao pričuvna osoba. Na to se rješenje žalio nekoliko puta , ali uvijek su mu odbijali uz obrazloženje da nemaju temeljem čega mu obračunati novu osnovicu.  U  MORHU su mu na pismeno potvrdili u rujnu 1994.  da je došlo do administrativne pogreške i da ima pravo na reviziju mirovine. Međutim, u sustavu su ga i dalje vodili kao pričuvnu i opet nije mogao u mirovinskom ostvariti navedeno pravo. 

    Zadnji put je tražio reviziju mirovine u ožujku 2016, i opet su ga odbili.

    Dakle od 1991. do danas on dobiva mirovinu temeljem rada u JNA, nije mu se priznao niti jedan dan staža u HV, niti čin. 

    Zamolila bih vas za pomoć:

    1) Kojom formulom mogu točno izračunati kolika bi mu bila mirovina u siječnju 1993, da su mu priznali kao osnovicu puni radni staž i čin stožerskog narednika? On je rođen 1941. 

    2) Kako ostvariti reviziju mirovine , tj. temeljem kojeg Zakona je jasno razlučena razlika između radnih zadataka DVO i pričuvnih (primjerice može li se kao dokaz da je došlo do pogreške podnijeti opis radnih zadataka ,  uloga zapovjednika, dužina rad it..)

    Hvala  na pomoći

     

     

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija