Jump to content

prof

Korisnik
 • Broj objava

  1277
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  21

prof je zadnji put osvojio dan siječanj 10

prof objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

2 pratitelja

O prof

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

8976 pregleda profila
 1. Izračun radnog staža

  Poštovana dacho, Trebalo bi biti 1.g. 00.mj. i 22.dana
 2. HRVI i rad na pola radnog vremena

  Raznosi poštovani ntpr, Kad je Ugovor o djelu može bez problema u vezi isplate mirovine. Lijep pozdrav
 3. braniteljski dodatak

  c. Radite i dalje do 31.08.2020.g. i ostvarite potrebnih 41.g. efektivnog mirovinskog staža, kad ostvarujete prvi uvjet priznavanja svih starosnih mirovina, znači i po općem propisu ZOMO. Iznos starosne mirovine po općem propisu ZOMO sada je povoljniji za isplatu i iznosi 3.518 kn. Ako treba mogu naknadno komentirat ali mislim da je i ovo dovoljno. Najprije radite ili plaćate produženo mirovinsko osiguranje od 01.06.2019.g. do 19.05.2020.g. u iznosu od cca 600 kn mjesečno od naknade sa biroa za zapošljavanje. Nakon toga radite od 20.05.2020. do 31.08.2020.g. i ostvarujete pravo i na starosnu mirovinu po općem propisu ZOMO u iznosu od 3.518 kn, kao povoljniju u odnosu na starosnu braniteljsku. Znači morate raditi 3.mjeseca i 11.dana nakon prvog uvjeta za neku mirovinu a iznos mirovine Vam raste 505 kn (sa crtom, lakše se diše). Prethodno ste radili skoro 41.g. efektivnog staža + 14.mj.i 21d. beneficija iz Domovinskog rata i za sve to zaslužili 3.013 kn mirovine a sada za samo 3. mjeseca rada mirovina Vam raste za još 505 kn ?? Sve je na Vama, Vaš izbor. Da znam pisati, sigurno bi napisao: Ludog li Načelnika, ludih li zakona, lude li države. Lijep pozdrav
 4. braniteljski dodatak

  b.U tom razdoblju možete odraditi još 11.mjeseci i 20.dana rada ili produženog osiguranja, temeljem toga i dalje priznavanje starosne mirovine po Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u iznosu od 3.084 kn je povoljnije od prijevremene starosne po općem propisu ZOMO.
 5. braniteljski dodatak

  Poštovani smucek, Zbog Vaših velikih slova i velikih brojki, na što su upozorili cijenjeni drot13 i malicovjek izveo sam dodatnu raščlambu Vaše situacije i došao do interesantnih zaključaka, makar i dalje nije poznat PVB za ukupni radni staž, simulirao sam situaciju da Vam on iznosi 1,0000. 1.Vi u mirovinu ne možete prije 20.05.2020.g. kad Vam je 60. rođendan: a.U tom razdoblju morate odraditi još 1.mjesec rada ili produženog osiguranja da bi ostvarili ukupnih 41.g. ukupnog mirovinskog staža a temeljem toga pravo na priznavanje starosne mirovine po Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u iznosu od 3.013 kn kao povoljniju od prijevremene starosne po općem propisu ZOMO.
 6. braniteljski dodatak

  Ok, bolje čitate velike brojke.
 7. Iznajmljivanje legalizirane kuće

  Poštovani, Nije mi jasno na što tražite odgovor, kakvo rješenje tražite a postavili ste 2 upitnika (upita).
 8. braniteljski dodatak

  Poštovani smucek, jeste li dragovoljac Domovinskog rata.
 9. braniteljski dodatak

  Poštovani smucek, Nemam podatak kad punite 60.g. ali je jasno da 01.06.2019.g. imate ukupni mirovinski staž od 40.g. 11.mj. 13.d. ako sam dobro izračunao. Kako ste očito navalili u mirovinu, nakon 01.06.2019.g. kad napunite 60. rođendan morate se još pobrinuti za nepunih 1.mjesec radnog staža radi ostvarivanja prava na priznavanje starosne mirovine za dugogodišnjeg osiguranika po Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Također imate pravo na priznavanje prijevremene starosne mirovine po općem propisu ZOMO. Kako je pred nama turistička sezona nadam se da nećete imati problema da negdje odraditi taj 1.mjesec, ne brinite se možete raditi i za minimalac, ne ulazi Vam u prosjek za određivanje prosječnog vrijednosnog boda (PVB) tijekom ukupnog radnog staža. Pribraja se beneficirani staž – borbeni sektor efektivnom radnom stažu samo za ostvarivanje starosne mirovine za dugogodišnjeg osiguranika po Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, za priznavanje starosne mirovine po općem propisu ZOMO se ne priznaje. Priznavanje starosne mirovine po ZOMO je uvjetovano samo sa efektivnim i produženim osiguranjem. Možda bi baš produženo osiguranje od 1.mjeseca nakon 01.06.2019.g. za Vas bilo rješenje ostvarivanje onih nedostajućih mjesec dana staža, njegov trošak je oko 600 kn na mjesec. Podatak o iznosu tri posljednje bruto plaće nije dovoljan za izračun mirovine. Za izračun mirovine budućem umirovljeniku trebaju se znati njegov prosječni vrijednosni bod (PVB) za sve godine njegovog radnog staža, ako ste već u FINI izvadili pristup e-građanin možete dati izračunati mirovinu na stranicama HZMO, ako nemate "log i pass" za e-građanin, prvo otiđite u najbližu FINU i ostvarite pristup e-građanin.
 10. braniteljski dodatak

  3.Radite i dalje dok ne navršite punih 41.g. efektivnog mirovinskog staža, kad ostvarujete prvi uvjet (mogućnost) priznavanja starosnih mirovina i po općem propisu ZOM kao i Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Iznosi starosnih mirovina bi izgledali ovako:
 11. braniteljski dodatak

  2.Odmah nakon otkaza se zaposlite i radite cca 1.g.8.mj.10.d. dok ne napunite 41.g. mirovinskog staža zajedno sa beneficiranim iz Domovinskog rata i imate pravo zatražiti priznavanje starosne braniteljske mirovine kao i prijevremene starosne mirovine po općem propisu ZOMO, iznosi mirovina bi izgledali:
 12. braniteljski dodatak

  Poštovani smucek, Samo iz Vaše objave ima mi puno nepoznanica ali sam ipak pokušao simulirati da ste primali prosječnu plaću tijekom cijelo radnog staža i da ste primali minimalnu plaću u tri situacije: 1.Nakon otkaza ne radite i na 60.rođendan zatražite priznavanje prava na prijevremene mirovine po općem propisu ZOMO i po braniteljskom zakonu, iznosi prijevremenih mirovina izgledaju kao u prilogu:
 13. Rad na 1/2 radnog vremena, mirovina

  Poštovana Myra, Da Vam ne prepričavam odgovor na stranici HZMO, pročitajte ga sami. Odgovor na Vaše pitanje je pozitivan, može raditi do 1/2 radnog vremena, primati odgovarajuću plaću (ugovorenu) i cijeli iznos starosne mirovine. Slobodno postavite pitanje koje Vas interesira. http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=2258 Lijep pozdrav
 14. Rad na 1/2 radnog vremena, mirovina

  Poštovana Myra, Načelno može ali za potpuni odgovor potrebno je znati koju vrstu mirovine koristi ta osoba. Lijep pozdrav
 15. MIROVINA

  Odmah obadvoje, jer vi obavljate roditeljsku dužnost prema sinu. Da ste sami to pravo bi mogli koristiti tek kad navršite 50.godina. Lp
×