Jump to content

an-arhos

Korisnik
  • Broj objava

    80
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Zahtjev sam predao dan prije ročišta. Iz meni nepoznatog razloga ročište nije otkazano, ali nije došao policajac, te je zakazano novo za mjesec dana. Došao sam na to ročište, sutkinja je bila med i mlijeko. Malo je falilo da mi ponudi kavu. Policajac nije došao, te je rasprava odgođena do rješenja mog zahtjeva. Koji je očito polučio učinak jer se sutkinjka nalagala koliko je teška ne bi li se izvukla. Napisala je da sam ležao na stolcu i napadno zijevao što je protivno mojoj prirodi i notorna laž. Predsjednica suda je moj zahtjev odbila uz obrazloženje da je uvidom u predmet (netočan zapisnik) nemoguće pronaći pogrešno postupanje sutkinje koje ja nisam dokazao. Prisutni svjedoci posve su ignorirani. Kakve još korake mogu poduzeti ? Predmet nadalje ignoriram jer sam svoje dokazao. izuzece-objava.docx
  2. Hvala na odgovorima. Očito nisam jasno postavio pitanje pa ću dopuniti. Pismeno neću nikada preuzeti, dakle neće biti mog potpisa. Postoji li mogućnost da se pismeno smatra uručenim temeljem čl. 146 Prekršajnog zakona ? Koji je datum uručenja u tom slučaju ? Oglasnu ploču pratim na dnevnoj bazi i ništa mi ne može promaći.
  3. Primio sam ( u kastlić ) obavijest od policije o kojoj se od mene zahtijeva da pristupim u službene prostorije postaje poradi preuzimanja pismena. Prijete mi postupanjem sukladno čl. 146. Prekršajnog zakona. Može li se pismeno dostavljeno na takav način (putem policije) smatrati uručenim ? Koji je onda datum uručenja ? Broj pismena je naveden u obavijesti. Obavijest nema nikakav žig, tek potpis nekog policajca (navodno). Čitava obavijest je isprintana i rukom nadopunjena. Koliko je to, doista, legalna obavijest ? Hoće li pismeno biti uručeno putem oglasne ploče ?
  4. Hvala na odgovoru. I dobroj namjeri. Ali ovaj predmet nadišao je kontrolu štete i želim uzvratiti svim raspoloživim sredstvima.
  5. Doveden sam na ročište u prekršajnom predmetu (prekoračenje brzine). Sutkinja je bila izrazito neugodna od samog početka. Čitanje optužnice i moje izjašnjavanje prošli su uredno, ali nakon mog zahtjeva za uvidom u dokaze sutkinja me optužuje da se ponašam neprimjereno i bezobrazno, te mi prijeti novčanom kaznom i dodjeljuje opomenu (navedena u zapisniku). U životu nisam bio bezobrazan, pa to nisam bio ni u navedenom slučaju. Nakon završetka rasprave zapisničarka mi donosi zapisnik i upozorava na kemijsku. Ja počinjem čitati zapisnik, našto sutkinja reagira riječima: "Ne morate čitati, piše ono što sam govorila". Ja odgovaram da moram pročitati zapisnik, ako ga mislim potpisati, a sutkinja uzvraća sa slijedećim: "Ne morate potpisati zapisnik, uzmite ga sa sobom". Ja i dalje čitam zapisnik i nailazim na prvo razilaženje zapisnika i rasprave, što glasno i izjavljujem. Sutkinja odvraća riječima: "Rasprava je završena, napustite sudnicu". U zapisniku stoji pasus o podučavanju okrivljenika o očitovanju i iznošenju činjenica, što nije nikako spomenuto tijekom rasprave. Slijedeći pasus govori o obrani i pravu na branitelja, te piše: Okrivljenik iskazuje: odričem se prava na branitelja., što, naravno, nije niti spomenuto. Vrhunac je posljednja rečenica zapisnika koja glasi: Na upit suda okrivljenik izjavljuje: Ne želim ponovno pročitati zapisnik ..., te ne stavljam prigovor na isti. Jasno mi je da me sutkinja ne može očima vidjet' jer izbjegavam njene pozive, ali to nije način, a osim toga i protuzakonito je. Kako se, dakle, mogu obraniti od maliciozne sutkinje? Ovaj put mi je prijetila novčanom kaznom, slijedeći put me može optužiti za fizički napad ili bilo što drugo, žena se očito svjedoka ne boji. Osim zapisničarke u sudnici je bio prisutan i policajac koji me dopratio. Podnijeti ću zahtjev za izuzećem, i to odlično argumentiran. Urudžbirati ću ga dan prije ročišta, te se nadam da će ročište biti odgođeno. Ponijeti ću primjerak sa sobom, te ga uručiti sutkinji ako rasprava svejedno započne. Može li se rasprava tada održati prije odluke o mom zahtjevu ? Prekršajni zakon u čl.165 (st. 2,6 7) definira raspravu kao javnu. Mogu li dovesti svjedoka koji će pratiti raspravu (kao publika) ? Snimanje tehničkim uređajima nije dopušteno, pa ipak stranke mogu za svoje potrebe zvučno snimati. Mogu li snimati raspravu mobitelom (samo zvuk) ? Pozvan je kao svjedok i policajac koji je sastavio zapisnik o brzini. On se, zacijelo , ne sjeća ničeg vezano uz predmet. Mogu li ga ispitati ? Ako nedvojbeno dokažem da se svjedok ne sjeća događaja (nepouzdan je) može li se donijeti presuda po kojoj sam kriv ?
  6. Upravo tako, u ovom pravnom sistemu prekršajni sud ne može obavijestiti okrivljenika koji ne želi primiti poziv o ničemu. Zato me i iznenadio postupak suda koji presudu objavljuje na oglasnoj ploči. To mi se nije dogodilo već 20 godina.
  7. Članak 228. (1) Prekršajni nalog kao posebna odluka o prekršaju može se izdati: 1. prije pokretanja prekršajnog postupka, U kojem slučaju se prekršajni nalog izdaje prije pokretanja prekršajnog postupka?
  8. U redu, ali kako mogu osporiti presudu jer mi niti jedno pismeno nije uručeno (potpisano) ? Nemam pravo žalbe, kako pobiti presudu?
  9. Da, ali prigovorom sam pobio nalog i postupak je tu gotov. To funkcionira od 2000. godine.
  10. Putem oglasne ploče suda uručena mi je presuda u žurnom prekršajnom postupku. Citiram iz presude: Okr. je bio pozivan na ročišta u žurnom postupku radi iznošenja obrane zakazane za 27.7.2018.g., 13.8.2018. i 28.9.2018., ali su se pozivi vraćali neuručeni s napomenom HP-a da je okr. o njihovom prispijeću obaviješten, ali da nije podigao pošiljku. Stoga je od Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu na čijem području okr. prebiva zatraženo njegovo zamolbeno ispitivanje, ali se okr. nije odazvao niti pozivima zamoljenog suda na ročišta zakazana za 11.6.2019. i 10.7.2019., za koje su mu pozivi upućivani na prijavljenu adresu prebivališta s koje je i poslao prigovor. Obzirom na navedeno sud je zaključio da okr. izbjegava dostavu poziva pa samim time i prekršajnu odgovornost, a uslijed čega mu je poziv za ročište zakazano za 27.11.2019. istaknut na oglasnu ploču suda dana 12.11.2019. s koje je skinut 20.11.2019. te je s navedenim datumom dostava poziva okr. uredno iskazana u smislu odredbe čl. 145 st. 5 PZ-a. Visoki prekršajni sud je 12.svibnja 2009. zauzeo stajalište br. G-2185/09: Čl. 145/5 PZ – Može li se dostava prekršajnog naloga i presude donesene bez ispitivanja okrivljenika (ako izbjegava pozive a ispitivanje nije nužno pa je pozvan putem oglasne ploče i proveden postupak) pravovaljano izvršiti putem oglasne ploče? ODGOVOR: Poziv za prvo ispitivanje i prekršajni nalog ne mogu se obaviti stavljanjem na oglasnu ploču, jer okrivljenik prije toga nije upoznat o postupku protiv njega pa ne može nastupiti za njega posljedica predviđena člankom 145. stavkom 5. PZ). Na prekršajni nalog izjavio sam prigovor. O prekršajnom postupku nisam obaviješten. Slijedom navedenog presuda je nezakonita. Kako se radi o žurnom postupku nemam pravo žalbe. Što mogu poduzeti?
  11. Hvala na odgovorima. Čini se da sam ipak sam našao odgovor na svoje pitanje, pa evo za nekog u budućnosti. Moguće je napraviti pretragu e-oglasne ploče suda temeljem oib-a. Takvu pretragu treba raditi redovito jer prikazati će se materijal koji je izvješen na oglasnoj ploči. Po isteku osam dana predmeti se uklanjaju i nisu više vidljivi.
  12. Kako ne primam preporučene pošiljke dogodi mi se da se ovrha protiv mene pokrene i završi bez mog sudjelovanja. U nekim ovrhama imam itekakav razlog za prigovor, ali ne stignem ga uputiti jer za ovrhu niti ne saznam do trenutka kad je prekasno. Postoji li način da saznam koje se ovrhe(parnice) vode protiv mene na općinskom sudu po mom imenu? Ako to ne mogu, mogu li ne ikoji način reagirati u trenutku kad saznam za ovrhu, dakle kad se pojavi u očevidniku (nikada nisam primio nijedno pismeno u predmetu)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija