Jump to content

mikica76

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima. Drugim riječima, akcija se zahtijeva tek za prestanak obveze uzdržavanja. Ukoliko bi je otac tražio prije "reda" ja mogu dokazati svoje tj. djetetovo pravo potvrdom o školovanju. To me patilo, mislila sam da je teret dokazivanja za nastavak uzdržavanja na meni.
  2. Poštovani, molim pomoć. Sin uskoro navršava 18 godina, uzdržavanje mu je određeno sudskom odlukom prije 15 godina, a obzirom da otac od početka nije uredno plaćao određena mu je ovrha na primanja (ima trajna i stalna primanja, vojna mirovina). Obzirom da se sin još školuje (jesenas je upisao 4. razred srednje, a plan mu je i studirati), znam da ostvaruje pravo na nastavak uzdržavanja, međutim, ne znam kako to ide, jer me još nitko nije kontaktirao za dostavom potvrde o školovanju. Hoće li se sada ovrha prekidati obzirom na punoljetnost pri čemu bi trebali novi zahtjev/tužbu raditi ili se ona automatski nastavlja, i što ja trebam napraviti - odnosno, koga bih trebala kontaktirati? Stvarno mi se ne da ponovno na sudove, to mi je već dovoljno energije potrošilo, a teško da bih s ocem mogla dogovoriti nastavak plaćanja, makar i na djetetov račun... Ima li tko kakav savjet, iskustvo?
  3. ne znam hoce li ovo pomoci, ali ako je poslodavac dobio poticaje za vas, on ce HZZ-u morati podnijeti izvjestaj (npr za javne radove idu svaka 3 mjeseca izvjestaji) kojem ce morati priloziti vase platne liste. ako vam ne isplati sve sto vam duguje, nece moci pravdati sredstva pred HZZ-om i samim tim ce doci u nepriliku, vjerujem da postoji ugovor izmedju njega i zavoda po kojem je duzan vratiti sto je dobio ako prekrsi svoje obveze prema radniku. tako da vjerujem da ce vam ipak sve zaostatke isplatiti...inace, mislim da tuzbu ne bi morali platiti, neka me netko ispravi ako grijesim...
  4. Pa to mi se cini kao najbezbolnije rjesenje za sve...nisam znala da se moze i nakon roka predati zahtjev...hvala.
  5. Poštovani, molim Vas pomoć. Radim u jednoj neprofitnoj udruzi gdje je jedna kolegica od siječnja koristila pravo na porodiljni dopust. Istekom prvih 6 mjeseci porodiljnog dopusta poslodavac nije dobio rješenje niti o produženju porodiljnog niti o gubitku prava na porodiljni (drugih 6 mjeseci), ali je ona rekla da ostaje na porodiljnom i da će donijeti rješenje čim ga dobije. Ispostavilo se da nije podnijela zahtjev za korištenje drugih 6 mjeseci porodiljnoga i da je izgubila pravo na njega. Poslodavac ju je vodio da je u radnom odnosu, na porodiljnom, i nije joj isplatio plaću s obzirom da nije ni dolazila na posao. Sada je u nedoumici što učiniti, dijete joj je 6 mjeseci napunilo početkom srpnja a sad je već kraj kolovoza. Mora li joj za to razdoblje isplatiti plaću (skoro 2 mjeseca) ili? Svakako joj je radni odnos trebao prestati ovih dana zbog isteka ugovora, ali ne znamo što učiniti za razdoblje za koje smo mislili da koristi porodiljni a zakonski ga nije korisitla...Molim pomoć, i unaprijed hvala.
  6. Jos par pitanja, ako moze. Sto u slucaju kada se radni odnos prekine prije 01.07.(20.6) pa se osoba ponovno nakon 2 mjeseca zaposli kod istog poslodavca(22.8.), kako se tu racuna? 9/12 ili? I jos jedan slucaj, ako osoba nije koristila godisnji u tekucoj godini ( onih 12 dana ) mora li u narednoj do 30.06. koristiti sve odjednom ili moze isto u dijelovima? Zalim ako gnjavim, ali uvalili su mi na poslu da pravim rjesenja a ovo mi je prvi posao, nikad prije to nisam radila i nemam koga drugog pitati... Hvala
  7. Znaci, imam pravo na 6/12 GO. Hvala, puno ste mi pomogli.
  8. Pozdrav. Nadam se da ne smeta da se prikljucim temi, posto imam slicnu nedoumicu a ne bih samo zbog toga otvarala novu temu. Zaposlila sam se 01.07.2010.g na pola radnog vremena. Pravo na puni godisnjii stekla sam dakle 01.01.2011. 02.01.2011. smo sporazumno otkazali ugovor da bi me poslodavac prijavio na puno radno vrijeme. Zanima me, posto zakonska odredba o koristenju GO u dijelovima kaze da 12 dana moram iskoristiti u tekucoj godini a ostatak do 30.lipnja, kako bi trebalo napraviti rjesenje s obzirom da u 2010 jos nisam stekla pravo na puni GO? trebam li zbog toga iskoristiti GO odjednom do kraja lipnja ili? malo mi je nejasan taj dio (radim u udruzi i poslodavac ce napraviti kako meni odgovara, tu nema problema) Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija