Jump to content

ivica2312

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.legalis.hr
  1. Pozdrav svim Braniteljima. Molim da mi netko odgovori tko je imao isti ili sličan problem što da radim!!! Od Ministarstva branitelja dodijeljen mi je stan u listopadu 2008. u novoj zgradi sagrađenoj za HRVI. nedugo nakon useljenja s obitelji susrećem se s prevelikom vlažnosti koja je u jesenskim i zimskim danima ne podnošljivo stvaranje gljivica, vlažni zidovi,posteljina ITD ITD. Bezbroj puta sam se obraćao stambenoj upravi Ministarstva, izvođaču radova Ministarstvu graditeljstva jednostavno svi skidaju odgovornost sa sebe i kazuju da je uzrok nedovoljno provjetravanje. Budući da sam bio uporan Ministarstvo graditeljstva šalje sudskog vještaka da izvidi i izmjeri postotak vlage u stanu na što sam ostao izvan sebe kad kaže da su svi zidovi prekomjerno vlažni do 80% Izradom elaborata utvrđuje prekomjernu vlažnost i nalaže saniranje navedenog. budući da do dana današnjeg ništa nije rješeno a nadležno Ministarstvo prebacuje odgovornost na izvođača radova, a izvođač kazuja kako je prošla garancija od dvije godine. Izlaza nažalost nemam živim sa četveročlanom obitelji od moje mirovine tako da ne mogu pokrenuti tužbu. Upravo zbog takvog stanja nisam ni potpisao stambeni kredit, a najamnina se može plaćati najduže dvije godine. Molim prijedlog što da radim jer ovo traje već 5godina.i nitko ne želi pristupit rješenju uzroka vlage niti Ministarstvo želi zamijeniti stan. Hvala svima na odgovoru.
  2. Hvala još jednom svima na odgovoru sad smo ja i prijatelj sve razumjeli, bunilo nas je jer kolega sa istim statusom ima mirovinu 6000.00kn ima status dragovoljca. Pozzzz svima.
  3. Poštovani , Supruga koja ima 33 god.Ne zaposlena prošle godine se operirala od tumora hipofize. Kako doživotno mora uzimati hormonsku terapiju često odlaziti na preglede u KBC- što je udaljeno 60 km. u jednom pravcu što zahtjeva znatne troškove. Kako se supruga nalazi u obitelji dvoje malodobne djece, suprug stradalnik Domovinskog rata žive od suprugove invalidske mirovine-4400.00kn. supruga nesposobna za rad odlučila se obratiti centru za socijalnu skrb za pravo na doplatak za pomoć i njegu gdje je dobila odbijenicu što u obrazloženju stoji da prema nalazu i mišljenju prvostupanjskog tijela vještačenja postoji vrsta stupnja i težina oštećenja prema čl.34 pravilnika o sastavu i načinu rada tijela vještačenja u postupku ostvarivanja prava iz socijalne skrbi i drugih prava "Narodne novine" broj 64/02,105/07 što ne postoji prijeka potreba za pomoć druge osobe. Molim da mi netko odgovori dali uputiti žalbu i na što se konkretno pozivati budući da je suprug (ranjen) djeca maloljetna 13i 10godina. Što da radimo i kome da se obratimo u vidu nekakve novčane pomoći! Unaprijed Hvala!
  4. Poštovani na zamolbu prijatelja molim da mi netko odgovori dali je ova mirovina koju prima ispravna nema status dragovoljca niti civilnog staža bio je u ratu 22 mjeseca domobranska pukovnija ranjen u operaciji "oluja" i od 1997godi ima stalan status rvi-a 20% Rješenje glasi ovako od 2007g.a do tog rješenja je s mirovinskog primao naknadu plaće za vrijeme nezaposlenosti. Hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata korisniku prava na naknadu plaće za vrijeme nezaposlenosti, priznatu na temelju invalidnosti i preostale radne sposobnosti, zbog uzroka (100%) nastalog kao neposredna posljedica sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, provodi se to pravo od 1.1,2005. na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad od 4244,ookn. mjesečno naravno bez onog smanjenja od 10% Budući da sada ta mirovina s rastom iznosi 4,425.00kn s onih -10% Izračunski bod je 1.50 nema čin sada ima invalidnost PTSP-a 20% stalno tako da ukupan rvi ima30% dali to može povećati mirovinu. Veliko hvala na odgovoru.
  5. Poštovani, molim da mi netko odgovori imam vozačku dozvolu sa B i C kategorijom na koju nemam nikakvih ograničenja i vrijedila je trajno valjda do 65 godina starosti. Međutim kada sam 2008godine mijenjao adresu boravka navedena vozačka dozvola mi je stavljena da vrijedi 5godina znači do 2013. bez ikakvih ograničenja. Stoga me zanima dali po isteku moram za produženje raditi lječnički pregled. Unaprijed Hvala.
  6. Poštovani,molim da mi netko odgovori dana 12.10.2010 isprovao sam skuter koji je tek kupljen vožnja je bila do ulice puta koji vodi u prirodu međutim kad sam se vraćao morao sam prijeći glavnu cestu u dužini od 200metara kako bi došao do zgrade gdje stanujem. Prometna policija je vozila u suprotnom smijeru kada su vidjeli mene na skuteru-mopedu koji nema registracisku pločicu odmah su se zaokrenili i došli do mene ispred ulaza zgrade gdje sam parkirao i gdje stanujem zatražili su prometnu vozačku kako kod sebe nisam imao nikakvi dokument rekao sam da tu stanujem i da odma donosim osobnu i vozačku. Bahatost policajca napisao mi je prijavu za neregistrirano vozilo,bez police osiguranja te bez vozačke dozvole koju sam poslje donio na uvid kao i osobnu iskaznicu. Dana 07.12.bio sam na prekršajnom sudu gdje sudac kao neki šerif sjedi i puši te ispija kavu zgrožen ton činjenicom i nisam imao niti mi je omogućavao da iskazem svoju verziju priče već je odgovorio znate da za ovaj prekšaj možete biti kažnjeni od pet do dvadeset tisuća kuna. Molim koju činjenicu navesti u žalbenom rješenju, te koliki je rok zastare. Kako nisam dosada nikada bio kažnjavan baš se i ne snalazim u ovakim situacijama budući da moja četveročlana obitelj živi od mojih skromnih primanja. Unaprijed hvala.
  7. Poštovani, molim da mi netko odgovori dali s povećanjem invalidnosti imam pravo na smanjenje obračuna kredita za stan.Naime kao RVI- 20%(ranjavanje)od MOBMSdodijeljen mi je stan putem stambenog kredita umanjenom cijenom 30% od posebne državne skrbi i 20% invalidnosti sada imam 40% invalidnosti za stalno stoga me zenima dali imam pravo smanjenja cijene kredita i ako imam kome da se obratim. Unaprijed se zahvaljujem. Pozdrav svim braniteljima.
  8. Da kolega Veteran slažem se ja s Vama da se mora potpisati kredit otkupa stana jer se na taj način zbrinjavaju ostali suborci kojih je na žalost mnogo.Moj slučaj s vlagom u stanu nije se niti pokušao riješiti iako sam nedugo nakon useljenja obavijesti Ministarstvo branitelja, Ministarstvo graditeljstv,izvođača radova koja je braniteljska zadrug i to sve u garantnom roku pa sam doživio ismijavanje, izrugivanje itd.Najposlje ona stara "vuk na vuka nikada ne skače"jednostavno se prave gluhi nemojmo misliti da oni ne znaju za te propuste ali se ponašaju ako prođe prođe jer smo samo branitelji. Neznam koliko me možeš razumjeti ali vjeruj mi da nije lako s djecom živjeti u vlagi kada vam jutri postaljina bude vlažna "zar smo se za takve uvjete borili" Budući da sam na vrijema uočio bahatost Ministarstva zato i nisam htio potpisati kredit niti šta plaćati sve dok ne riješe ovaj problem. Ujedno sam ih pozvao da me deložiraju zato što ne plaćam, a svi dobro znamo kako je doći do stana kojeg sam čekao i bio na listi od 1995. da je bilo sreće nebi ni ovakav dobio 2008,i to izvan svoga mjesta nakon toliko godina. Pozdrav.
  9. Slati preporučeno ili ne uglavnom će te Ministarstvo odbijati.mislim da bi mi svi tribali koji imamo problema sa stanovima i nekvlitetnom gradnjom doći pred ministarstvo i tamo riješiti problem.Meni je naš ministar napisao ako sam nezadovoljan sa stanom da ga vratim slobodnog od stvari i osoba kako bi moj zahtjev bio ponovo vraćen na listu čekanja (smiješno) kad sam na toj listi bio od 1995. Ja sam stambeno zbrinut 2008 nedugo nakon useljenja u stanu se stvara prevelika vlaga koja je nepodnošljiva u jesenskim i zimskim danima kako bi donekle mogao stanovati morao sam kupiti aparat za isušivanje vlage koji mora neprekidno raditi nema adrese u Ministarstvu kome se nisam obraćao pa evo ni treću godinu nije ništa poduzetu. Budući da sam bio vrlo oprezan iz iskustva kolega nisam htio potpisati kredit s bankom niti najamnimu s ministarstvom sve dok mi ne riješe problem s vlagom. Šta da ti kažem namučit ćeš se provaj da ti obustave kredit dok se ne sanira ta situacija mogu misliti kako ti je plaćaš nešto i to na 30godina,a voda na sve strane. Pozdrav.
  10. s odvjetnikom sam razgovarao kaže da se zakonsko pravo otkupa stana ne može izgubiti ako u roku od dvije godine ne potpišem kredit otkupa stana,kako da sklopim kredit za vlažan stan kada mi aparat za isušivanje vlage radi neprekidno da bi mogao koliko toliko boraviti u dodijeljenom novom stanu zatim resorno ministarstvo se očitovalo kako nemogu udovoljiti mojem zahtjevu smanjenja cjene stana niti zamjenu stana vec ako sam nezadovoljan stanom da ga vratim ministarstvu kako bi bio uvršten ponovnoj listi dodjele,smatram sramotno i smješno molim da mi netko odgovori šta da radim dal da stanujem i neplaćati ništa vjerovatno će jednom ministaestvo morati napraviti nešto za rješavanje ovog slučaja imaju oni svu potrebnu dokumentaciju kao i ja od sudskog vještaka koji je utvrdio veliku postojanost vlage.
  11. poštovani molim da mi netko odgovori kao hrvi dodijeljen mi je stan putem stambenog kredita od strane ministarstva branitelja budući da u stanu postoji velika koncentracija vlage naročito u jesenskim i zimskim danima što je i dokazano od strane sudskog građevinskog vještaka prilikom pregleda i mjerenja u stanu obraćao sam se resornom ministarstvu investitoru te izvođaču radova svi oni jednostavno peru ruke od navedenog problema stoga nije teško zaključiti kako se radi o ozbiljnom građevinskom skrivenom nedostatku budući da se ne namjerava pronaći rješenje u otklanjanju uzroka vlage u ove dvije godine nisam niti namjeravam sklopiti ugovor o otkupu stana putem stambenog kredita sve dok se nerješi ovaj slučaj što sam jasno postavoi i ministarstvu. molim na odgovor šta da radim te kakva su moja zakonska prava hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija