Jump to content

malapo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je malapo objavio

  1. Poštovani, da Vas izvijestim o daljnjem razvoju situacije 14.2.sam u Fini dobila potvrdu da mi je otvoren drugi račun sa 4.2.(ali me nitko nije o tome obavjestio iako su svi podaci bili u obrascu pa i mail)i tu sam potvrdu osobno odnjela u HZZO jer od njih primamo uplatu za porodiljni. U HZZO-u me gospođa u računovodstvu upozorila da mi primanja neće moći uplatiti na navedeni novi račun jer su obračuni već napravljeni za protekli mjesec. Tako da moja neizvjesnost i dalje traje bar još ovaj mjesec jer su nam uplate oko 20-tog u mjesecu.U banci još nisam bila jer čekam ovu uplatu ali ću ih tražiti isplatu sredstava u potpunosti gdje god ona uplačena bila jer su to sredstva izuzeta od ovrhe. Lijep pozdrav svim sudionicima ove rasprave.
  2. Drago mi je da ste uspjeli rješiti naš problem tj. da imamo potvrdu da se porodiljni izuzima od ovrhe od strane Fine. Ali kako ću ja do svojih sredstava ako mi ih banka ne želi isplatiti?! Isplatili su mi samo 2/3 porodiljne naknade a ostalo je na računu i na izvodu za prošli mjesec(1mj)vidim da su mi sa tog računa već uzeli 1 548 kn za ovrhu 4.01.11 a ta su sredstva isključivo od porodiljne naknade. I sada strepim što če biti sa uplatom ovaj mjesec koja sjeda 20.02.kako mogu znat da če mi navrijeme biti otvoren drugi račun u banci na koji ču dobivati porodiljnu naknadu?dali da odem u banku vidjeti što je sa mojim računom prije nove uplate?
  3. Poštovani, ja sa u navedenom obrascu ispunila prvu stavku a pozvala sam se na zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama NN(85/08). Smatram da bi trebali ispuniti novi obrazac i sa svim navedenim zakonima tj. stavkama tih zakona (Zakonom o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima čl. 4. određeno da se ovrha ne provodi na novčanim sredstvima izuzetima od ovrhe zakonom )i zakon o (Rodiljnim i roditeljskim potporama NN,85/08 Novčane potpore ostvarene prema ovom Zakonu ne mogu biti predmet ovrhe ili osiguranja (kredita, pologa i slično), osim prema sudskoj odluci ili rješenju nadležnog centra za socijalnu skrb, radi koristi djeteta za koje su ostvarene.) uputiti prigovor u Finu i tražiti svoja prava pisanim putem da ih u pisanom obliku i dobijemo u nekakvom rješenju . Osobno sam slala mail na prisilna.naplata@fina.hr ali nikakav odgovor nisam dobila tako da ču sve to pisanim putem ponoviti . molim da javite ako što uspijete rješiti. Hvala!
  4. Hvala na odgovoru,pokušati ću sa prigovorom u Finu jer se banka ograđuje da rade prema napucima agencije Fine. Obavjestit ću vas o daljnjem razvoju situacije,možda nekome bude od koristi
  5. Poštovani ,ovaj mesec sam primia porodiljnu naknadu 2500kn na koju su mi stavii blokadu u banci zbog ovrhe. Ispunila sam navedeni obrazac i predala ga u Finu . 1. Ovršenik ispunjava obrazac Obavijesti o primanjima, naknadama i iznosima koji su izuzeti od ovrhe (Obavijest po čl.122. st.1. Ovršnog zakona). 2. Ovršenik dostavlja potpisan obrazac Obavijesti u Fininu poslovnicu. 3. Fina o tome odmah obavještava banku, koja otvara poseban račun za ova sredstva, te uplatitelja primanja izuzetih od ovrhe, da bi ovršenik mogao ovim sredstvima slobodno raspolagati. U navedenom obrascu sam se pozvala na zakon o Rodiljnim i roditeljskim potporama NN,85/08 Novčane potpore ostvarene prema ovom Zakonu ne mogu biti predmet ovrhe ili osiguranja (kredita, pologa i slično), osim prema sudskoj odluci ili rješenju nadležnog centra za socijalnu skrb, radi koristi djeteta za koje su ostvarene. U banci su mi isplatili 2/3 plaće sa blokiranog računa nakon sat vremena navlačenja jer oni ne znaju dali se porodiljna smije ili nesmije ovršiti a u novom se zakonu ne spominje u izuzetim od ovrhe! kome uputiti prigovor i kako ostvariti svoja prava po zakonu NN,85/08? i dali je on još uvjek važeći u odnosu na novi ovršni zakon?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija