Jump to content

miela

Korisnik
 • Broj objava

  75
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. žalba--odgovor na žalbu

  Prvostepenom presudom donesena je odluka u korist protustranke --predmet o zaštiti prava vlasništva. Kako se sama zastupam napisala sam žalbu Županijskom sudu na koju sam dobila od protustranke odgovor na žalbu punu neistina. Mogu li ja još reagirati dokazima ili je sada sve gotovo.
 2. Kuća u nizu- fasada

  U privatnom razgovoru sa sudskim vještakom geodezije posavjetovani smo koji je način da ostvarimo svoje pravo. Tu se radi o stotinjak kuća i zbog inata susjeda u cijelom naselju bi propale fasade , pa je to regulirano zakonom. Mora izači građevinski inspektior na teren i omogučiti nam zaštitu naše nekretnine od propadanja --koje je več počelo. Javit ču se na temu kad dobijem neko zakonsko rješenje .
 3. Kuća u nizu- fasada

  Poštovani, da sam u nešto sigurna nebi ovdje postavljala pitanje i molila odgovor. Kod zračnog prostora sam stavila i smailiča , te tražila objašnjenje kolika se debljina izolacije po zakonu smije staviti .
 4. Kuća u nizu- fasada

  Oprostite Spitfire nisam sigurna dali sam dobro shvatila. Jedini pristup tom zidu je terasa susjeda , znači čl. 107 To je susjedov "zračni prostor :-))) " pa neznam jel mogu sadu navuč novu fasadu ili možda neku deblju izolaciju
 5. Kuća u nizu- fasada

  Pitanje je nastavak na prvi post, zbog problema sa susjedima. Zbog toga pitanje o tankoj izolaciji. Naravno da bi bila bolja deblja, ali oni ne dozvoljavaju ni obnovu fasade, a mi nemamo drugog pristupa.
 6. Kuća u nizu- fasada

  Hvala lijepa G-man ! Još jedno pitanje. Smijemo li staviti onu minimalnu izolaciju stiropora od 3 cm radi energetske učinkovitosti koju sad preporučuje ministarstvo graditeljstva? Dali je to obuhvačeno nekim propisima kod kuća u nizu ?
 7. Kuća u nizu- fasada

  Kuća u nizu stara 45 godina. Izvođač je u cijelom naselju napravio loše fasade. Dio zida naše kuće graniči sa susjedovom terasom. Lijepo molim odgovor na pitanje .Susjedu če majstori obložiti kuću stiroporom i staviti fasadu .Mora li on po zakonu dozvoliti da mi obnovimo svoju fasadu sa njegove terase jer mi nemamo drugi način da priđemo tom zidu.Kako je to regulirano zakonom? Majstor je voljan to raditi, ali čeka dozvolu susjeda koji kaže da to ne dozvoljava.
 8. Usluge dimnjačara

  Poštujem ja sve propise RH .Zbunjuje me to što ovdje ne postoji dimnjak več se radi o fasadnom bojleru iz kojeg viri cijev na fasadu Znači nema pregleda i čiščenja dimnjaka jer on ne postoji
 9. Usluge dimnjačara

  Danas drugu godinu dolazi dimnjačar. Bojler je plinski fasadni, redovno servisiran.Zadržao se 5 min , pustio na kratko toplu vodu, nešto mjerio kao da plin ne curi. Rekao je da je to zakonom obavezno i naplatio za tih 5 min 90 kn kao i prošle godine. Stanujem u kući u nizu i vidjela sam da mu večina nije otvorila vrata Kojim zakonom je to regulirano jer meni kod svakog servisa bojlera izmjere dali plin negdje pušta. Dali je to stvarno obavezno?
 10. Maltretiranje od strane stomatologa

  Trebala bi u ovom tjednu krenuti u istjerivanje pravde i mojih prava vezano za proteze. Nakon toliko maltretiranja stvarno je glupo da ne dobijem ispravne proteze. Trebali bi snositi posljedice za neispravan rad , a ovdje je sve vezano i za zdravlje. Lijepo molim koji je prvi korak---Hzzo ili komora ili nešto treče. Bojim se da ne napravim pogrešan korak.
 11. Maltretiranje od strane stomatologa

  Napisala sam u prethodnom postu i pokušala objasniti kratku kronologiju. Izrađene su po drugi puta gornja i donja parcijalna i ponovno nisu dobro izrađene. Nakon toliko mjeseci maltretiranja nadam se da mi Legalis savjetom može pomoči u ostvarivanju mojih prava.
 12. Šta učiniti kad za zubaricu radi jako loš protetičar?. Ona ima više protetičara, a mene zadesio taj stravično loš. Proteze preko Hzzo-a dane na naplatu u 7 mjesecu 2017 god 3 200 kn Izrada proteza je krenula u 11mj jer sam čekala da rane od vađenja u 6 mjesecu zarastu i poravnaju se Strpljivo sam čekala po savjetu zubarice koja ima privatnu praksu i ugovor sa Hzzo u lijepom exkluzivnom prostoru. Izrađene u 12mj gornja i donja parcijalna ne nosive. Nakon par mjeseci svakodnevnog podešavanja i rana u ustima pala je odluka da če se izrađivati nove proteze. Da ne gnjavim sa detaljima i nove proteze izrađene u 3 mj, 2018 su nenosive. U tih sedam mjeseci dolazila sam zubarici 2-3 puta tjedno, nekad sa ranama u ustima, a nekad sa protezama u torbi. Ovog časa nije mi jasno otkud tolika moja strpljivost. Lijepo molim pravni savjet koja su moja prava i odakle da počnem. Nakon tolikog maltretiranja , bolova, nejedenja .Zubarica je dala na naplatu novac u 7 mj prošle godine, a ja još uvijek nemam proteze. Ovo djeluje malo čudno, ali vjerujte istinito je.
 13. odvjetnik otkazao punomoć

  Dao je otkaz punomoči sa razlogom koji sam napisala i rekao da mogu sama napisati reviziju vrhovnom sudu. Vrhovni sud je odbio reviziju jer ju nije pisao odvjetnik i nije ulazio u predmet. Odluka Vrhovnog suda je došla kod njega kao punomočnika i on je tek onda nakon tri godine obavjestio sud da nije moj pravni zastupnik. Ja sam kasnije dala ustavnu tužbu, ali i oni su odbili iz razloga šta reviziju nije pisao netko sa pravosudnim ispitom . Za otkaz punomoči nije bilo uopče razloga. Doveo me u situaciju da sam i znala da trebam imat odvjetnika za reviziju tko bi mogao uči u predmet koji traje više od trideset godina u tako kratko vrijeme. Radi se o radnom sporu.
 14. odvjetnik otkazao punomoć

  Pogledala čl. 99. ZPP-a, ali ga nažalost neznam protumačit na mom primjeru. Lijepo vas molim pomoč jer sam to tek jučer vidla uvidom u spis. Dali je odvjetnik bio moj zastupnik sve te godine ili nije?
 15. Odvjetnik je otkazao punomoć --razlog ,nema komunikacije između nas dvoje.Tada me je doveo u jako neugodnu situaciju jer nisam mogla u kratkom roku nači odvjetnika za predmet koji traje više od trideset godina.Otkaz punomoći nije predao sudu.Sud je njemu poslao rješenje jer je za sud on bio moj pravni zastupnik Tek je tada tri godine nakon što je meni dao otkaz punomoći reagirao i predao otkaz punomoći sudu. Znači li pravno da me je on te tri godine trebao zastupati ?
×