Jump to content

ttanja

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Heeeej.. Pročitaj komentare pod DSI u svibnju.. Prepoznala sam sebe u tvojim riječima pa ti evo pišem.. Vjerujem ti da se bojiš, ali evo da te utješim.. Ja sam na DSI ( VSS ) krenula na put u petak u ponoć. Vozila se 5 sati u vlaku bez grijanja, u četvrtak prije ispita završila na Sumamedu, oka nisam sklopila u vlaku. Smrzavala se nasred ulice ispred Ministarstva od pola 6 do 7 dok se nije otvorio prvi kafić. Popila kavu i tada sam doživjela onaj osjećaj kada misliš da nećeš izdržati ni fizički ni psihički i rasplakala sam se usred kafića, brat mi je umirao od smijeha. Već sam se vidjela kako ležim u bolnici na infuziji. Od 07:00 do 14:00 nisam ni vode popila, ali SAM SVE IZDRŽALA! Vozila se opet kući 5 sati u vlaku koji je upalio klimu da mi hladi ( hahahhaha ) i evo me nakon svega živa i zdrava! Tremu ne možeš izbjeći, ali bit će ti puno lakše čim položiš prvi usmeni.. Sigurna sam da ćeš proći!
  2. Prijavila sam ispit 09. 02. , a poziv dobila 18. o4. za 07. 05. Što se tiče primjera za "prethodno pitanje" to nije neki bauk. Naime, kada se u upravnom postupku pojavi neko pitanje koje nije riješeno, a bitno je za utvrđivanje pravog stanja stvari, javnopr. tijelo koje vodi postupak može postupak obustaviti i dati prethodno pitanje na riješavanje nadležnom javnopr. tijelu ili može samo riješiti stvar. Važno je da napomenete da se postupak u slučaju prethodnog pitanja OBAVEZNO OBUSTAVLJA ako se prethodno pitanje odnosi na: 1. utvrđivanje OČINSTVA 2. utvrđivanje MAJČINSTVA ili 3. postojanje BRAKA. P. S. Nemojte si komplicirati život sa primjerima jer to nitko od vas ne traži, a često nisu točni.
  3. Pozdrav svima! Položila sam državni ispit u subotu, 07. 05. za VSS, posebni dio opća uprava - lokalna i područna ( regionalna ) samouprava i napisati ću Vam ukratko svoja iskustva. Da Vam pišem o ispitivačima nema smisla jer je jako mala vjerojatnost da ćete imati bilo koga od onih koji su bili mojoj grupi. Ono što mogu reći jest da su nasmijani, nisu frustrirani i nervozni i imaju strpljenja pričekati odgovor. Svaki Vam se ispitivač predstavi i obavezno se svako od Vas predstavi i opiše poslove za koje se osposobljavao. Iako sam ekonomist smjera marketing nije bilo nikakve razlike u ispitnim pitanjima i zahtjevima prema meni ili curi koja je bila sa mnom kao pravnica stoga Vas upozoravam da morate jako dobro naučiti i svladati Zakon o općem upravnom postupku - ZUP, Zakon o upravnim SPOROVIMA - ZUS. Isto tako, ispitivač koji Vas bude ispitivao ta 2 predmeta pita Vas i UREDSKO poslovanje. Dakle, 3 predmeta odgovarate kod istog ispitivača! Lokalna i službenički - pita po Zakonu o državnim službenicima i namještenicima. Ako ne znate, 20. travnja su izašle dopune i izmjene istog zakona ( 30- ak stranica ) pa to obavezno pročitajte i naučite! Dobro je da si pročitate i Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj ( regionalnoj ) samoupravi samo da se upoznate kako i kome se možete obratiti u JLP®S. Što se tiče lokalne samouprave pita od tijela do financiranja. Mene je pitao, između ostaloga, koji je najviši pravni akt kojeg donosi predstavničko tijelo - STATUT. EU - nije zahtjevan, ali evo mene je npr. pitao koje je tijelo u RH najvažnije za pregovore. Rekla sam Pregovarački odbor i njegov sastav, ali on me upitao za važnije tijelo i tada sam se sjetila da postoji Nacionalni odbor u hrvatskom saboru kojem je na čelu oporba zato da svi zastupnici svih stranaka budu uključeni u pregovore. Ustav i sustav državne uprave - bila je predivna gospođa i tražila nas je uistinu najosnovnije stvari ( predsjednik, vlada, sabor, poslovi državne uprave i tijela državne uprave ). Posebni dio je bio više kroz informativan razgovor. Nadam se da sam Vam barem malo pomogla. P. S. U Zg kafići rade tek od 7 pa ako dođete ranije imajte to na umu da nemate gdje biti, osim na ulici kao ja npr. Isto tako, ako ne znate po Zg, napišite pa ću Vam objasniti kako ćete najlakše naći zgradu. Sretno svima!
  4. Evo i ja sam dobila poziv za 07. 05., a prijavila sam 09. 02. Inače polažem VSS, posebni dio lokalna i područna ( regionalna ) samouprava i svaka informacija iz tog dijela je dobro došla osobito da napišete što se može očekivati na posebnom dijelu na pismenom?
  5. Jedno kratko pitanje.. I ja sam prijavila početkom veljače i još nisam dobila poziv, ali ono što me zanima jest koliko ranije vam stigne poziv za ispit prije dana održavanja ispita?
  6. Članak 85. Zakona o državnim službenicima i namještenicima NN 27/01 kaže: (2) Vježbeniku koji iz opravdanih razloga ne položi državni stručni ispit može se produžiti vježbenički staž za najviše tri mjeseca. Evo zato mi se može produžiti..
  7. IVY, puno ti hvala. Ako budem imala pitanja, javit ću ti se. Imam još dosta vremena za pripremu. Poslala sam prijavnicu 05. 02., a danas su me tek nazvali da se dogovorimo oko posebnog dijela i rekli su mi da je do 16. 04. sve popunjeno. Meni super, bar znam da još i cijeli 4. mjesec radim jer mi ugovor ističe 31. 03., a ovako će mi morati produžiti..
  8. Poštovani, molim Vas ako ima itko tko je prijavio ovaj posebni dio da napišete što se može očekivati na pismenom zadatku i neka pitanja sa usmenog. Puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija