Jump to content

Azrael

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako procitate prijašnje postove vidjeti cete da je prijava potpisana, a da je na prijavi navedeno da se radi o vozilu sa registarskim oznakama XY u kojem se koristi radio. procedura odjave je ispuniti onaj obrazac sa njihovog sajta i poslati preporuceno. Zasto bi placao dalje ako vise ne posjedujem vozilo u kojem se koristio radio?
  2. Obrisan mi je link, valjda je zabranjeno stavljati linkove na vanjski sadržaj. Radi se o: "NEMA VIŠE OVRHE AKO NE PRIMITE POZIV NA PLAĆANJE!
  3. Naravno, odluka je na kraju moja kao i sam zaje... do kojeg je došlo Doduše ova informacija da nema zakona kojim se to može naplatiti mi je jako dobrodošla. Ja sam naime HRT-u napisao prigovor na to, međutim prigovor su odbili sa obrazloženjem da je njihov kontrolor uvidom utvrdio da ja imam neprijavljen prijamnik. Na to sam ja ponovno prigovorio tvrdeći da on ništa nije utvrdio nego da sam ja dobrovoljno prijavio prijemnik i da uredno plaćam 80 kn za što mogu priložiti potvrde. Međutim opet su odbili moje obrazloženje tvrdeći da je kontrolor...bla bla da se ne ponavljam. Isto tako naveli su da predlažu da platim kako se troškovi nebi povećali. Pretpostavljam klasična APP prijetnja. Isto tako pozivaju se u svojem dopisu na cijeli niz članaka zakona, u svima njima nigdje nisam pronašao stavku o retrogradnom plaćanju, a neki su čak kada sam ih ukucao u narodne novine izbacivali nebulozne zakone koji nemaju veze sa RTV pristojbom. Tako da sad ne znam jesam li ja krivo tražio ili su oni random bacili patku pa mislili da neću provjeravati? Načelno znam da sam u pravu, međutim dođe li do prijedloga za ovrhu radije ću platiti 480 kn nego se bosti sa rogatim jer zaista nemam ni vremena ni živaca povlačiti se po sudovima, a novce koje bi dao advokatu da to radi za mene ću radije uložiti u ugradbeni ormar da me žena prestane pilat po mozgu Mene zanima samo mogu li oni pokrenuti ovršni postupak prije nego mi pošalju bar jednu opomenu za plaćanje? EDIT: ukoliko je ovo još uvijek aktualno onda ispada da me prvo moraju opomenut i pozvati na plaćanje duga, a tek onda započet ovrhu ako se oglušim
  4. Hvala svima uključenima na odgovorima i mišljenjima. Da pojasnim bolje, obzirom da na prijavi stoji i OIB pretpostavljam da HRT može doći do podatka kada je vozilo kupljeno pa samim time i tražiti tu naplatu od 480 kn. Možda griješim, ako je tako ispravite me. Kako stvari stoje morati ću platiti tih 480 kn jer bolje to nego se povlačiti i zaj..... sa ovrhama. Greška je moja, ali dobro na greškama se uči. Za par mjeseci prodajem auto pa ću time i odjaviti prijemnik u njemu, a nakon toga pametnije. Nema više ni razgovora ni potpisivanja.
  5. Pozdrav, Zbog slicnog slucaja ne bih otvarao novu temu. Naime pred cca 3 mjeseca je pozvonio kontrolor, zena je otvorila i nije ga pustila u stan. Rekla je da TV nemamo, kao ni kompjuter. Obzirom da je bio dosadan i da sam pretpostavio da ce jednom mjesecno dolaziti tlaciti rekao sam zeni neka kaze da cemo platiti 80 kn za radio u autu, jer ionako cemo auto prodati za par mjeseci pa reko ko ga **be onda cemo i odjavu napraviti, samo da ga skinemo sa K. I tako on ispunio prijavu za auto, zena potpisala (ja joj rekao da potpise ) i sve super, uskoro dosle 3 uplatnice na 80 kn, ali dan nakon i uplatnica na 480 kn za 6 mjeseci retrogradno jer kao nismo placali za prijemnik u vozilu. Naravno pao mi je mrak na oci, platio 80 kn, usputno napisao zalbu ali oni tvde da ne mogu zalbu uvaziti jer da je njihov kontrolor uvidom utvrdio da posjedujemo prijemnik u vozilu bla bla...Odgovorio sam na zalbu i napisao da nije nitko nista utvrdio nego da sam ja sam prijavio prijemnik u vozilu i da uredno na njega placam pristojbu, naravno prave se mutavi i opet su odgovorili isto uz napomenu da preporucaju da to platim kako se troskovi nebi povecali. Moje pitanje je: Sto konkretno oni mogu? Ima li clanak zakona o RTV pristojbi koji opisuje to retrogradno placanje i mogu li oni zakonski to potrazivati od mene? Dali da platim i gotovo ili da se tvrdoglavim kao do sada? Hvala unaprijed na konkretnim odgovorima.
  6. Ovo mi ne govori nista. Konkretan link na topice ili kljucne rjeci za ukucat u trazilicu bi pomogle daleko vise. Link vodi na "trazim odvjetnika". Obzirom da nemam love za kaznu, imam jos manje da platim odvjetnika. Na papiru sa uplatnicom i pise obavijest o pocinjenom prekrsaju.bla bla. Isto tako pise i da ce nakon 3 dana (koliki je rok za placanje) biti izrecen obavezni prekrsajni nalog. Dakle mene zanima dali da cekam prekrsajni pa se onda zalim ili da se zalim iskljucivo na ovu obavjest o kazni? Piše i da je obavjest izdana od: Odjel gradske uprave za komunalni sustav direkcija za prometno redarstvo. Njima saljem zalbu?
  7. Namjera nije bila apsolutno nikakvo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi. Izraz je tako upotrebljen iz navike. Editirao sam post a stvarno nemam drugi nacin da opisem ovakav nemar i dvostruke standarde "SLUŽBENE OSOBE" koja si ne bi smjela dopustati ovakve stvari.
  8. Pozdrav, Dakle ovako. Danas sam nasao ispod brisaca kaznu od prometnog redarstva za nepropisno parkiranje u iznosu od 500 kn. Prekrsaj iz clanka 12.stavak 4., kaznjivo po clanku 12. stavak 8 ZSPC-a. Osim mene je bilo jos bar 10 auti parkirano i niti jedan nije dobio kaznu a u cijeloj ulici se promet odvijao slalomski i na smjene zbog autiju koji su bili uredno parkirani u voznoj traci bez sva 4 zmnigavca i to ne 5 min nego po nekoliko sati kao sto su svaki dan. Ja sam bio parkiran uza zid na sirokom dijelu ulice pri njenom pocetku i nisam smetao apsolutno nikome, nisam cak ni zakrcio nogostup jer istoga ni nema na tom djelu. Dakle meni kazna a ostalim mudracima koji blokiraju promet nula bodova? Platiti necu jer nisam zaposlen i nema prihode a ni u slucaju da plivam u novcu ne bih platio iz prije navedenih razloga i ovakvog điberizma od strane prometnog redara. Zanima me gdje mogu poslati zalbu i kako da je sastavim te sto da navedem u nju. Na obavijesti o pocinjenom prekrsaju pise samo da moram platiti u roku od 3 dana ili ce protiv mene biti pokrenut obavezni prekrsajni nalog. Moram cekati nalog pa se zaliti na njega ili? U svakom slucaju molio bih pomoc oko sastavljanja zalbe/prigovora. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija